امروز : 04 آذر 1403
  • 1401/10/12 - 10:47
  • 57
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZusT

مصرف نوشابه و خطر ابتلا به فشار خون بالا

نتایج یک بررسی چند ساله نشان می دهدکه افزایش یک وعده مصرف نوشابه هر روز با افزایش 2.08 میلیمتر جیوه در فشار خون سیستولیک و 2.09 میلی متر جیوه در فشار خون دیاستولیک در طی ده سال مرتبط بود.



مصرف نوشابه  و نوشابه های رژیمی و ارتباط انها با سلامت در طی چندین مطالعه مورد بررسی قرار گرفته است. در یک مطالعه  آینده نگر ارتباط مصرف نوشابه های عادی و و نوشابه های رژیمی  با فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در نمونه ای از بزرگسالان مکزیکی بررسی شده است .در این  مطالعه از داده‌های مطالعه کوهورت کارکنان بهداشتی از سال 2004 تا 2018  استفاده شده بود. مصرف نوشابه های معمولی و نوشابه های بدون کالری با یک پرسشنامه بسامد خوراک نیمه کمی مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها حاکی از آن بود که  افزایش یک وعده  مصرف نوشابه  هر روز  با افزایش 2.08 میلیمتر جیوه در فشار خون سیستولیک و 2.09 میلی متر جیوه در فشار خون دیاستولیک در طی ده سال مرتبط بود.ارتباط قوی‌تری بین مصرف نوشابه و فشار دیاستولیک در بین شرکت‌کنندگان با فشار خون بالا در مقایسه با افراد بدون فشار خون بالا در ابتدای مطالعه مشاهده شد. همچنین بر اساس یافته های این تحقیق هیچ گونه ارتباطی بین مصرف نوشابه بدون کالری با فشار خون یافت نشد. .


 


بنابراین یافته های این تحقیق از این فرضیه حمایت می کند که مصرف نوشابه باعث افزایش فشار خون می شود. لذا سیاست های غذایی و توصیه ها برای محدود کردن مصرف نوشابه شاید بتوانند به کاهش فشار خون در سطح جمعیت کمک کنند.


 


منبع : دفتر بهبود تغذیه وزارت


  • گروه خبری : اخبار قلب
  • کد خبر : 133751
کلمات کلیدی
مریم رمضانی صباغ
خبرنگار

مریم رمضانی صباغ