- 1392/07/29 - 13:22
- زمان مطالعه : 2 دقیقه
- /ZiDi
مدیریت زنان بر سبد و سفره غذایی خانواده
سبد غذایی یعنی انواع مواد غذایی که هر روز از بازار خریداری میکنیم تا با آن برای اعضای خانواده خود غذا تهیه کنیم.
سبد غذایی یعنی انواع مواد غذایی که هر روز از بازار خریداری میکنیم تا با آن برای اعضای خانواده خود غذا تهیه کنیم.و سفره یعنی آنچه هر روز بهعنوان یک وعده غذایی میخوریم یا بهتر بگوییم چگونگی ترکیب و تولید غذای مورد علاقهمان از سبد خریداری شده. ایدهآل این است که انتخاب موادغذایی درون سبد و غذای آماده شده بر سر سفره بتواند سلولهای ما را سیر کند تا سلولهای متفاوت که هر کدام نقشی ویژه در ادامه حیات ما دارند، بتوانند با توانمندی و سرشاری وظیفه خود را انجام دهند.
دو واژه سبد و سفره همیشه ما را به یاد زن میاندازد؛ زنی به عنوان همسر یا مادر و یا مادربزرگ که نقش کلیدی در تغذیه افراد خانواده دارد. اگر چه اغلب مسوولیت سنگین مالی به عهده مرد خانواده است ولی در اغلب جوامع این زن است که با تولید و پخت غذا، انداختن سفره یا میزی با غذاهای لذیذ پیوند دارد. انتخاب مواد غذایی که هر روز وارد این سبد میشود، به عواملی چون بودجه خانواده از طرفی و از طرف دیگر به سلیقه و ذایقه فردی که از انواع مواد غذایی موجود در بازار انتخاب میکند بستگی دارد.
نقشی که ما ممکن است از اهمیت آن غافل شویم !!!!
اگر به نقش زن به عنوان فردی کلیدی که سبد غذایی را انتخاب میکند تاکید میکنیم، بهاین دلیل است که این انتخاب میتواند به نفع سلامت افراد خانواده، عمل کند و یا احتمال ابتلای آنها را به بیماری فراهم کند.
مهم است بدانیم که اگر همسر جوان از مادرش پختن را آموخته باشد، ویژگیهای مثبت یا منفی تهیه سبد و یاسفره را به نسل بعدی منتقل میکند، چه بسا خوردن غذاهای شور عادت خانوادهایی باشد که افزایش فشار خون دارند ولی میپندارند این بیماری در خانواده ارثی است. بله، ارثی است چون عادت پختن غذای شور نسل اندر نسل ادامه داشته است. غذایی که به ذایقه کسی که از کودکی غذای خوش نمک خورده است، شور نمیآید.
چاقی، دیابت، سکتههای قلبی، بیماریها و نارساییهای قلبی، افزایش فشار خون و عوارض زیاد آن، سکتههای مغزی و آسیبهای ناشی از آن، بیماریهای اسکلتی استخوانی، پوکی استخوان و سرطانهای گوناگون همه با بهبود تغذیه قابل پیشگیری هستند.