- 1404/02/06 - 14:44
- زمان مطالعه : 1 دقیقه
- /ZeHV
به مناسبت روز جهانی مالاریا عنوان شد:
شناسایی سریع و درمان صحیح در قطع چرخه انتقال مالاریا موثر است
معاون بهداشت و رئیس مرکز بهداشت دانشگاه با اشاره به اهمیت شناسایی سریع مالاریا، درمان صحیح، کامل و به موقع را در قطع چرخه انتقال این بیماری موثر دانست.
وی با اشاره به سابقه طولانی و تاریخ پیچیده مالاریا و مبارزه با آن در ایران اظهار داشت: در اوایل قرن گذشته شمسی، سالیانه بیش از 25 درصد مردم ایران به این بیماری مهلک مبتلا می شدند.
معاون بهداشت دانشگاه تصریح کرد: مالاریا یک بیماری انگلی حاد تب دار است که عامل آن (تک یاخته پلاسمودیوم) از طریق نیش پشه آنوفل، انسان را آلوده می کند.
به گفته وی فرد مبتلا در ابتدا علائمی شبیه آنفلوآنزا دارد و با پیشرفت بیماری حمله مالاریایی با سه علامت اصلی لرز، تب و تعریق رخ می دهد.
دکتر دلاوری اذعان داشت: چنانچه فردی علایم پیش گفت به همراه سابقه سفر به مناطق آلوده بیماری بخصوص جنوب و جنوب شرق کشور را داشت، لازم است به منظور بررسی دقیق توسط پزشک و کادر بهداشت و آزمایش رایگان جهت تشخیص بیماری به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت/ پایگاه سلامت و خانه بهداشت مراجعه نماید.
معاون بهداشت دانشگاه کاهش چشمگیر موارد مالاریا را مرهون تلاش مثال زدنی و شبانه روزی تمامی همکاران پرتلاش حوزه بهداشت در کشور در سالهای اخیر دانست که موفقیت بسیار بزرگی برای نظام سلامت این مرز و بوم محسوب میشود.
وی گفت: در سال گذشته 267 مورد مشکوک به مالاریا در سطح دانشگاه شناسایی و از این افراد آزمایش مالاریا گرفته شد که خوشبختانه جواب تست همگی منفی بود.
معاون بهداشت دانشگاه با بیان اینکه همه ساله 25 آوریل مصادف با 5 اردیبهشت ماه از سوی سازمان جهانی بهداشت به عناون روز جهانی مالاریا شناخته می شود، افزود پوشیدن لباس های آستین بلند ، استفاده از پشه بند آغشته به سم در هنگام شب، نصب توری روی درب و پنجره ها و استفاده از قلم های دافع حشرات هنگام حضور در مناطق آلوده از راههای پیشگیری از ابتلا به مالاریا است.

نظر دهید