• 1400/08/24 - 15:10
  • /Znr1

اطلاعیه روز جهانی و هفته ملی دیابت

پی‌آمد هشدارهای متخصصان مبنی بر افزایش روزافزون دیابت و هزینه‌های آن در انتهای دهۀ 80 میلادی، فدراسیون بین‌المللی دیابت برای اولین بار در سال 1991، روز 14 نوامبر (سالروز تولد فردریک بانتینگ؛ کاشف انسولین) را روز جهانی دیابت اعلام نمود. امسال بیست و هفتمین سالی است که معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان با مد نظر قرار دادن نام روزهای هفته، با حمایت ذینفعان و کمک سایر سازمانها، برنامه های مناسبی این روز را برگزار می نماید. هدف از برگزاری این روز، ‌افزایش آگاهی عمومی در مورد علل، ‌علایم، درمان و عوارض مربوط به دیابت اعلام گردیده است. دیابت در سراسر جهان رو به افزایش است به طوری که در سال 1985 میلادی 30 میلیون دیابتی در جهان برآورد شده بود و امروزه بیش از 425 میلیون نفر می‌باشد که این رقم تا سال 2040 میلادی به بیش از 600 میلیون نفر خواهد رسید. در کشور ما نیز بیش از 11% جمعیت بالای 30 سال مبتلا به دیابت می‌باشند و در عرض 30 سال گذشته تعداد دیابتی‌ها به بیش از 15 برابر رسیده است. به همین منظور وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از 22 الی 28 آبان ماه سال جاری را هفته ملی دیابت اعلام نموده و طی هفته دیابت جای جای کشور به پدیده دیابت می‌پردازند، با توجه به شعار روز جهانی دیابت "مراقبت دیابت، امروز بیشتر از همیشه" برنامه های متعددی در مورد مدیریت، حمایت، پیشگیری و آموزش دیابت برگزار می گردد.

عناوین روزهای هفته دیابت :

شنبه ۲۲/۸/۱۴۰۰                 دیابت و پیشگیری

یکشنبه ۲۳/۸/۱۴۰۰             دیابت و دسترسی بهینه به درمان و مراقبت