امروز : 01 آذر 1403
  • 1403/08/22 - 08:36
  • 3
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZdhT

نقش تاثیر گذار رعایت رژیم غذایی در کنترل دیابت

شیوع دیابت در کشورهای با درآمد پایین و متوسط ​​با سرعت بیشتری نسبت به کشورهای بادرآمد بالا افزایش یافته است.دیابت عامل اصلی نابینایی،نارسایی کلیه، حملات قلبی، سکته مغزی و قطع اندام تحتانی است.بین سال های 2000 تا 2019، میزان مرگ و میر ناشی ازدیابت 3 درصد افزایش یافته است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، پیام های آموزشی به مناسبت روز جهانی دیابت به شرح زیر است:
 
3 نفر از هر 4 بزرگسال مبتلا به دیابت در کشورهای با درآمد کم و متوسط ​​زندگی می کنند.  آمار ها نشان می دهد دیابت مسئول 6.7 میلیون مرگ در سال 2021 است - هر 5 ثانیه یک نفر.
 
در سال 2019، دیابت و بیماری کلیوی ناشی از دیابت باعث مرگ 2 میلیون نفر شد.رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی منظم، حفظ وزن طبیعی بدن و پرهیز از مصرف دخانیات راه هایی برای پیشگیری یا به تاخیر انداختن ابتلا به دیابت نوع 2 هستند.
 
تغذیه سالم بخش مهمی از مدیریت دیابت است، بنابراین  یک فرد دیابتی باید از آنچه، چه زمانی و چه مقدار در روز می خورد آگاه باشد. پیروی از  رژیم غذایی سالم به حفظ سطح گلوکز خون شما در محدوده هدف کمک می کند که خطر ابتلا به عوارض مرتبط با دیابت را کاهش می دهد.
 
اگر دیابت یا پیش دیابت دارید،  کارشناس تغذیه  می تواند به شما در تنظیم یک برنامه غذایی سالم کمک کند. این برنامه به شما کمک می کند قند خون خود را کنترل کنید، وزن خود را مدیریت کنید و عوامل خطر بیماری قلبی از قبیل فشار خون بالا و چربی خون بالا را کنترل کنید.
 
باید توجه داشت وقتی کالری و کربوهیدرات اضافی می خورید، سطح قند خون شما افزایش می یابد. اگر قند خون کنترل نشود، می تواند منجر به مشکلات جدی شود. این مشکلات شامل سطح بالای قند خون است که هیپرگلیسمی نامیده می شود. اگر این سطح بالا برای مدت طولانی ادامه یابد، ممکن است منجر به عوارض طولانی مدت مانند آسیب عصبی، کلیه و قلب شود .برای اکثر افراد مبتلا به دیابت نوع 2، کاهش وزن می تواند کنترل قند خون را آسان تر کند. کاهش وزن مزایای بسیار مهم دیگری نیز برای سلامتی شما دارد. گر نیاز به کاهش وزن دارید، از یک برنامه غذایی سالم تبعیت کنید نه از رژیم های تجاری مثل رژیم کتوژنیک و رژیم فستینگ.
 
در هنگام غدا خوردن، بر یک بشقاب غذایی سالم متمرکز شوید:
 
نیمی از بشقاب خود را با سبزیجات غیر نشاسته ای مانند اسفناج، هویج و گوجه فرنگی پر کنید.
 
یک چهارم بشقاب خود را با پروتئین بدون چربی مانند تخم مرغ، ماهی ، گوشت سفید و قرمز  بدون چربی یا مرغ پر کنید.
 
ربع آخر را با یک کربوهیدرات مانند برنج یا نانهای سبوس دار یا سبزیجات نشاسته ای مانند نخود سبز پر کنید.
 
چربی های "خوب" مانند روغن کلزا و روغن زیتون و آجیل ها را مصرف کنید اما در مصرف انها زیاده روی نکنید
 
میوه ها  و  لبنیات را فراموش نکنید.
  • گروه خبری : اخبار قلب,تغذیه
  • کد خبر : 136414
کلمات کلیدی
مریم رمضانی صباغ
خبرنگار

مریم رمضانی صباغ

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید