امروز : 11 تیر 1403
معاونت بهداشت
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1393/07/13 - 11:50
  • 27
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZxXi

لزوم توجه بیشتر به تغذیه سالمندان

در سنین سالمندی عوارضی مانند خستگی ، کمی تحرک بدنی ، ضعف ، فراموشی و ناراحتی های عصبی که در واقع علامت سوء تغذیه می باشد به سن ربط داده می شوند و متاسفانه از علت اصلی که .....



 در سنین سالمندی عوارضی مانند خستگی ، کمی تحرک بدنی ، ضعف ، فراموشی و ناراحتی های عصبی که در واقع علامت سوء تغذیه می باشد به سن ربط داده می شوند و متاسفانه از علت اصلی که سوء تغذیه است غفلت می شود مهمترین عوارض ناشی از سوء تغذیه مربوط به کمبود ویتامین ها ، مواد پروتئینی و املاح است کم شدن اشتها اولین علامت کمبود مواد معدنی و مواد ضروری در بدن است میان وعده های غنی از پروتئین و انرژی مانند تخم مرغ آب پز سفت ، تن ماهی و خرما برای تامین نیازهای غذایی سالمندان کم وزن یا مبتلا به سوء تغذیه توصیه می شود



سوءتغذیه مشکلی شایع در بین سالمندان و به ویژه سالمندانی است که تنها زندگی می کنند. پژوهشگران با توجه به کاهش وزن های اخیر ، وضع رژیم غذایی و سلامت جسمی و روانی سالمندان متوجه شدند که حدود 15 درصد افراد سالمند تغذیه مناسبی ندارند که در این میان سوءتغذیه در بین زنان سالمند شایع تر از مردان سالمند است؛ به گونه ای که 19 درصد زنان سالمند و 11 درصد مردان سالمند به سوءتغذیه دچارند.



از طرف دیگر داشتن رژیم غذایی مناسب و اصولی برای جلوگیری از بروز بسیاری از بیماری ها و ناتوانی ها در افراد سالمند ضروری است.اضافه وزن ، فشارخون بالا، چربی خون بالا از مشکلات شایعی هستند که تغذیه صحیح یکی از راههای کنترل آنها است . در صورت کنترل نکردن این مشکلات ، میزان ابتلا به بیماریهایی مانند سکته قلبی ومغزی وسرطانها بیشتر می شود .



به طورکلی سالمندان عزیز باید اصول تغذیه ای ذیل را مد نظر داشته باشند:



1 ـ مراجعه به موقع به پزشک و متخصص تغذیه جهت بررسی وضعیت سلامت و تغذیه و پیروی از یک برنامه غذایی صحیح



2 ـ توجه و رسیدگی مناسب به بهداشت دهان و دندان



3 ـ مصرف 6-8 لیوان آب در روز



4 ـ استفاده از تمام گروههای غذایی و ایجاد تنوع غذایی در برنامه روزانه



5 ـ مصرف مقادیر کافی میوه جات و سبزیجات



6 ـ استفاده از نان‌های سبوس‌دار



7 ـ محدود کردن مصرف غذاهای چرب و شیرینی‌ها



8 ـ مصرف کافی لبنیات مثل شیر و ماست



9 ـ سالمندانی که دچار بی خوابی هستند از مصرف قهوه و چای در بعدازظهر و شب خودداری کنند و یک فنجان شیر گرم قبل از خواب مصرف کنند.



10 ـ از مصرف چای تا 2 ساعت بعد از غذا اجتناب کرده و در صورت امکان از لیموترش تازه در کنار غذا جهت جذب بهتر آهن غذا استفاده کنند.



11 ـ قرار گرفتن در معرض نور آفتاب به مدت نیم ساعت در روز و استفاده از لباس‌های رنگ روشن.



 



  • گروه خبری : نکات آموزشی بهداشتی
  • کد خبر : 40901
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم