امروز : 11 تیر 1403
معاونت بهداشت
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1392/11/05 - 18:08
  • 21
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Z6Qi

چگونه می توان تنوع در سبد غذایی خانوار را حفظ کرد؟

یک رژیم غذایی خاص لزوما برای همه افراد مناسب نیست ولی صرف نظر از سن یا سطح فعالیت یرای تغذیه مناسب سه اصل کلی وجود دارد.



یک رژیم غذایی خاص لزوما برای همه افراد مناسب نیست ولی صرف نظر از سن یا سطح فعالیت یرای تغذیه مناسب سه اصل کلی وجود دارد.تعادل ، تنوع و میانه روی



تعادل : بدست آوردن تعادل دو حیطه را در بر میگیرد نخست آنکه باید مابین مقدار کالری دریافتی و میزان کالری که می سوزانید تعادل برقرار کنید دوم آنکه لازم است دریافت مواد غذایی انرژی زا یعنی کربوهیدراتها، پروتئین و چربی را متعادل سازد. حدود 50تا60 درصد کالری شما باید از کربوهیدراتها ،12تا20 درصد از پروتئین و 20تا25 درصد از چربی تامین شود.

تنوع : برای اینکه بدن شما سالم بماند نیاز به مواد غذایی بسیار متفاوتی دارد و بهترین راه برای اینکه اطمینان بیابید تمام مواد غذایی مورد نیازتان تامین شده ،مصرف مواد غذایی متنوع است.هر گروه غذایی تامین کننده مواد غذایی خاص است و هر غذای خاص ترکیب منحصر به فردی از مواد مغذی دارد.اگر یکی از گروه های غذایی را از وعده های غذایی خود حذف کنید در واقع آن دسته از مواد غذایی را که توسط آن گروه تامین می شود از دست داده اید و خطر پیدایش عدم تعادل و عدم کفایت مواد مغذی وجود دارد.این امر می تواند به کاهش کارآیی و مشکلات احتمالی طولانی مدت برای سلامتی منجر شود.



میانه روی : اکثر مردم بیش از آنکه از کمبود مواد غذایی رنج ببرند،بیش از حد مورد نیاز مواد غذایی استفاده می کنند و معمولا غذای مصرفی آنها دارای کالری زیاد و جربی ، کلسترول و سدیم بسیار بالا میباشد. میانه روی در مصرف این قبیل غذاها بخشی از یک رژیم غذایی متعادل است.     



  • گروه خبری : نکات آموزشی بهداشتی
  • کد خبر : 40476
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم