امروز : 02 دی 1403
معاونت بهداشت
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1401/03/08 - 11:43
  • 45
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Zpt1

علائم اسهال ویروسی چیست؟


اسهال بیماری است که معمولا بیش از چند روز طول نخواهید کشید. این بیماری میتواند به صورت حاد و یا مزمن بروز کند. در اسهال حاد بیماری به مدت یک تا دو روز ادامه خواهد داشت و سپس علائم آن کاهش یافته و بیمار بهبود مییابد. در اسهال مزمن، بیمار به مدت زمان بیشتری با آن درگیر خواهد بود. در این حالت ممکن است بیماری حداقل 4 هفته به طول بیانجامد. در بیشتر موارد، وجود یک بیماری زمینه‌ایی، باعث بروز آن خواهد شد. با درمان مشکل اصلی، اسهال نیز از بین خواهد رفت. از جمله این بیماریها میتوان به سلیاک و کرون اشاره کرد.



علائم اسهال ویروسی به موارد زیر خلاصه میشود:




  • مدفوع آبکی که معمولاً حاوی خون نیست. اسهال خونی معمولاً به این معنی است که به یک عفونت شدید و متفاوت مبتلا شده‌اید.


  • گرفتگی و درد شکم


  • حالت تهوع ، استفراغ و یا هر دو


  • دردهای عضلانی و سردرد


  • تب با درجه پایین



با توجه به نوع ویروس و علت بروز بیماری، اسهال ویروسی ممکن است طی یک تا سه روز پس از آلوده شدن ظاهر شود. شدت آن میتواند خفیف و یا شدید باشد. علائم معمولاً فقط یک یا دو روز طول می‌کشند، اما گاهی اوقات ممکن است تا 10 روز نیز ادامه یابند.



از آنجا که علائم مشابه هستند ، به راحتی می‌توان اسهال ویروسی را با اسهال ناشی از باکتری مانند کلستریدیوم دیفیسیل ، سالمونلا و E. coliیا انگل‌هایی مانند ژیاردیا اشتباه گرفت.



چرا به اسهال ویروسی مبتلا می شویم؟



استفاده از ظروف، حوله، ملحفه مشترک و آلوده، مصرف آب و غذاهای آلوده، عدم رعایت بهداشت، بیتوجهی به دفع درست ترشحات بدن و ... از جمله عواملی هستند که منجر به سرایت این بیماری خواهند شد. ویروس‌های نورو ویروس و روتاویروس میتوانند باعث بروز اسهال ویروسی شوند.



اسهال ویروسی چگونه درمان می شود؟



در بیشتر مواقع هیچ درمان پزشکی خاصی برای اسهال ویروسی وجود ندارد. استفاده از آنتی بیوتیک‌ها منجر به از بین بردن ویروسها نخواهد شد. برای این منظور لازم است به رژیم غذایی و رعایت بهداشت اهمیت دهید. استراحت و تقویت سیستم ایمنی بدن بهترین راه برای پیشگیری و درمان اسهال ویروسی است.



چگونه از بروز اسهال باکتریال و اسهال ویروسی جلوگیری کنیم؟



برای پیشگیری از اسهال ویروسی و اسهال باکتریال به نکات زیر دقت کنید:



دستهای خود را به طور مرتب با آب و مواد ضدعفونی کننده بشویید.



مواد غذایی را به صورت کاملا پخته شده مصرف نمایید.



تا حد امکان در خارج از منزل غذا نخورید.



از خوردن غذاهای مانده اجتناب کنید.



غذاها را به صورت گرم مصرف نمایید.



مواد غذایی خام را کاملا شسته و ضدعفونی نمایید.



از قرار دادن سبزیجات و گوشت در یک مکان پرهیز نمایید.

  • گروه خبری : نکات آموزشی بهداشتی
  • کد خبر : 42831
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم