امروز : 21 بهمن 1403
معاونت بهداشت
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1396/07/06 - 12:59
  • 42
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Zubi

امحاء بیش از 8 تن شربت های رنگی غیر مجاز از اتوبان قم- کاشان

با توجه به مصوبات شورای سلامت و امنیت غذایی و پیگیری های گروه مهندسی......



با توجه به مصوبات شورای سلامت و امنیت غذایی و پیگیری های گروه مهندسی بهداشت محیط دانشگاه حدود 8000  لیتر گلاب ، عرقیات و شربتهای رنگی که از محور اتوبان عوارضی قمصر ، فین ، مسیر اتوبان قم –کاشان جمع آوری گردیده بود در شهریور ماه سال جاری و با حضور معاون محترم بهداشتی و سایر اعضا شورای سلامت امحاء گردید .



معاون بهداشتی دانشگاه گفت که این مقدار گلاب ، عرقیات و شربتهای رنگی معدوم شده طی 70 بازرسی انجام شده توسط مهندسین بهداشت محیط جمع اوری گردیده بود



دکتر سید علیرضا مروجی اظهار داشتند : امروزه در صنعت غذا از رنگ‌های خوراکی مصنوعی و غیر مجاز به میزان زیادی در تهیه انواع شربت های رنگی ، آب‌میوه، بستنی، جوجه های رنگی و انواع شیرینی‌جات استفاده می‌شود. این دسته از افزودنی‌ها که بیشتر به منظور جذب مشتری، پوشش دادن رنگ نامطلوب محصول و شدت بخشیدن به رنگ یا هویت ماده غذایی استفاده می‌شود، اغلب منشأ شیمیایی داشته و می‌تواند در طولانی مدت مسمومیت‌هایی را در مصرف‌کننده ایجاد کند. البته در گروه رنگ‌های خوراکی رنگ‌های طبیعی که منشأ گیاهی داشته یا رنگ‌های مشابه طبیعی که فرمولشان شبیه رنگ‌های طبیعی است، نیز وجود دارند ولی به دلیل آن که رنگ‌های شیمیایی جذابیت بیشتر داشته و ارزان‌تر و راحت‌تر تهیه شده، بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند.



این رنگ‌ها اغلب روی دو سیستم سم‌زدای بدن مثل کلیه و کبدبیشتر از سایر اندام‌ها تأثیر سوء داشته و شدت تأثیر آن در کودکان، خانم‌های باردار و سالمندان بیش از گروه‌های دیگر است. این رنگ‌ها به طور نسبی سمی بوده و برخی از آن‌ها حالت تجمعی در بافت‌های بدن دارند و کمتر دفع می‌شوند. بنابراین با گذشت زمان بر مقدارشان افزوده شده و مسمومیت‌زا می‌شوند.



همچنین طبق تحقیقات انجام شده تأثیر رنگ‌های مصنوعی روی بدن به گونه‌ای است که گاه با تکثیر بیش از اندازه سلول‌ها به ویژه در کودکان در بلندمدت باعث ایجاد انواع تومورهای خوش‌خیم و بدخیم شده و زمینه ابتلا به سرطان را فراهم می‌کنند.



همچنین این افزودنی‌ها می‌توانند موجب بروز اختلالات رفتاری، عقب‌افتادگی ذهنی، واکنش‌های شدید آلرژیک و حتی تشدید بیش‌فعالیشوند که بروز این حالت‌ها می‌تواند برای کودکان بسیار خطرناک باشد. از سوی دیگر امکان بروز ناهنجاری کودک و سقط جنیندر مادرانی که از خوراکی‌های رنگی به وفور استفاده می‌کنند نیز وجود دارد و می‌تواند موجب تغییرات عصبی و هورمونی در زنان باردار شود.



ایشان از عموم مردم و همشهریان گرامی خواستند که از مراکز معتبر وفروشگاهها محصولات دارای مشخصات بهداشتی کامل از قبیل پروانه ساخت –مواد متشکله –تاریخ تولید و انقضا و آدرس محل تولید تهیه و خریداری نمایندو در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی موارد را سریعا به سامانه 190 بهداشت اعلام گزارش نمایند .


















  • گروه خبری : اخبار معاونت
  • کد خبر : 41867
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم