- 1403/12/04 - 09:22
- زمان مطالعه : 1 دقیقه
- /ZBGU
پایش و ارزیابی پایگاه های تغذیه سالم مدارس انجام شد
معاون بهداشت دانشگاه از پایش و ارزیابی پایگاه های تغذیه سالم مدارس خبر داد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، دکتر مهدی دلاوری با اشاره به اهمیت نظارت بر تغذیه سالم دانش آموزان گفت: کارشناسان تغذیه و بهداشت محیط مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان های کاشان و آران و بیدگل با برنامه ریزی و هماهنگی واحدهای ستادی مرتبط و در راستای بهبود تغذیه دانش آموزان، بهمن ماه سال جاری در قالب 17 تیم نظارتی از بوفه 156 مدرسه در شهرستان کاشان و آران و بیدگل، بازدید نمودند.
وی اظهار داشت: براساس طرح پایگاه تغذیه سالم تمامی بوفه های مدارس باید از آموزش و پرورش مجوز دریافته کرده و طبق ضوابط و مقررات مشخصی فعالیت کنند، این در حالی است که معاونت بهداشت و مراکز بهداشت شهرستان ها نظارت بر تغذیه سالم دانش آموزان را برعهده دارند.
دکتر دلاوری با بیان این نکته که فهرست اقلام مجاز برای تغذیه سالم در مدارس از سوی دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت متبوع ابلاغ شده است، خاطرنشان کرد: بوفه های مدارس تنها می توانند از طریق رعایت این دستورالعمل ابلاغی فعالیت نموده و از فروش اقلام غیر مجاز خودداری کنند.
وی تصریح کرد: فروش ساندویچ های دست ساز، تنقلات آسیب رسان، انواع چیپس، پفک، آبمیوه های صنعتی با شکر افزوده و خوراکی های نا سالم و... در مدارس ممنوع است.
معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به اهمیت و نقش مصرف میان وعده سالم در رشد جسمی و ذهنی دانش آموزان افزود: این بازدیدها به منظور بررسی نحوه تهیه و توزیع محصولات غذایی مجاز و عدم ارائه موارد غیرمجاز بر اساس دستورعمل کشوری پایگاه تغذیه سالم مدارس انجام شد.
وی عرضه محصولات غذایی سالم و مغذی در بوفه مدارس را عاملی موثر بر افزایش تمرکز و قدرت یادگیری دانش آموزان و پیشگیری از بروز اضافه وزن و چاقی در سنین کودکی و نوجوانی برشمرد.
دکتر دلاوری از والدین خواست: در صورت مشاهده فروش مواد غذایی غیرمجاز در بوفه مدارس، موضوع را به سامانه 190 اطلاع دهند تا در اسرع وقت از بوفه مذکور بازدید و اقدام لازم انجام شود.

نظر دهید