امروز : 03 اسفند 1403
معاونت بهداشت
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
اخبار معاونت
مشاهده همه
01 اسفند 1403
نشست کشوری مدیران گروه بیماری‌های غیرواگیر برگزارشد
سرپرست واحد بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت از برگزاری نشست کشوری مدیران این گروه با حضور مدیر کل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت و روسای ادارات این دفتر و مدیران غیرواگیر دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور در تاریخ ۲۹بهمن لغایت یکم اسفندماه دراصفهان خبر داد.
01 اسفند 1403
کارگاه آموزشی توانبخشی در دوران سالمندی برگزار شد
کارگاه آموزشی توانبخشی دردوران سالمندی باهدف ارتقا آگاهی و توانمندسازی مراقبین سلامت و ماماهای مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی روز شنبه ۱۴۰۳/۱۱/۲۷در تالارسلامت معاونت بهداشت برگزارشد.
30 بهمن 1403
بیش از صد مادر باردار از سقط منصرف شدند
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان در کارگروه پیشگیری از سقط عمدی، با اشاره به انصراف 89 مادر باردار از سقط عمدی در سال جاری اظهار داشت: با مشاوره های همکاران مراکز نفس از ابتدای سال 1402 تا کنون 117 مادر باردار به حفظ جنین خود ترغیب شده اند.
30 بهمن 1403
از رابطین کمیته های تخصصی جوانی جمعیت تقدیر شد
از رابطین کمیته های تخصصی جوانی جمعیت حوزه های مختلف دانشگاه و مراکز بهداشت شهرستان کاشان و آران و بیدگل روز دوشنبه 29 بهمن ماه سالجاری تجلیل به عمل آمد.
30 بهمن 1403
دریافت تائیدیه انجام آزمایشات تشخیص مولکولی آنفلوانزا برای دومین سال پیاپی
کارشناس مسئول امور آزمایشگاه معاونت بهداشت دانشگاه گفت: آزمایشگاه مولکولی معاونت بهداشت برای دومین سال پیاپی موفق به دریافت تاییدیه انجام آزمایش تشخیص مولکولی آنفلوانزا شد.
30 بهمن 1403
آیین گرامیداشت روز بهورز و جشن فارغ‌التحصیلی بهورزان دانشگاه برگزار شد
همزمان با اعیاد شعبانیه، آیین گرامیداشت روز بهورز و جشن فارغ‌التحصیلی دوره سیزدهم بهورزی، روز چهارشنبه 24 بهمن 1403 در تالار سلامت معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد.
29 بهمن 1403
از مراقبین سلامت و بهورزان فعال شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل تقدیر شد
در راستای اجرایی نمودن فراخوان جمعیت خدمت نگرفته گروه های سنی و ارائه کامل بسته خدمتی درسه ماهه دوم 1403، از مراقبین سلامت فعال در این زمینه و در راستای ارتقاء شاخص های سلامت و ارائه خدمات بهداشتی از بهورزان فعال تقدیر شد.
29 بهمن 1403
جلسه هماهنگی گروه بیماریهای غیرواگیر برگزار شد
جلسه هماهنگی گروه بیماری های غیرواگیر با حضور کارشناس مسئول و سایر اعضاء روز یکشنبه مورخ 1403/11/28 در سالن زنده یاد محمد تقی رعیت برگزار شد.
28 بهمن 1403
کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق برگزار شد
درراستای اجرای ماده 38 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و با هدف تقویت آموزش های هنگام ازدواج، همزمان با چهارمین کمیته دانشگاهی آموزش ازدواج، کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق روز شنبه 13 بهمن ماه سالجاری برگزار گردید.
28 بهمن 1403
ارزیابی مجدد بیمارستان دوستدار کودک ثامن الحجج(ع) انجام شد
معاون بهداشت دانشگاه، از ارزیابی بیمارستان دوستدار کودک ثامن الحجج(ع) توسط تیم ارزیابی مجدد بیمارستان های دوستدار کودک متشکل از کارشناسان شیرمادر معاونت بهداشت و معاونت درمان و مشاور دانشگاهی تغذیه با شیرمادر در روز دوشنبه مورخ 1403/11/15 خبر داد.
36
مراکز جامع سلامت
57
پایگاه های سلامت
800
پرسنل

547 هزار نفر

جمعیت تحت پوشش دانشگاه
سوالات متداول سلامت خانواده و نظام ارجاع
برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع چیست و چه منافعی دارد؟
یکی از موضوعات مهم ر پزشکی ، « کیفیت » ارتباط بیمار و پزشک است . ارتباط صحیح و موثر بین تیم سلامت و خدمت گیرندگان می تواند به ایجاد « اعتماد و امنیت روانی » منجر شود که در فرایند بهبود بیماران نقش بسیار مهمی دارد . اجرای صحیح برنامه پزشکی خانواده با به حداقل رساندن بار مالی برای بیمار ، تداوم و پیگیری مراقبت از خدمت گیرنده ، مشارکت دادن بیمار در تصمیمات درمانی می تواند در « بهبود و تبلور اعتمادبخش پزشک و بیمار » نقش مهمی داشته باشد . همه افراد در هر گروه سنی چه افراد سالم و چه افراد با بیماری پنهان و بدون علامت و یا بیماران دارای علامت ، برای حفظ و افزایش سلامت خود می توانند به تیم پزشکی خانواده مراجعه کنند . وقتی کسی با مشکل سلامتی مواجه می شود ، باید با تیم سلامت و « پزشک خانواده » خود به عنوان اولین ارائه دهندگان خدمات سلامت تماس بگیرد . « پزشک خانواده » از دانش و مهارت خود برای تشخیص و درمان انواع مسائل پزشکی استفاده می کند و در موارد لازم ( در صورت نیاز بیمار ) بیماران را برای مشاوره های تشخیصی یا درمانی به متخصصان یا مشاورین دیگر ارجاع می دهد . تمام اعضای خانواده به صورت دوره ای توسط « تیم پزشکی خانواده » ویزیت و معاینه می شوند و « پزشک خانواده » بر کلیه اقدامات و فعالیت های بهداشتی و درمانی انجام شده توسط تیم پزشکی خانواده نظارت می کند .
هدف از اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع چیست ؟

1- ترویج سبک زندگی سالم ، خودمراقبتی و فرهنگ سلامت

2- جامع نگری و جامعه نگری و ارتقای سلامت فرد ، خانواده و جامعه

3- پیشگیری از بیماری های شایع و مهم بر اساس نیاز فرد

4- شناسایی زود هنگام بیماری ها ( ترجیحا قبل از علامت دار شدن ) و درمان زودهنگام آنها

5- درمان بیماریها و تسهیل دسترسی به خدمات« با کیفیت » تشخیصی درمانی و سلامت محور «مورد نیاز» افراد به شکل مقرون به صرفه برای همه افراد 6- ارائه خدمات بر اساس نیازسنجی سلامت فرد، خانواده و جامعه با بهره گیری از مشاوره سایر رشته های پزشکی و خدمات سلامت و نه صرفا تعدادی بسته خدمتی محدود

خدمات تیم پزشکی خانواده شامل چه اقداماتی می باشد؟
انجام مراقبت هایی مانند اندازه گیری و بررسی مراحل رشد و تکامل کودکان ، تغذیه ، مکمل های دارویی ،کم کاری تیروئید ، تجویز واکسن ، بررسی بینایی ، بررسی شنوایی و ... می باشد .