- 1393/06/14 - 11:17
- زمان مطالعه : 3 دقیقه
- /ZzWi
19 هزار تب مالت در سال گذشته در کشور گزارش شده است.
رئیس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت گفت: 19 هزار تب مالت در سال گذشته در کشور گزارش شده است.
رئیس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت گفت: 19 هزار تب مالت در سال گذشته در کشور گزارش شده است.
به گزارش وب دا، دکتر محمد رضا شیرزادی، در کارگاه دو روزه کشوری بیماری تب مالت در دانشگاه گفت: تب مالت در سال 92 نسبت به سال 89 رشد 55 درصدی داشته و این بیماری در حال حاضر از مهم ترین بیماری های مشترک بین انسان و دام و تهدیدی جدی برای کشور تلقی می شود.
وی، با اشاره به شیوع بیماری در اکثر مناطق کشور اظهار داشت: پراکندگی بیماری تب مالت در استان های غربی کشور به علت پرورش دام بیشتر است.
دکتر شیرزادی، ناکافی بودن امکانات و توانایی در کنترل بیماری دام، گسترش استفاده و عرضه فراورده های دامی غیرپاستوریزه، عدم آگاهی و عملکرد گروه های در معرض خطر، روستاییان و جامعه و نیز ناکافی بودن توجه به ارتقاء هماهنگی بین بخشی و انجام وظیفه هر مجموعه را از مهمترین علت افزایش موارد تب مالت عنوان کرد.
وی، تربیت مربیان آموزش دیده بهداشت محیط و توانمند برای شناخت درست از گروه هدف، انتخاب شیوه مناسب آموزش و تشخیص صحیح گروه های هدف را از راهکارهای موثر برای پیشگیری از شیوع تب مالت برشمرد.
رئیس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، ارتقاء آگاهی و عملکرد کارکنان همه بخش ها و توجیه آنان در مورد اهمیت پیشگیری از این بیماری، آموزش گروه های در معرض خطر، فراگیری مدل جامع سیستماتیک آموزش و ارتقاء سلامت shep)) را از اهداف برگزاری این کارگاه کشوری برشمرد.
رئیس اداره بهداشت موادغذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این کارگاه گفت: تب مالت یکی از مهم ترین قابل انتقال بین انسان و حیوان در ایران بوده و از جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی مورد توجه قرار دارد.
مهندس محسن فرهادی، با اشاره به راه های آلودگی شیر از طریق آلودگی های اولیه و ثانویه اظهار داشت: رعایت اصول بهداشت فردی مانند استفاده از ماسک و چکمه در بخش دامپزشکی، معدوم سازی مناسب جنین سقط شده دام، جفت و سایر ترشحات شست و شو و گندزدایی مناسب مکان دامداری بخصوص محل زایمان و تجهیزات از مهمترین نکات بهداشتی در دامداری ها می باشد.
وی ادامه داد: دامداران، کشاورزان، کارگران کشتارگاه ها، قصابان، تکنسین ها، بازرسان بهداشتی، دامپزشکان، زنان خانه دار، مصرف کنندگان مواد لبنی غیر پاستوریزه و نجوشیده، کارگران کارخانه های شیر و لبنیات بیشتر در معرض خطر ابتلا به تب مالت هستند.
وی اظهار داشت: 264473 فروشگاه سوپرمارکت، خواروبار و لبنیات، 2163 کارگاه فرآورده های لبنی و 603 کارگاه بستنی سازی سنتی در کشور تحت نظارت بهداشت موادغذایی در ایران قرار دارد.
رئیس اداره بهداشت موادغذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت گفت: وظیفه کنترل موادغذایی در سطح عرضه بر عهده مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت و معاونین بهداشتی و کارشناسان بهداشت محیط و حرفه ای است.
وی، برخورد قانونی با کارگاه های تولید فرآورده های لبنی زیرزمینی و غیرمجاز را ضروری دانست و تاکید کرد: کارشناسان و بازرسان بهداشت محیط بایستی نظارت و بازرسی از کشتارگاه ها، دامداری ها و قصابی ها، نظارت بر مراکز تهیه و توزیع محصولات لبنی، ماست بندی ها، شیرینی پزی و ... را به طور جدی تر و مستمر انجام دهند.
گفتنی است کارگاه کشوری آموزشی بیماری تب مالت با حضور مسئولین وزارت بهداشت، سازمان دامپزشکی کشور، کارشناسان بهداشت محیط و مبارزه با بیماری های واگیر دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور روز سه شنبه مورخ 11/6/93 در سالن دکتر محمد قریب دانشگاه در حال برگزاری است.
![]() |
![مدیر سیستم](/uploads/sys/profiles/64/3e79978e-f6f4-4b6d-a321-885025d4a390.jpg)