- 1400/01/23 - 13:43
- زمان مطالعه : 4 دقیقه
- /Zpo1
تغذیه در ماه مبارک رمضان؛ چگونه بدن خود را برای ماه رمضان آماده کنیم؟
تغذیه در ماه رمضان؛ چگونه بدن خود را برای ماه رمضان آماده کنیم؟
با اینکه ماه رمضان یکی از ماههای پربرکت الهی است اما ترس از گرسنگی و غذا نخوردن برای مدت طولانی، تحمل این ماه مبارک را برای بعضی از افراد سخت میکند. تغذیه در ماه رمضان اصول خاصی دارد که با رعایت کردن آنها میتوانید بدون هیچ ترسی به استقبال آن بروید. در این مقاله درباره راههای آمادگی برای ماه رمضان صحبت و اصول تغذیه در ماه رمضان را بررسی خواهیم کرد. به یاد داشته باشید که ماه رمضان فرصت بسیار خوبی برای تغییر در سبک زندگی و ایجاد عادتهای سالم است.
اصول تغذیه در ماه رمضان
همانطور که گفته شد برای گذراندن این ماه مبارک بدون سختی لازم است نکتههایی را درباره تغذیه در ماه رمضان بدانید. در ادامه اصول تغذیه در ماه رمضان را بررسی خواهیم کرد.
وعدههای خود را با سوپ آغاز کنید باید مراقب غذایی که افطار خود را با آن شروع میکنید، باشید. وقتی یک وعده غذایی را با سوپ شروع کنید، معده آماده میشود. توصیه میشود سوپی با مواد مغذی تازه میل کنید تا بدنتان بعد از ساعتها روزهداری، مواد مغذی ضروری را دریافت کند.
غذای خود را آهسته میل کنید آهسته غذا خوردن سبب هضم آسانتر غذا میشود. از آنجا که بعد از ساعتها روزهداری امکان پرخوری بالاست، بهتر است از قبل خود را به آهسته خوردن عادت دهید تا با شروع افطار دچار پرخوری نشوید. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان میبرد تا مغز پیام سیر شدن را دریافت کند. با آهسته غذا خوردن این فرصت را در اختیار مغز قرار دهید.
از نمک و ادویه اضافی بپرهیزید از دیگر نکات مهم در مورد تغذیه در ماه رمضان توجه به عدم مصرف ادویهجات است. خوردن غذاهای شور و تند در ماه رمضان توصیه نمیشود، چون سبب کم آب شدن بدن و تشنگی خواهد شد.
برای افزایش انرژی میان وعدههای سالم میل کنید. خوردن میان وعدههای سالم مانند آجیل، میوههای خشک و خرما نه تنها انرژی بدن را افزایش میدهند، بلکه حاوی مواد مغذی سالم نیز هستند.
میزان غذای خود را کنترل کنید. وقتی صحبت از اهمیت تغذیه در ماه رمضان میشود نباید به اشتباه فکر کنید پس از ساعتها روزهداری باید بیش از آنچه بدنتان نیاز دارد، غذا مصرف کنید. مقدار وعدههای غذایی خود را کنترل کنید تا از اضافه شدن وزن و مشکلات گوارشی پیشگیری شود.
وعده سحری را از دست ندهید. هرگز وعده سحر را حذف نکنید. وعده سحری به شما کمک میکند تا بدن خود را برای یک روز طولانی آماده نگه دارید. خوردن سحری از کند شدن سوخت و ساز بدن جلوگیری میکند. توصیه میشود از نان سبوسدار و ارده برای داشتن انرژی پایدار در طول روز استفاده کنید. در ماه رمضان سحری مهمترین وعدهای است که میخورید. سحری وعدهایست که تا افطار شما را سرپا نگه دارد. افرادی که سحری نمیخورند بیشتربه اضافه وزن مبتلا می شوند.
فعال بمانید. مردم ترجیح میدهند برای صرف انرژی کمتر در طول ماه رمضان فعالیتشان را پایین بیاورند. اما سعی کنید بعد از افطار پیادهروی کنید تا سرعت سوخت و ساز بدنتان پایین نیاید و کالریهای اضافی را بسوزانید.
با پزشک خود مشورت کنید. هر فرد برای خود نیازها و خواستههای متفاوتی دارد. به علاوه برخی از بیماریها مانعی برای گرفتن روزه هستند. بسیار مهم است که در صورت داشتن مشکل حتما با پزشک خود مشورت کنید.
مصرف آب کافی و خرما اولین و مهمترین مسئله تامین آب بدن است. تامین آب بدن نقشی کلیدی ایفا میکند. باید آب خوردن خود را کنترل و بر آن نظارت کنیم. بسیار مهم است که از افطار تا سحر حداقل ۲ لیتر آب بنوشیم.
چرا خرما میخوریم ؟؟ خرما سرشار از مولتی ویتامینها و مواد معدنی است. خرما از جمله سوپرغذاها می باشد. میوهها دارای آب، ویتامینها و مواد معدنی ضروری هستند. بعد از باز کردن روزه به همراه آب و خرما مقداری سالاد میوه میل کنید.
در وعده سحر باید پروتئینهای حیوانی و گیاهی دریافت شود. پس اگر میخواهید تغذیهای مناسب داشته باشید در این وعده جایی برای کربوهیدراتهای نشاستهای مانند برنج، ماکارونی و نان معمولی وجود ندارد. آزمایشاتی که با کالری برابر انجام شده نشان میدهد، پروتئین انرژی پایدارتری دارد. ۱۶ ساعت زمان میبرد تا گوشت هضم شود. پروتئین حیوانی بهترین انتخاب در این زمان است. پروتئین حیوانی حاوی آهنی مخصوص است که به آن آهن “هم” گفته میشود. آهن “هم” ۱۵% بیشتر از آهن “غیر هم” (گیاهی) قابلیت جذب دارد. با این حال بهتر است غذاهای حیوانی و گیاهی را با هم ترکیب کرد تا هم تعادل برنامه حفظ شود و هم از مزایای هر دو استفاده کنید. آهن برای خون و گردش اکسیژن در کل بدن حیاتی است.
![مدیر سیستم](/uploads/sys/profiles/64/3e79978e-f6f4-4b6d-a321-885025d4a390.jpg)