امروز : 10 تیر 1403
معاونت بهداشت
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1403/03/26 - 11:26
  • 18
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Zq3S

ذبح غیر بهداشتی دام باعث شیوع بیماریهای منتقله از حیوان به انسان می شود

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان ضمن تبریک عید بزرگ قربان به شهروندان، گفت: ذبح غیر بهداشتی دام باعث شیوع بیماریهای منتقله از حیوان به انسان می شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر مهدی دلاوری با بیان اینکه بیماریهای منتقله از حیوان به انسان همیشه سلامت انسانها را تهدید میکند اظهار داشت:  ذیح غیر بهداشتی دام می تواند باعث رخداد بیماریهای تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، سیاه زخم، هاری و ... در جامعه شود.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه برخی از این بیماریها علائمی در دام ایجاد نمیکند و این امر موضوع خطر احتمالی را بیشتر کرده  و لازم است مراقبت های ضروری اعمال شود تا سلامت مردم  به خطر نیفتد.

معاون بهداشت دانشگاه، ضمن اشاره به فضلیت فریضه دینی قربانی کردن اظهار داشت: شهروندان محترم به توصیه شبکه دامپزشکی، دام را از میادین تحت نظارت دامپزشکی که کنترل های کافی اعمال شده است تهیه نمایند.

دکتر دلاوری گفت: یکی از مهم ترین بیماری هایی که از حیوان به انسان قابل انتقال است، بیماری تب کریمه کنگو است؛ این بیماری افرادی را که به کار ذبح یا جابه جایی حیوان اشتغال داشته یا به نگهداری از دام در کنار منازل خود مبادرت می ورزند، درگیر می کند و همچنین افرادی که با گوشت تازه حیوان سروکار دارند نیز ممکن است در معرض خطر ابتلا به بیماری قرار گیرند.

وی هشدار داد: شهروندان محترم از خرید دام از افراد نانشناس یا افرادی که آن را در کنار خیابان ذبح و به فروش می رسانند، یا افرادی که لاشه و گوشت حیوان را خرید و فروش می کنند، خودداری کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه گوشت حیوانی که تازه ذبح شده است، می تواند عامل انتقال بیماری باشد افزود:  گوشت ها بعد از نگهداری در شرایط ویژه ( 24 الی 48 ساعت در یخچال) خرد و تکه تکه شوند، در غیراین صورت می تواند آلوده کننده باشد.

وی با بیان اینکه روی پوست حیوان تازه ذبح شده ممکن است تعداد زیادی کنه وجود داشته باشد و چنانچه روی بدن انسان قرار بگیرد، بیماری تب کریمه کنگو و سایر بیماری های واگیردار را منتقل می کند تصریح کرد: له کردن کنه ای که روی پوست انسان قرار گرفته، اقدام خطرناکی است که می تواند ابتلا به بیماری را در پی داشته باشد.

دکتر دلاوری با بیان اینکه باید از تماس و بازی کودکان با دام جلوگیری شود، گفت: شست و شوی دست ها در هنگام تماس با دام ضروری است و چنانچه بعد از تماس با دام علائمی همچون تب، خونریزی از بینی، دهان، دستگاه گوارش و مجاری ادراری و کبودی پوست مشاهده شد، بلافاصله به پزشک مراجعه شود.

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت
  • کد خبر : 130954
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت