امروز : 24 بهمن 1403
معاونت بهداشت
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1393/10/06 - 16:46
  • 16
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZtEi

ایران یکی از پر مصرف‌ترین کشورهاست که میانگین مصرف سرانه نمک حدود ۱۰ تا ۱۵گرم در روزمیباشد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: مصرف زیاد نمک از مهمترین عوامل فشارخون بالاست و......



معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: مصرف زیاد نمک از مهمترین عوامل فشارخون بالاست و ایران یکی از پرمصرف‌ترین کشورهاست که میانگین مصرف سرانه نمک حدود ۱۰ تا ۱۵ گرم در روز یعنی 2 تا 3 برابر استاندارد جهانی (۵ گرم در روز ) میباشد.

 



دکتر سید علیرضا مروجی تصریح کرد: بر اساس بررسی‌های انجام شده، درصورتی که افراد تنها ۳ گرم از مصرف روزانه نمک خود را کاهش دهند، حدود ۵۰ درصد از بیماری‌های قلبی عروقی کاهش خواهد یافت.



 



دکتر مروجی با بیان به اینکه یکی از دلایل بروز پوکی استخوان مصرف زیاد نمک میباشد اظهار داشت: به طور تقریبی از هر سه زن یک نفر و از هر دوازده مرد یک نفر به پوکی استخوان مبتلا می شوند.



 



وی همچنین یادآور شد: غذاهای پرنمک و تنقلات شور می‌تواند مخاط معده را تخریب کند و این اتفاق یکی از راههای افزایش خطر سرطان معده است و در کشور ما سرطان معده از سرطان های شایع می باشد.



 



معاون بهداشتی دانشگاه با اشاره بسیج ملی کاهش مصرف نمک، راه های کنترل مصرف نمک را به شرح ذیل توصیه نمودند:

 



1-هنگام طبخ غذا، مقدار نمک کمتری (البته یددار تصفیه شده) اضافه کنید.



2-از گذاشتن نمکدان  در سفره جدا" خودداری کنید.



3-از سبزی های معطر تازه یا خشک مانند( نعناع ؛ مرزه؛ ترخون ؛ ریحان و ...) یا  سیر،  پیاز، لیموترش تازه، آب نارنج آویشن، شوید و ... برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک استفاده کنید.



4-مصرف سوپ های آماده، سس ها و محصولات فرآیند شده مثل فست فودها ( پیتزا ، همبرگر ، سوسیس وکالباس و...)  را دربرنامه غذایی خانواده به حداقل برسانید.



5-از غذاهای کنسرو شده مانند تن ماهی در برنامه غذایی روزانه کمتر استفاده کنید.



6-مصرف انواع شورها و ترشیها در برنامه غذایی روزانه را کاهش دهید.



7-از تنقلات شور (فراورده های غلات حجیم شده، چیپس، چوب شور و سایرتنقلات کم ارزش غذایی و پر نمک ) در برنامه غذایی کودکان استفاده نکنید.



8-از ذرت بو داده خانگی کم نمک و مغزها مانندگردو، فندق، بادام (خام و بدون نمک ) به عنوان میان وعده در برنامه غذایی روزانه استفاده کنید.



9-جوش شیرین که برای ورآمدن و پف کردن انواع نان و کیک به کار می رود دارای مقدار زیادی سدیم است. بنابراین در برنامه غذایی، مصرف محصولاتی که جوش شیرین دارند نیز  باید محدود شده یا قطع شود.



10-از پنیر و دوغ کم نمک در برنامه غذایی روزانه استفاده کنید.



11-در برچسب بعضی مواد غذایی مقدار سدیم موجود در 100گرم از ماده غذایی ذکر شده است. برای تبدیل مقدارسدیم به نمک بایستی آن را در عدد 5/2ضرب کنید.



12-به تاریخ مصرف نمک و پروانه ساخت از وزارت بهداشت و قید عبارت تصفیه شده بر روی بسته بندی نمک دقت نمایید.



 



  • گروه خبری : اخبار معاونت
  • کد خبر : 41011
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم