- 1393/07/05 - 11:01
- زمان مطالعه : 3 دقیقه
- /ZhXi
28 سپتامبر مصادف با 6 مهر روز جهانی مبارزه با هاری گرامی باد.
بیست وهشتم سپتامبر (6مهر ) روز جهانی هاری نامگذاری شده است و شعار روز جهانی هاری «با تلاش همگانی به سوی ریشهکنی هاری برویم » اعلام شده است.
بیست وهشتم سپتامبر (6مهر ) روز جهانی هاری نامگذاری شده است و شعار روز جهانی هاری «با تلاش همگانی به سوی ریشهکنی هاری برویم » اعلام شده است. و با توجه به بالاتر بودن آمارحیوانگزیدگی در ایران نسبت به متوسط جهانی: «سالیانه بیش از 120 تا 130 هزار ایرانی توسط حیوانات گزیده میشوند.»با وجود بالاتر بودن آمار حیوانگزیدگی در ایران نسبت به متوسط جهانی، میزان ابتلا به هاری در ایران یکشصتم دنیاست با این حال مشکلاتی مانند سگها و گربههای ولگرد برنامه کنترل هاری ایران را تهدید میکند.»
«بیماری هاری یک بیماری آسان از نظر پیشگیری است اما تقریبا همه موارد ابتلای به این بیماری به مرگ منجر میشود.
سالانه 10 میلیون نفر در دنیا دچار حیوان گزیدگی میشوند که از این تعداد 55 هزار نفر آنها جان خود را بر اثرهاری از دست میدهند. میزان حیوان گزیدگی در دنیا حدود 4/1 نفر به ازای هر هزار نفر است درحالی که این میزان در کشور ما بیشتر و در حدود 78/1 نفر است. 99 درصد حیوان گزیدگیها در آسیا و آفریقا رخ میدهد اما به ازای هر یک میلیون نفر سالانه 10 نفر در دنیا به علتهاری جان خود را از دست میدهد که این میزان در ایران 14/0 است که حدود یک شصتم تا یک هفتادم میانگین جهانی است.
*ششم مهر سالروز درگذشت "لویی پاستور"، کاشف واکسن هاری است
ششم مهر برابر با ۲۸سپتامبر ۲۰14در حدود ۱۱8سال پیش در چنین روزی "لویی پاستور"، شیمیدان و باکتریشناس معروف فرانسوی درگذشت. کشف و ساخت واکسن، علیه بیماری هاری یکی از اقدامات و اکتشافات این دانشمند بزرگ است
پاستور برای نخستین بار برای معالجه یک کودک از واکسن استفاده کرد. که با موفقیت همراه بود از آن سال به بعد بخاطر بزرگداشت این کشف بزرگ و حیاتی (واکسن هاری) توسط ایشان سازمان بهداشت جهانی این روز را بنام روز جهانی مبارزه با هاری نامگذاری کرده است .
سالانه بیش از 120 تا 130 مورد حیوانگزیدگی در کشور ما گزارش میشود که کنترل و مراقبت از این میزان حیوان گزیدگی بسیار گران قیمت است با این حال سال گذشته فقط 4 نفر بر اثر این بیماری در کشور ما جان خود را از دست دادند. مهمترین مشکلات پیش روی کنترل هاری را آگاهی اندک دانشآموزان در مورد این بیماری به خصوص در مناطق روستایی و وجود ویروس هاری در حیوانات اهلی و وحشی ایران عنوان کرد. سگهای گله و خانگی حتما باید واکسیناسیون شوند و قلاده داشته باشند و به خصوص ستاد اتلاف حیوانات ولگرد در شهرها و مناطق مختلف کشور باید با همکاری وزارت کشور، شهرداریها و نیروی انتظامی فعال شوند.
دانشگاه علوم پزشکی با تجهیز2 مرکز درمان پیشگیری هاری در هردو شهرستان کاشان وآران وبیدگل و داشتن نیروهای آموزش دیده و مجرب بصورت شبانه روزی درخصوص موارد حیوان گزیده آماده ارائه خدمت میباشد بطوریکه در طی 6 ماهه اول سال جاری بیش 359 نفرموردحیوان گزیده برعیله هاری واکسینه شده اند.
*آدرس مراکز درمان پیشگیری هاری تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی که بصورت 24 ساعته آماده خدمات پیشگیری هاری میباشند.
شهرستان کاشان:خ- امام خمینی (ره) مرکز بهداشتی درمانی گلابچی ، مرکزدرمان پیشگیری هاری تلفن55443939
شهرستان آران وبیدگل :مرکز اورژانس امام خمینی (ره)مرکزدرمان پیشگیری هاری تلفن:54737766