امروز : 25 بهمن 1403
معاونت بهداشت
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1393/02/07 - 09:45
  • 14
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /Z7Ti

اولین کانون فرهنگی تخصصی سلامت استان اصفهان در کاشان افتتاح شد

همزمان با هفته سلامت، اولین کانون فرهنگی تخصصی سلامت استان اصفهان در کاشان با حضور مدیرکل دفتر کانون‌های تخصصی مساجد کشور افتتاح شد.



همزمان با هفته سلامت، اولین کانون فرهنگی تخصصی سلامت استان اصفهان در کاشان با حضور مدیرکل دفتر کانون‌های تخصصی مساجد کشور افتتاح شد.



به گزارش وب دا، مدیر کل دفتر کانون‌های تخصصی مساجد کشور، در این مراسم با اشاره به ابعاد مختلف جسمی، روحی روانی و اجتماعی سلامت و تأثیرگذاری این ابعاد بر روی یکدیگر گفت: رشد و تعالی بشر در سایه سلامت و روح محقق می‌شود.



محمد خلیلیان افزود: پژوهش‌ها نیز نشان داده بین مفهوم سلامت و ارتقای رفتارهای سلامت همبستگی وجود دارد که نیازمند مساعدت و تعامل همه دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی است.



وی، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی)در زمینه سلامت و تأکید معظم له به محوریت اسلامی و انسانی در این مقوله تصریح کرد: با توجه رویکرد مقام عظمای ولایت هیچ مرکزی بهتر از مساجد و کانون‌های فرهنگی هنری آن نمی‌توانند در این زمینه نقش‌آفرینی کنند.



خلیلیان ، با اشاره به تشکیل کانون‌های تخصصی سلامت طبق پیگیری‌های صورت گرفته از سال 1390 با وزارت بهداشت ادامه داد: تاکنون 9 کانون در سطح کشور فعالیت دارند و دهمین کانون تخصصی سلامت نیز در شهرستان کاشان افتتاح و آغاز به کار می‌کند.



مدیر کل دفتر کانون‌های تخصصی مساجد کشور، با اشاره به فعالیت 631 کانون فرهنگی هنری در 22 رشته تخصصی در سطح کشور افزود: از کانون های تخصصی، 10 کانون در حوزه سلامت فعالیت دارد.



وی، خدمات سلامت، برپایی دوره آموزشی آشنایی با مفاهیم، تربیت مربی سلامت و تولید بروشورها و نشریات تخصصی در حوزه سلامت را از جمله فعالیت، طرح‌ها و برنامه‌های انجام شده توسط کانون‌های حوزه سلامت عنوان کرد.



به گفته خلیلیان، در هر کدام از این 10 کانون تخصصی سلامت حداقل یک پزشک به عنوان مدیر فعالیت تخصصی یا مدیر مسئول کانون عهده‌دار سیاستگذاری و برنامه‌ریزی راهبردی در حوزه سلامت است.



وی خاطرنشان کرد: از برنامه‌های در دست اقدام کانون‌های تخصصی سلامت، طراحی دوره آموزشی رابطین سلامت ویژه 65 نفر از اعضای منتخب کانون‌های فرهنگی هنری از 32 استان کشور با همکاری دفتر آموزش و ارتقای سطح سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.



مدیر کل دفتر کانون‌های تخصصی مساجد کشور، سابقه تدریس، آشنایی با حوزه پزشکی و پیراپزشکی و علاقمندی را از معیارهای انتخاب این افراد دانست و تصریح کرد: توسعه کمی کانون تخصصی سلامت، محور برنامه‌های در دست اقدام است و در نظر داریم این توسعه در استان‌هایی که از کانون تخصصی سلامت بی‌بهره هستند، صورت بگیرد.



وی یادآور شد: در حال حاضر سه پرونده درخواست تشکیل کانون تخصصی سلامت از سه استان کشور در دست بررسی است که در صورت تکمیل پرونده و طی مراحل قانونی آن، مجوز آنها نیز صادر می‌شود.



معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز در این مراسم گفت: این کانون به همت دانشگاه علوم پزشکی کاشان و با مشارکت ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت راه اندازی شد.



دکتر سیّد علیرضا مروجی،  تشکیل کانون فرهنگی تخصصی سلامت در مساجد را ارتباط و همکاری نزدیک حوزه سلامت و فرهنگ عنوان کرد.



وی، با تشریح کامل اهداف تاسیس این کانون ها اظهار داشت: تمرکززدایی، توسعه وسعت میدان عملیاتی کانون‌ها، استفاده بهینه از منابع، امکانات و ظرفیت‌های موجود، ارتقای برنامه‌های کانون‌ها با استفاده از توانمندی‌های آنها و استانداردسازی و هماهنگ‌سازی فعالیت‌های مختلف کانون‌ها از مهم‌ترین اهداف راه‌اندازی کانون‌های تخصصی است.



دکتر مروجی افزود: سبک زندگی ایرانی اسلامی 50 درصد در سلامت افراد موثر است که این امر استفاده از تمام ظرفیت های جامعه برای تحقق سلامت را الزامی می کند.



وی، هدف از تشکیل این کانون را افزایش آگاهی، مسئولیت پذیری، توانمندی و مشارکت ساختارمند و فعالانه خانواده و جامعه در تامین، حفظ و ارتقای سلامت با استفاده از ظرفیت نهادها و سازمان های فرهنگی آموزشی برشمرد.



رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کاشان، نیز در ادامه آموزش را امری مستمر، جاری و غیرمقطعی دانست و افزود: ارائه مباحث آموزشی به مخاطبان کانون های فرهنگی هنری سلامت از جمله اقدامات مثبت، موثر و سازنده در افزایش سطح معلومات عمومی افراد اجتماع و به تبع آن تقویت فرهنگ و رونق اقتصادی است.



 محمد مهدی صباغی، تاسیس کانون تخصصی سلامت در کاشان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان را نیز یکی از این اقدامات ضروری و تاثیر گذار در افزایش سطح سلامت و ارائه خدمات پیشگیرانه از بیماری ها عنوان و تصریح کرد: ارتقای سطح سلامت شهروندان در کاهش بروز بیماری ها و هزینه های درمان از مصادیق توسعه فرهنگ و اقتصاد مقاومتی است که نقش اثرگذاری در تقویت فرهنگ و شکوفایی اقتصاد سلامت جامعه دارد.



وی، با تشریح آمار و ارقام تعداد کانون های فرهنگی هنری مساجد کاشان و نقش عملکرد این کانون ها در اجتماع افزود: تعداد این کانون ها هم اکنون در کاشان با تاسیس کانون تخصصی سلامت این شهرستان به 160 کانون افزایش یافت.



رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کاشان، با اشاره به فعالیت 10درصد کل کانون های کشور در استان اصفهان یادآور شد: 10 درصد کانون های استان اصفهان در کاشان فعالیت می کنند.



مسئول دفتر نمایندگی نهاد رهبری در دانشگاه نیز در این جلسه اظهار داشت: مساجد از ابتدای شکل گیری اسلام تاکنون، نقش بسیار مهم در گسترش دین اسلام و تحکیم پایه های اعتقادی، اجتماعی، سیاسی و نظامی جامعه داشته اند.



حجت الاسلام و المسلمین علیرضا شاه فضل گفت: مساجد محل تغذیه فکری و معنوی کلیه فعالیت ها می باشد و جوانان بایستی در مساجد معنویت و دانشهای مختلف را کسب کنند و آن را در جامعه گسترش دهند.



گفتنی است این مراسم با حضور مدیرکل دفتر کانون‌های تخصصی مساجد کشور، کارشناس مسئول ثبت ساماندهی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان و معاون بهداشتی و دیگر مسئولان و کارکنان دانشگاه و مسئول کانون های فرهنگی هنری شهرستان روز پنجشنبه مورخ 4/2/93 در معاونت بهداشتی دانشگاه برگزار شد.



منبع خبر: وب دا کاشان



 



  • گروه خبری : اخبار معاونت
  • کد خبر : 40648
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم