نقش تاثیر گذار رعایت رژیم غذایی در کنترل دیابت
شیوع دیابت در کشورهای با درآمد پایین و متوسط با سرعت بیشتری نسبت به کشورهای بادرآمد بالا افزایش یافته است.دیابت عامل اصلی نابینایی،نارسایی کلیه، حملات قلبی، سکته مغزی و قطع اندام تحتانی است.بین سال های 2000 تا 2019، میزان مرگ و میر ناشی ازدیابت 3 درصد افزایش یافته است.
آیا کیفیت و مدت خواب بر بیماریهای قلبی-عروقی، سرطان و مرگ و میر اثر دارد؟
خواب مناسب، یکی از عوامل حیاتی برای حفظ سلامت بدن و کاهش ریسک بیماریهای قلبی-عروقی، سرطان و مرگومیر است. مطالعات نشان میدهند که خواب کمتر از ۵ ساعت یا بیشتر از ۹ ساعت در شبانهروز، خطر این بیماریها را افزایش میدهد. بهعلاوه، کیفیت خواب نیز اهمیت زیادی دارد؛ بیخوابی، خروپف و نارکولپسی میتوانند خطر مشکلات قلبی را بالا ببرند. این تحقیقات همچنین نشان میدهند که اثرات خواب نامناسب در مردان و زنان متفاوت است؛ مردان بیشتر در معرض خطر سرطان و مرگ، و زنان بیشتر در معرض بیماریهای قلبی قرار دارند. برای کاهش این خطرات، خواب منظم بین ۷ تا ۸ ساعت توصیه میشود.
سلامت قلب خود را با مصرف این خانواده سبزیجات بهبود دهید
نتایج مطالعه ای نشان داد که سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی و کلم پیچ فشار خون را به طور موثرتری نسبت به سبزیجات ریشه ای کاهش می دهند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد:
تغذیه سالم، کلید حفظ سلامتی بانوان/ تاکید بر فعالیت بدنی مستمر در طول زندگی
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت به نقل از وبدا :دکتر احمد اسماعیل زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در گفت و گو با وبدا، با تاکید بر تاثیر تغذیه مناسب در حفظ و ارتقای سلامت بانوان، بیان کرد: بانوان ویتامین دی را فراموش نکنند، ویتامینD یک ویتامین محلول در چربی است که به جذب کلسیم در روده کمک می کند و غلظت کلسیم و فسفر کافی را برای تراکم مواد معدنی استخوان حفظ می کند.
افزایش ابتلا به فشار خون بالا همچنان قربانی میگیرد
فشار خون بالا به عنوان قاتل خاموش معروف است که در ایران نیز یکی از بیماری های شایع است که بسیاری از افراد به دلیل سبک زندگی نادرست درگیر آن هستند.
ده نکته برای کمک به کاهش مصرف نمک
از آنجاییکه فشار خون بالا عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان است که مصرف بالای نمک یکی از دلایل آن به شمار میرود بدین منظور سازمان جهانی بهداشت کاهش ۲۵ درصدی ابتلا به فشار خون بالا را تا سال ۲۰۲۵ میلادی هدف گذاری کرده است.
حقایقی در مورد بیماری های قلبی عروقی
بیماریهای قلبی و عروقی نخستین علت مرگ و میر دنیا است.
بیماریهای قلبی و عروقی بعد از تصادفات دومین عامل عمر از دست رفته ایرانیان است . متوسط سنی افرادی که در تصادفات جان خود را از دست میدهند نسبت به فوتیهای بیماریهای قلبی پایینتر است.
تاثیر مصرف محصولات سویا بر ریسک فاکتورهای قلبی و عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع
نتایج یک مطالعه نشان داده است مصرف محصولات سویا (پروتئین سویا، لوبیای سویا و شیر سویا) به طور قابل توجهی سبب کاهش تری گلیسرید، کلسترول تام، LDL و CRP در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می شود
مصرف نوشابه و خطر ابتلا به فشار خون بالا
نتایج یک بررسی چند ساله نشان می دهدکه افزایش یک وعده مصرف نوشابه هر روز با افزایش 2.08 میلیمتر جیوه در فشار خون سیستولیک و 2.09 میلی متر جیوه در فشار خون دیاستولیک در طی ده سال مرتبط بود.
توصیه ها ی تغذیه ای برای آنفلوانزا
بنا بر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهترین راه پیشگیری از آنفلوانزا شسستن مرتب دست ها، پوشیدن لباس گرم و استفاده از ماسک در اماکن عمومی است