- 1392/12/24 - 08:28
- زمان مطالعه : 4 دقیقه
- /ZZSi
بمنظور تشدید کنترل و بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی مانور بسیج سلامت نوروزی 93-92 شروع شد.
هر ساله با نزدیک شدن ایام تعطیلات نوروزی فعالیت برخی از مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی من جمله فروشگاههای آجیل و خشکبار، شیرینی، میوه و تره بار و ......
هر ساله با نزدیک شدن ایام تعطیلات نوروزی فعالیت برخی از مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی من جمله فروشگاههای آجیل و خشکبار، شیرینی، میوه و تره بار و .... و اماکن اقامتی تفریحی مثل هتلها، مهمانپذیرها، پارکها، زیارتگاهها، رستورانها و اماکن بین راهی، سرویسهای بهداشتی در سطح شهر و در کنار جاده ها و .... به شدت افزایش می یابند و مرکز سلامت محیط و کار و مجموعه معاونتهای بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی در سطح کشور مسئولیت تامین شرایط بهداشتی در راستای حفظ و ارتقای سطح سلامت شهروندان و مسافران نوروزی و پیشگیری از بروز اپیدمیهای منتقله از آب و غذا در این ایام را بر عهده دارند . لذا با توجه به اهمیت موضوع و ضرورت افزایش نظارتهای بهداشتی از دهه گذشته برنامه بسیج سلامت نوروزی از ابتدای اسفند ماه تا پایان پانزدهم فروردین سال بعد بصورت شبانه روزی و از ساعت 8 صبح لغایت 8 شب در کلیه روزهای اداری و تعطیلات با همکاری پرسنل محترم بهداشت محیط با تاکید بر اماکن و مراکز حساس اجرا می گردد .
در ادامه همشهریان محترم در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی باسامانه ارتباطات مردمی 1490 و یا شماره 5420022 تماس گرفته و مورد را اعلام نمایند.
هدف کلی :حفظ و ارتقای سطح سلامت شهروندان و مسافران نوروزی در ایام تعطیلات
اهداف اختصاصی :
1.افزایش نظارت و بازرسیهای بهداشتی از مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی مورد نظر ( مطابق دستورالعمل ) به میزان یک بار در کل مدت زمان اجرای برنامه
2.افزایش نظارت و بازرسیهای بهداشتی از اماکن عمومی مورد نظر ( مطابق دستورالعمل ) به میزان یک بار در کل مدت زمان اجرای برنامه
3.افزایش نظارت و بازرسیهای بهداشتی از اماکن بین راهی تحت پوشش به میزان سه بار در کل مدت زمان اجرای برنامه
4.نمونه برداری از مواد غذایی حساس ( مطابق دستورالعمل ) مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی
5.کنترل کیفی آب اشامیدنی ( کلرسنجی و نمونه برداری ) در اماکن عمومی و مراکز اقامتی و بین راهی
نظارت و بازرسیها
نظارت و تشدید بازرسی از کلیه اماکن عمومی تحت پوشش با در نظر گرفتن اولویت اماکن حساس از قبیل سرویسهای بهداشتی عمومی داخل شهری و بین راهی(سرویسهای بهداشتی جایگاههای سوخت رسانی)، مهمانسراها، هتل، متل، مسافرخانه، زائرسرا و اقامتگاهها، مساجد، زیارتگاهها، پارکها، جایگاههای اسکان موقت مسافران نوروزی، آرایشگاهها و اماکن مشابه با تأکید بر رعایت بهداشت فردی، بهداشت ابزارکار، آب مصرفی و دفع صحیح زباله و فاضلاب، نظافت عمومی و عدم استعمال دخانیات ؛
1.نظارت و بازرسی بهداشتی از کلیه مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش موادغذایی با اولویت مراکز حساس در ایام مذکور منجمله اماکن بین راهی، رستورانها، چلوکبابیها، اغذیه فروشیها، فروشگاههای بزرگ و زنجیره ای، عمده فروشیها، میادین و فروشگاههای میوه و تره بار، فروشگاههای نوروزی، آجیل، خشکبار، قنادیها و نانوائی ها و .... با تأکید بر رعایت بهداشت فردی، ابزار کار، بهداشت و ایمنی موادغذایی، استفاده از نمک خوراکی مجاز (تصفیه شده)و جلوگیری از مصرف سنگ نمک در طبخ غذا، آب مصرفی، دفع صحیح زباله و فاضلاب، نظافت عمومی محل و ممنوعیت استعمال دخانیات ؛
2.کنترل و نظارت بهداشتی وسایط حمل و نقل موادغذایی بویژه وسایط حامل شیر و فرآورده های آن درخصوص رعایت موازین بهداشتی و حفظ ایمنی موادغذایی ؛
3.نظارت و بازرسی ترمینالهای مسافربری، ایستگاههای راه آهن، فرودگاهها، اتوبوسها و قطارهای مسافربری .... تأکید بر عرضه موادغذایی سالم، دقت در حفظ ایمنی موادغذایی، بهداشت افراد مرتبط با تهیه و توزیع موادغذایی، استفاده از آب شرب سالم و یخ سالم ترجیحاً استفاده از آب بسته بندی شده در وسایط نقلیه عمومی مسافربری، نظافت عمومی، نظافت سرویسهای بهداشتی و ایمنی موادغذایی عرضه شده ؛
4.ساماندهی و جلوگیری از فعالیت دستفروشان موادغذایی حساس چون آبمیوه، بستنی، فرآورده های لبنی، کباب، جگر، لواشک و ترشک غیربهداشتی، ساندویچ و امثالهم با هماهنگی های بین بخشی با سازمانهای مربوطه ؛
5.نظارت بر توزیع سالاد و سبزی خام در کلیه مراکز طبخ و تهیه موادغذایی و اغذیه فروشی ها به طوریکه مراحل سالمسازی بطور کامل رعایت شود و یا از سبزیجات بسته بندی دارای پروانه ساخت استفاده گردد ؛
6.نظارت بر تهیه و توزیع شیرینی سنتی از نظر استفاده از مواد اولیه سالم از جمله خامه پاستوریزه، تخم مرغ نشان دار یا تخم مرغ مایع پاستوریزه بسته بندی شده، شیر پاستوریزه یا استریلیزه و استفاده از جعبه های شیرینی مجاز بهداشتی(دارای مهر استاندارد و پروانه ساخت ) ؛
7.نظارت بر استفاده از ظروف یکبار مصرف (به استفاده از ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاهی تأکید و توجه شود) ؛
8.نظارت بر استفاده از ظروف و تجهیزات مناسب در تهیه و طبخ و عرضه ی غذا بویژه استفاده از تجهیزات پخت از نوع Stainless Steel food grade(استینلس استیلبا گرید غذایی )
![]() | ![]() |
![مدیر سیستم](/uploads/sys/profiles/64/3e79978e-f6f4-4b6d-a321-885025d4a390.jpg)