امروز : 04 دی 1403
معاونت بهداشت
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1392/07/25 - 09:49
  • 45
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Z7Di

برای کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی به چه توصیه‌های باید توجه نمود .

با توجه به اینکه شیوه سنتی تهیه غذا در حال تغییر است و اغلب جوامع شهری و به‌خصوص جوانان به جای انتخاب سبد و سفره، خود را ....


 



با توجه به اینکه شیوه سنتی تهیه غذا در حال تغییر است و اغلب جوامع شهری و به‌خصوص جوانان به جای انتخاب سبد و سفره، خود را در فست فودها، رستوران‌ها، غذاهای خیابانی و سلف ‌سرویس‌ها می‌یابند و در شیوه جدید زندگی شهرنشینی که ماشین و حرکت و کار بیش از حد را به خانواده‌های جوان تحمیل می‌کند، روند انتخاب سبد و تولید غذاهای خانگی برای سفره کم‌رنگ شده ولی آنچه قابل توجه و تأمل است، این است که همین غذایی که می‌خوریم، در هرکجا که باشد باید انرژی، املاح و ویتامین‌های مورد نیاز میلیون‌ها سلول متفاوت را تامین کند.بنابراین 

برای کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی نکات ذیل توصیه می شود:



1- مصرف کمتر چربی:



بعضی چربی‌ها خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهند. این چربی‌ها شامل روغن‌های نباتی جامد و چربی‌های حیوانی از قبیل پیه، دنبه و کره است. چربی‌های حیوانی، همچنین در مواد غذایی نظیر گوشت، دل، جگر، قلوه، مغز، کله‌پاچه، سرشیر، خامه، شیر، ماست و پنیر پرچرب وجود دارند. برای مصرف کمتر چربی‌ها سعی کنید در تهیه غذا، میزان روغن را کاهش دهید و مصرف غذاها، شیرینی‌ها و تنقلاتی را که حاوی چربی زیادی هستند به حداقل برسانید.



2- مصرف کمتر نمک :



مصرف کمتر نمک احتمال ابتلا به افزایش فشارخون را کاهش می‌دهد. افزایش فشار خون از مهم‌ترین عوامل ابتلا به بیماری‌های قلبی است. بدن ما به نمک به مقدار کم زیاد دارد ولی بیشتر ما بیش از مقدار مورد نیاز آن را مصرف می‌کنیم. نمک از راه‌های اضافه کردن به هنگام پخت، نمک سرسفره و نمک موجود در انواع چاشنی‌ها و محصولات غذایی آماده و کنسروی به بدن ما می‌رسد. بنابراین از افزودن نمک به غذا در سر سفره اجتناب کنید.



3- کاهش کالری دریافتی :



دریافت کالری بیش از حد نیاز موجب چاقی می‌شود. افزایش وزن و چاقی از عوامل مهم ابتلا به بیماری‌های قلبی است. بنابراین، مواظب باشید بیش از حد نیاز غذا نخورید. مصرف غذاها، نوشیدنی‌ها، شیرینی‌ها و تنقلاتی را که دارای کالری زیادی هستند کاهش دهید. با فعالیت بدنی منظم و روزانه، کالری مصرفی را افزایش دهید و وزن خود را در محدوده طبیعی نگهدارید.



4- دریافت فیبر بیشتر:



فیبرها در میوه‌ها، سبزی‌ها و دانه‌ کامل غلات و حبوبات وجود دارند. مصرف این مواد غذایی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. برای دریافت بیشتر فیبر، مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها را افزایش دهید، حبوبات را در برنامه غذایی خود بگنجانید و از نان‌های سبوس‌دار استفاده کنید



همچنین استفاده از همه گروه‌های غذایی، توجه به کاهش مصرف نمک، چربی‌های اشباع شده و اسیدهای چرب ترانس، محدود کردن مصرف قندها و مصرف بیشتر سبزی‌ها، میوه‌ها و حبوبات، استفاده از غلات کامل و نان کامل (سبوس دار) افزایش تعداد مواد غذایی مصرفی روزانه و تحرک و فعالیت‌های بدنی مناسب از جمله مواردی است که باید به آموزش آن توجه ویژه ای داشت تا موجب توانمندی افراد،  سلامت دوران‌ میانسالی و سالمندی، کاهش بار بیماری‌ها و یا به تأخیر افتادن بیماری شود.و در نهایت،رعایت موارد ذکر شده  به نفع اقتصاد کشورنیزمی باشد.





 


  • گروه خبری : نکات آموزشی بهداشتی
  • کد خبر : 40306
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم