• 1403/04/04 - 12:12
  • /Z4AS

توصیه های بهداشتی در خصوص مقابله با ذرات گرد و غبار

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به افت کیفی هوا در روز های اخیر و قرار گرفتن شاخص کیفیت هوا در شرایط بسیار ناسالم و در بعضی از ساعات خطرناک در سطح شهر کاشان و آران و بیدگل بر لزوم خود مراقبتی افراد جامعه در این شرایط تاکید کرد.

دکتر مهدی دلاوری توصیه های ذیل را در راستای حفظ سلامت همشهریان عزیز به منظور  مقابله با ذرات گرد وغبار اعلام کرد:

1- اگر نیاز ضروری به بیرون رفتن از خانه ندارید در خانه بمانید.

2- اگر نیاز به انجام کار در محیط بیرون از خانه دارید و ناگزیر به انجام آن هستید زمان را به حداقل برسانید.

3- ورزش دوستان عزیز بخصوص کوه نوردان و افرادی که پیاده روی روزانه دارند و همچنین افرادی که ورزشهای بدنی سنگینی انجام میدهند سعی کنند این کار را به زمان مناسب دیگری موکول کنند.

4- افراد در معرض خطر همانند کسانی که دچار بیماری های مزمن ریوی ، برونشیت ، آسم و همچنین مادران باردار،کودکان ،بیماران قلبی و سالمندان باید بیشتر مراقب باشند و حتما از ماسک استفاده کنند.

5- شهروندانی که به جهت خرید مایحتاج روزانه از منزل بیرون می روند خرید را در کوتاه ترین زمان ممکن انجام دهند.

6- رانندگان عزیز که مشغول رانندگی هستند حتما شیشه های خودرو را بالا داده و وضعیت تهویه هوای خودرو را در حالت استفاده از گردش هوای داخل کابین قرار دهند.

7- بانوان گرامی سعی کنند گرد و غبار نشسته بر سطوح منزل را با پارچه ای مرطوب غبار زدایی نمایند.

8- شهروندان سعی نمایند در این روزهای پر از گرد و غبار از مصرف میوه و سبزی سالم غافل نباشند.

9- همشهری های گرامی در این شب و روز های گرم ولی آلوده از باز کردن در ها و پنجره های مشرف به فضای باز برای خنک شدن منزل اکیدا خودداری کنند.

10- والدین گرامی مراقبت بیشتری نسبت به فرزندان خود داشته باشند تا کمتر از منزل خارج شوند.

11- نوشیدن زیاد آب و شست‌و‌شوی صورت و بدن به شهروندان توصیه می‌شود.

12- متصدیان واحدهای صنفی عرضه مواد غذایی از قرار دادن محصولات غذایی آماده مصرف از قبیل خشکبار و آجیل و لواشک و ...در کنار معابر عمومی در معرض الودگی خودداری کنند.

13- ماسک های کاغذی معمولی و دستمال نمی توانند مانع ورود آلاینده های هوا به سیستم تنفسی شوند. بنابراین استفاده از آن ها توصیه نمی شود. لذا ماسک های ویژه ای که با عنوان P1 و P2  که درداروخانه ها عرضه می شود برای این شرایط تا حدی مناسب است (مخصوصا برای افرادی که مجبورند در فضای باز فعالیت داشته باشند).