• 1403/03/09 - 15:15
  • /Z1fR
به مناسبت هفته بدون دخانیات عنوان شد:

61 واحد عرضه کننده قلیان پلمپ شد

معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به انجام 640 بازرسی از رستورانها و سفره خانه های سنتی و صدور 158 اخطاریه بهداشتی ممنوعیت مصرف دخانیات به این واحدها از ارسال 30پرونده متخلف به مراجع قضایی و پلمپ 61 واحد عرضه کننده قلیان در سطح شهرستان کاشان و آران و بیدگل در سال 1402خبر داد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، دکتر مهدی دلاوری  ضمن اشاره به صدور 305 اخطاریه بهداشتی  برای واحدهای فاقد عاملیت فروش دخانیات گفت: برای مراکز دارای تبلیغات دخانیات  365 اخطاریه بهداشتی  صادر و  21 پرونده متخلف به مراجع قضایی ارسال شده است.

وی با بیان اینکه کلیه واحدهای تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی باید گواهی نامه اماکن بدون دخانیات را تا پایان سال 1404 بر اساس قانون جامع کنترل دخانیات دریافت نمایند افزود: بیمارستان های کارگرنژاد، میلاد، آیت الله یثربی و زایشگاه شبیه خوانی در شهرستان کاشان و بیمارستانهای سیدالشهدا و ثامن در شهرستان آران و بیدگل موفق به دریافت این گواهی نامه شده اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تصریح کرد: در حال حاضر برنامه شهر و  روستای بدون دخانیات در شهرهای کاشان، برزک و روستای آزران از توابع شهرستان کاشان و شهرهای آران و بیدگل و نوش آباد و روستاهای قاسم اباد و فخره از توابع شهرستان آران و بیدگل در حال اجراست.

وی اجرای برنامه آموزشی برای گروههای هدف کارکنان، دانش آموزان، طلاب، داوطلبین سلامت و .... را از دیگر اقدامات انجام شده در راستای کنترل دخانیات در سال 1402 برشمرد.

لازم به ذکر است: کلیه همشهریان محترم در صورت مشاهده هر گونه استعمال، فروش و عرضه مواد دخانی بویژه قلیان و سیگار در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی (سفره خانه ها و کافی شاپ و.... ) و اماکن عمومی و فروش سیگارهاو قلیان های الکترونیکی (ویپ) حتی در فضای مجازی می توانند به سامانه 190 شکایات بهداشت در هر ساعت از شبانه روز  اعلام گزارش نمایند.

گفتنی است: شعار تعیین شده از سوی سازمان جهانی بهداشت برای پویش روز جهانی بدون دخانیات سال ۲۰۲۴ "حفاظت از کودکان در برابر مداخلات صنعت دخانیات" می‌باشد که در این راستا شعار ملی تحت عنوان "حفاظت از کودکان و نوجوانان در برابر دخانیات حق و مسئولیت همگانی" تعیین و عناوین روزهای هفته ملی بدون دخانیات ( ۵ تا ۱۱ خرداد ماه) به شرح ذیل می باشد:

شنبه ۵ خرداد ماه: حفاظت از کودکان و نوجوانان در برابر دخانیات ضامن نسل بدون دخانیات

یکشنبه ۶ خرداد ماه: حفاظت از کودکان و نوجوانان با ترویج اماکن عاری از دخانیات

دوشنبه ۷ خرداد ماه :حفاظت از کودکان و نوجوانان در برابر دخانیات با قوانین بازدارنده و موثر

سه‌شنبه ۸ خرداد ماه :حفاظت از کودکان و نوجوانان با جلوگیری از نمایش و تبلیغ مصرف دخانیات

چهارشنبه ۹ خرداد ماه: حفاظت از کودکان و نوجوانان با جلوگیری از تولید و فروش سیگار الکترونیکی و محصولات نوپدید دخانی

پنجشنبه ۱۰ خرداد ماه :حفاظت از کودکان و نوجوانان با آموزش و توانمندسازی همگانی در برابر دخانیات

جمعه ۱۱ خرداد ماه : حفاظت از کودکان و نوجوانان در برابر دخانیات با آموزه‌های دینی