معرفی واحد سلامت جوانان، نوجوانان و مدارس

این واحد می کوشد تا نوجوانان و جوانانی توانمند و سالم در همه ابعاد جسمی ، روانی ، اجتماعی پرورش یابند به طوریکه آنها از معیارهای شیوه زندگی سالم در تمام طول عمرحتی در دوره میانسالی و سالمندی آگاهی داشته و با عمل به این موارد همیشه با نشاط و کارآمد زندگی نمایند. در این راستا مشخص نمودن اولویتها ، اهداف و استانداردهای عملکردی ، پایش بروندادها ، پیامدها ، ارزیابی و استفاده از منابع از اهمیت بالایی برخوردار است.

شرح وظایف واحد سلامت جوانان ،نوجوانان و مدارس:

1. جمع آوری، جمع بندی و تحلیل اطلاعات و امار فعالیتها و گزارش به دفتر سلامت جوانان مدارس وزارت بهداشت
  2. بررسی و شناخت وضعیت موجود به منظور تعیین نیازها و اولویت ها
  3. همکاری در انجام تحقیقات کاربردی در زمینه سلامت جوانان، نوجوانان و مدارس
  4. تشکیل و شرکت در کمیته علمی و فنی استان بمنظور بهره گیری تجارب
  5. برگزاری کارگاه و سمینار کنفرانس علمی و....
  6. تهیه متون و تدوین و ارائه رسانه و مدول های علمی و آموزشی در زمینه سلامت مداری برای گروههای هدف برنامه های سلامت مدارس (دانش آموزان، والدین پرسنل و کارکنان مداری و معلمین)
  7. آموزش تکنولوژی جدید خدمات بهداشت مداری از طریق پیش بینی و تهیه برنامه اجرایی آموزشی
  8. اجرای ضوابط، استانداردها و دستورالعمل های ابلاغی
  9. بررسی و شناخت مسائل و مشکلات شهرستانها و همکاری در جهت رفع آنها
  10. پیشنهاد و همکاری در تهیه و تدارک تجهیزات و ملزومات
  11. انجام هماهنگی های درون بخش
  12. هماهنگی و همکاری با سایر بخشهای مرتبط، در جهت توسعه برنامه های سلامت مدارس و نوجوانان
  13. هماهنگی و همکاری با ادارات کل آموزش و پرورش
  14. فراهم نمودن زمینه جلب مشارکت دانش آموزان، کارکنان مدارس والدین دانش آموزان و سایر افراد در ارتقاء سلامت مدارس
  15. همکاری با دفتر سلامت جوانان ،نوجوانان و مدارس در برنامه ریزی تفضیلی
  16. همکاری در تدوین بودجه پیشنهادی و تخصیص بودجه به شهرستانها
  17. نظارت، پایش، ارزشیابی مستمر و مداوم از فعالیتهای مدارس در مراکز بهداشت شهرستانها
  18. تهیه و تدوین برنامه جامع عملیاتی سالانه واحد
  19. تعیین شاخص های جمعیتی دانش آموزان و مدارس در منطقه تحت پوشش

ضرورت سلامت جوانان و نوجوانان و مدارس را میتوان بطور خلاصه بشرح ذیل بیان نمود :

1. نوجوانان و جوانان (دانش آموزان و دانشجویان و ...) بخشی عظیمی از جمعیت کشور را شامل می شوند.
  2. آموزش و سلامت از حقوق اساسی شهروندان و لازم و ملزوم یکدیگر می باشد.
  3. -دانش آموزان، کودکان و نوجوانانی هستندکه دربهترین سن برای فراگیری، مهارتهای سالم زیستن می باشند.
  4. بنیان بسیاری از رفتارهای تأثیرگذار بر سلامت و شیوه زندگی افراد در سنین نوجوانی و جوانی نهادینه می شود.
  5. نوجوانان و جوانان در جامعه کنونی مابه لحاظ چالشهای موجود پیش روی آنان، از مهمترین گروههای آسیب پذیر جامعه محسوب می شوند.
  6. مراکز آموزشی، این امکان ارزشمند را فراهم می سازد تا در زمانها و مکانهای مشخص به افراد گروه هدف برنامه های سلامت جوانان و مدارس دسترسی داشته باشیم.
  7. نوجوانان و جوانان امروز والدین فردا هستند آنهامی توانند تأثیرات شگرفی درسلامت خانواده وجامعه داشته باشند.