- 1392/11/12 - 12:10
- زمان مطالعه : 1 دقیقه
- /ZqQi
عوامل خطر سرطان کولورکتال
سرطان کولون و رکتوم یک بیماری خطرناک، اما قابل پیشگیری و دومین سرطان شایع در مردان و سومین سرطان شایع در زنان است.
سرطان کولون و رکتوم یک بیماری خطرناک، اما قابل پیشگیری و دومین سرطان شایع در مردان و سومین سرطان شایع در زنان است. وقوع این سرطان تحت تأثیر فاکتورهای ژنتیکی و محیطی میباشد که عامل خطرزای سرطان کولون و رکتوم با افزایش سن بالا میرود و یکی از شایعترین سرطانها در افراد سالخورده میباشد و علائم، اغلب به تدریج ظاهر میشود و سن بیشتر افراد مبتلایان بالای 50 سال میباشد. این بیماری در افراد با سابقه مثبت خانوادگی در بستگان درجه یک که قبل از 55 سالگی مبتلا شدهاند، احتمال بروز بیشتری وجود دارد.
ریسک سرطان کولون و رکتوم در مبتلایان به پولیپ، بیماریهای التهابی روده و یا کولیت اولسراتیو زیاد است.
عوامل خطرزای دیگری نیز شامل مصرف الکل است که ریسک سرطان کولون و رکتوم را بالا برده و مانع از جذب فولاتها میشود. همچنین چاقی و افزایش وزن، استعمال دخانیات (تنباکو، سیگار) ریسک سرطان کولون و رکتوم را افزایش میدهد. عدم تحرک و رژیم غذایی پرچرب و حاوی گوشت قرمز و مصرف کم فیبر و سبزیجات و میوهجات نیز احتمال سرطان کولون و رکتوم را افزایش میدهد.
پیام های این هفته شامل:
1- پیشگیری وتشخیص زودرس ،کلید مبارزه باسرطان .
2- پرهیز از مصرف دخانیات راهی مناسب جهت پیشگیری از سرطان.
3- رژیم غذایی مناسب ،انجام فعالیت بدنی و وزن مناسب خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.
4- با استفاده ازکرم ضدآفتاب ،کلاه وعینک آفتابی از پوست خود دربرابراشعه ونورخورشید محافظت کنیم.
5- با انجام فعالیت بدنی وورزش منظم می توان از سرطان پیشگیری نمود.
6- با مصرف روزانه 5 سهم میوه وسبزی از بروز سرطان های دستگاه گوارش پیشگیری کنیم.