امروز : 11 تیر 1403
معاونت بهداشت
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1393/04/17 - 18:20
  • 33
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZxVi

راههای جلوگیری از بوی بد دهان در ماه مبارک رمضان

یکی از علل بوی بد دهان عملکرد معده و دستگاه گوارش است. خوابیدن بلافاصله بعد از خوردن سحری فعالیت این ارگان ها را با اخلال مواجه می کند.


یکی از علل بوی بد دهان عملکرد معده و دستگاه گوارش است. خوابیدن بلافاصله بعد از خوردن سحری فعالیت این ارگان ها را با اخلال مواجه می کند. خوردن و آشامیدن یکی از عوامل کاهش بیماری های دهان و دندان است. مصرف غذاها و میوه های مختلف منجر می شود سطوح لثه ها ودندان شسته شود و باکتریهای سطح پلاک دندان کاهش یاید. ترشح بزاق دهان با خوردن مواد غذایی یکی از عوامل تمیز کردن و شستشوی دهان است. توقف آشامیدن و خوردن در طول روز دهان و دندان را با دو فرایند روبرو می کند. نخست ترشح بزاق دهان در طول چندین ساعت کم شده در نتیجه دهان دچار خشکی می شود و پس از آن تعداد باکتری ها و پلاک میکروبی در دهان افزایش می یابد. که منجر به پوسیدگی دندان و ابتلا به بیماری های لثه و حتی بوی بد دهان می شود. برای کاهش بزاق و شستشو دهان بهتر است در این ماه حتماً بعد از صرف سحری و قبل از اذان مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنیم.مسواک زدن و به ویژه استفاده از نخ دندان بقایای مواد غذایی شیرین و قند دار را از سطح دندان پاک می کند چرا که بقایای این مواد منجر به تجمع باکتری ها در سطح دندان, پوسیدگی یا تشکیل پلاک دندان می شود و همچنین برخی خمیر دندان ها به علت برخی ترکیبات خاص موجب خشکی دهان می شود. خشکی دهان تشنگی در ماه مبارک رمضان را تشدید می کند. بنابراین بایداز خمیر دندانهایی مانند خمیردندان های ژله ای استفاده شود. که ترکیبات کلسیم کمتری دارد و هنگام وضو گرفتن کمی با اب، دهان خود را شستشو داده تا از میزان باکتری ها بر سطح دهان کاسته شود. مسواک زدن و کشیدن نخ دندان در وعده های سحر و افطاری و شستشوی دهان با آب از بوی بد دهان و احتمال بروز بیماری های دیگر در ماه مبارک رمضان جلوگیری می کند.



واحد سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه


  • گروه خبری : نکات آموزشی بهداشتی
  • کد خبر : 40787
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم