امروز : 19 بهمن 1403
معاونت بهداشت
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1400/12/16 - 14:55
  • 39
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZBs1

کمیته پیشگیری از آسیبهای ناشی از حوادث چهارشنبه آخر سال در معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد

کمیته پیشگیری از آسیبهای ناشی از حوادث چهارشنبه آخر سال، با حضور اعضا این کمیته در معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد.


در این جلسه که به همت واحد بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان برگزار شد اعضا کمیته نظرات و دیدگاههای خود را بیان نمودند.



دکتر مرتضی پنجه شاهی معاون فنی معاونت بهداشت با اشاره به هم افزایی بین بخشی برای کنترل و کاهش خطرات و آسیبهای مراسم چهارشنبه آخر سال به ایمن برگزار شدن این مراسم تأکید کردند.











چهارشنبه سوری یکی از سنت‌های قدیمی ما ایرانیان است که در زمان های گذشته در حد یک اتش بازی مختصر در نقاط از پیش تعیین شده اجرا می‌گردید و هدف نهایی آن پاکسازی محیط زندگی و برطرف نمودن کدورت‌های فی مابین اقوام بود.



متاسفانه در سالهای اخیر مراسم سنتی و زیبای این شب، رنگ دیگری به خود گرفته و تبدیل به بازیهای خطرناک با مواد منفجره و محترقه گردیده است. آتش زدن بوته‌های خشک و پریدن از روی آـش به تجمع جوانان در خیابان ها، آتش زدن فشفشه و منفجر کردن نارنجک و پرتاب سیگارت تبدیل شده است که میتواند خطرات متعددی را برای بسیاری از هموطنان عزیزمان به دنبال داشته باشد.

مراسم چهارشنبه سوری هرساله با حوادث ناگواری همراه است و به کشته یا مجروح شدن گروهی از نوجوانان و جوانان می انجامد. خانواده ها در پیشگیری از حوادث نقش مهمی را ایفاء می کنند. باید کودکان و نوجوانان را تشویق کرد که از حوادث درک خوبی داشته باشند. باید به آنها آموزش داد که آنها در مقابل مواد محترقه و منفجره و آتش‌بازی آسیب‌پذیر هستند. آموزش آسیب‌پذیری در مقابل خطرات مذکور، از اهمیت خاصی برخوردار است.



هشدارها ممکن است تکراری باشد، اما باید باز هم تکرار شود.



نکات قابل توجه:





  1. والدین و مسؤولین واحد‌های آموزشی باید با هشدار به نوجوانان و جوانان آنها را از خطرات و عوارض وحشتناک بازی با آتش و ترقه و مواد منفجره آگاه سازند.


  2. به محض مشاهده خرید و فروش مواد محترقه به هر شکل سریعا مامورین نیروی انتظامی‌ را در جریان قرار دهید.


  3. کبریت و مواد آتش زا مانند نفت و امثال آن را از دسترس کودکان دور کرده و اجازه ندهید که با آتش زدن بته و هیزم و امثال اینها در محیط خانه یا پارکینگ برای جان خود و دیگران مخاطره ایجاد کنند.


  4. معمولا کودکان خود زشتی آتش بازی را به دلیل خطرات آن درک می‌کنند و به همین دلیل اغلب کبریت و ترقه و مواد آتش‌زا را در نقاط غیر قابل دید مثل انباری، زیرزمین یا در داخل کمد و کیف و وسایل شخصی خود مخفی می‌کنند که این امر از عوامل اصلی  بروز حریق و حادثه است، بنابراین باید کنترل بیشتری را اعمال نمایید.


  5. کودکان در صورت عدم دسترسی به کبریت و مواد آتش‌زا در منزل جهت تهیه مواد محترقه به فروشگاه‌های رنگ و مواد شیمیایی و داروخانه‌ها مراجعه می‌کنند لذا به فروشندگان این قبیل مواد توصیه می‌شود که اکیدا از فروش مواد آتش زا به کودکان و نوجوانان خودداری کنند.


  6. در صورت بروز هرگونه حریق و حادثه خونسردی خود را حفظ کرده و در صورت گسترده بودن حریق سریعا افراد مسن و کودکان و دیگر افراد را از محل حریق به جای امن انتقال داده و سریعا با تلفن ۱۲۵ آتش‌نشانی تماس گرفته و مراتب را با ذکر نشانی دقیق و نوع حادثه به ستاد فرماندهی آتش نشانی اطلاع داده و در هنگام حضور آتش‌نشانان در محل حریق نهایت همکاری را با آنان انجام دهند.


  7. در صورت مواجهه با فردی که دچار سوختگی شده، ضمن حفظ خونسردی از مالیدن مواد غیر بهداشتی مثل خمیر دندان، سیب زمینی و ... بر روی محل سوختگی خودداری نموده و مصدوم را هرچه سریعتر به مرکز درمانی منتقل نمایید و در صورت شدت مصدومیت با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید.


  8. مراقب رفتارهای خطرناک و ناهنجار بوده و در صورت لزوم مراتب را به واحدهای گشتی نیروی انتظامی و یا پلیس ۱۱۰ اطلاع دهید


  9. استفاده از مواد آتش بازی هرگز به طور کامل ایمن نیست، حتی در صورتی که مراقبت کامل صورت گیرد. حوادث نه تنها ممکن است برای کسانی که از آن استفاده می کنند به وجود آید، بلکه برای کسانی که این مواد را درست می کنند نیز ممکن است اتفاق بیفتد. پس از مکان هایی که از مواد محترقه در آن استفاده می شود دوری کنید. شما می توانید از عینک های محافظ یا حداقل عینک های طبی خود استفاده کنید.



  • گروه خبری : اخبار معاونت
  • کد خبر : 42785
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم