امروز : 11 تیر 1403
معاونت بهداشت
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1392/07/16 - 12:49
  • 29
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZLCi

17 مهر ماه، روز جهانی تخم مرغ

تخم مرغ نه تنها یک وعده غذایی خوشمزه وکامل است ، بلکه یک عنصر لاینفک برای تولید بسیاری از غذاها است .



تخم مرغ نه تنها یک  وعده غذایی خوشمزه وکامل است ، بلکه یک  عنصر لاینفک  برای تولید بسیاری از غذاها  است.سالهاست که تخم مرغ به عنوان یک منبع غذایی طبیعی و کامل مطرح می باشد. این ویژگی، به علت مواد غذایی استثنایی تخم مرغ است:



-  تخم مرغ دارای پروتئین با کیفیت بالا( حاوی5/5 گرم پروتئین یا 1/11 درصد ارزش روزانه DV%  پروتئین مورد نیاز روزانه) و نیز حاوی تمام 9 اسید آمینه ضروریو مقادیر قابل توجهی از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری می باشد.



- کولین تخم مرغ صرف نظر از تأثیر قابل توجه بر روی عملکرد مغز و سیستم عصبی برای رشد ونمو جنین و کودک و همچنین تقویت حافظه، برروی  سلامت قلب و عروق نیز  موثر است.



-  ازآنجا که تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین های گروه ب بویژه B12نیز هست، اهمیت عمده ای در روند تبدیل هموسیستئین به مولکول های بی خطر دارد.



- لوتئین و زاگزانتین زرده تخم مرغ با حداکثر تأثیرگذاری در مقایسه با سایر غذاهای حاوی این مواد یا مکمل ها، از استحاله و دژنراسیون لایه ماکولای شبکیه و نابینائی ناشی از آن در سالخوردگی جلوگیری می کند.



علیرغم تمامی این شگفتیها اما متاسفانه جایگاه تخم مرغ در سبد غذایی بدلیل اینکه  حاوی مقادیری از کلسترول  می باشد، کاهش یافته است. بیشترین تحقیقات علمی اخیر نه فقط تخم مرغ را به گذشته درخشان آنها بر می گرداند، بلکه جایگاه آنها را به عنوان یک غذای کاربردی بالا برده و دلایلی را برای مصرف همیشگی تخم مرغ ارائه می کند.



 



  • گروه خبری : اطلاعیه های معاونت
  • کد خبر : 40286
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم