امروز : 11 تیر 1403
معاونت بهداشت
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1392/11/12 - 12:10
  • 33
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZqQi

عوامل خطر سرطان کولورکتال

سرطان کولون و رکتوم یک بیماری خطرناک، اما قابل پیشگیری و دومین سرطان شایع در مردان و سومین سرطان شایع در زنان است.



سرطان کولون و رکتوم یک بیماری خطرناک، اما قابل پیشگیری و دومین سرطان شایع در مردان و سومین سرطان شایع در زنان است. وقوع این سرطان تحت تأثیر فاکتورهای ژنتیکی و محیطی می­باشد که عامل خطرزای سرطان کولون و رکتوم با افزایش سن بالا می­رود و یکی از شایع­ترین سرطان­ها در افراد سال­خورده می­باشد و علائم، اغلب به تدریج ظاهر می­شود و سن بیشتر افراد مبتلایان بالای 50 سال می­باشد. این بیماری در افراد با سابقه مثبت خانوادگی در بستگان درجه یک که قبل از 55 سالگی مبتلا شده­اند، احتمال بروز بیشتری وجود دارد.



ریسک سرطان کولون و رکتوم در مبتلایان به پولیپ، بیماری­های التهابی روده و یا کولیت اولسراتیو زیاد است.



عوامل خطرزای دیگری نیز شامل مصرف الکل است که ریسک سرطان کولون و رکتوم را بالا برده و مانع از جذب فولات­ها می­شود. هم­چنین چاقی و افزایش وزن، استعمال دخانیات (تنباکو، سیگار) ریسک سرطان کولون و رکتوم را افزایش می­دهد. عدم تحرک و رژیم غذایی پرچرب و حاوی گوشت قرمز و مصرف کم فیبر و سبزیجات و میوه­جات نیز احتمال سرطان کولون و رکتوم را افزایش می­دهد.



پیام های این هفته شامل:



1- پیشگیری وتشخیص زودرس ،کلید مبارزه باسرطان .



2- پرهیز از مصرف دخانیات راهی مناسب جهت پیشگیری از سرطان.



3- رژیم غذایی مناسب ،انجام فعالیت بدنی و وزن مناسب  خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.



4- با استفاده ازکرم ضدآفتاب ،کلاه وعینک آفتابی از پوست خود دربرابراشعه ونورخورشید محافظت کنیم.



5- با انجام فعالیت بدنی وورزش منظم می توان از سرطان پیشگیری نمود.



6- با مصرف روزانه 5 سهم میوه وسبزی از بروز سرطان های دستگاه گوارش پیشگیری کنیم.



 



  • گروه خبری : نکات آموزشی بهداشتی
  • کد خبر : 40495
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم