امروز : 02 آذر 1403
  • 1396/02/02 - 11:25
  • 12
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZprT

سفیران سلامت باید در قدم اول برای سلامت خودشان قدم بردارند/ ۷۶ درصد مرگ‌ومیرها در ایران ناشی از بیماری های غیر واگیر است

دکتر سیاری گفت: هفته سلامت فرصتی است که در مورد عوامل خطری که سلامت ما و خانواده هایمان را تهدید می کند، تصمیم بگیریم و این عوامل خطر را کنترل کنیم.




به گزارش آوای سلامت، دکتر علی اکبر سیاری در همایش تغذیه سالم، سفیران سلامت و در دومین روز از هفته سلامت با اشاره به این که سفیران سلامت باید در قدم اول برای سلامت خودشان قدم بردارند و آنهم از طریق ورزش و کنترل رژیم غذایی، خاطرنشان کرد: تغذیه ناسالم و کم تحرکی باعث سکته زودرس قلبی، مغزی، سرطان، دیابت، و بیماری های مزمن قلبی عروقی و در نهایت افسردگی می شود.



وی گفت: برنامه‌های سیستم معاونت بهداشت وزارت بهداشت با توجه به تغییر سیمای بیماری‌ها بیشتر در جهت پیشگیری، شناسایی و کنترل هشت عامل خطر شامل چهار عامل رفتاری تغذیه، مصرف الکل، دخانیات و کم‌تحرکی و نیز چهار عامل بیولوژیک شامل فشارخون، قند خون، چربی و اضافه‌وزن و چاقی است.



دکتر سیاری با بیان اینکه معضل امروز ما بیماری‌های غیر واگیر است که موجب مرگ زودرس می‌شود، گفت: مردم ایران روزانه ۱۰ تا ۱۲ گرم نمک مصرف می‌کنند که این رقم باید ۵ گرم برای افراد زیر ۵۰ سال و ۳ گرم برای افراد بالای ۵۰ سال در روز باشد.



وی بیان کرد: نمک زیاد موجب افزایش فشارخون می‌شود که این بیماری سالانه ۲۵ میلیون نفر در جهان را می‌کشد. ۸۳ هزار مرگ سالانه در ایران مرتبط با فشارخون است و ۱۰ میلیون ایرانی فشارخون دارند.



سیاری گفت: مصرف بیش‌ازحد نمک همچنین موجب بیماری‌هایی همچون پوکی استخوان و سرطان‌ها می‌شود. نمک در پنیر، فست فودها، تنقلات و آجیل‌های شور بیشتر وجود دارد.



وی در خصوص مصرف روغن در ایران تصریح کرد: سرانه مصرف روغن در کشور ۴۶ گرم است که باید ۳۵ گرم باشد. ترکیب روغن‌ها مهم است. برخی روغن‌ها مثل روغن جامد اسید چرب ترانس زیادی دارند که ضرر دارد. همچنین برخی روغن‌ها اسید چرب اشباع دارند که در عروق رسوب‌ کرده و موجب بیماری‌های قلبی می‌شود.



دکتر سیاری افزود: باید اسید چرب ترانس را صفر کنیم و اسید چرب اشباع را تا می‌توانیم کم کنیم. این اسیدهای چرب موجب چاقی، سرطان‌ها و سکته‌ها می‌شوند.



وی در خصوص مصرف قند خاطرنشان کرد: مصرف سرانه قند ۶۶ گرم است و در ایران ثابت‌ شده که بیشترین میزان قند از مصرف نوشابه‌های گازدار است.



معاون بهداشت وزارت بهداشت اضافه کرد: اگر کسی روزانه ۳۰۰ میلی‌گرم نوشابه بخورد در عرض یک سال ۷ کیلو اضافه‌ وزن پیدا می‌کند. در ایران در عرض ۱۰ سال اضافه‌ وزن کودکان ۲ برابر شده است. ۵۰ درصد افراد ۱۵ تا ۶۴ سال دچار اضافه‌ وزن هستند و علل آن تغذیه ناسالم، کم‌تحرکی و عوامل ژنتیکی است.



دکتر سیاری عنوان کرد: افراد باید روزانه حداکثر ۲۵ گرم شکر مصرف کنند، ولی تنها یک آبمیوه صنعتی ۲۵ گرم شکر دارد. بنابراین نقش سفیران سلامت در فرهنگ‌سازی سلامت و کاهش مصرف این مواد بسیار مهم است.



معاون بهداشت وزارت بهداشت در خصوص چهار چالش پیش روی نظام سلامت گفت: بیماری‌های مزمن غیر واگیر که باعث مرگ سالانه ۳۸ میلیون نفر در جهان می‌شود و ۷۶ درصد مرگ‌ومیرها در ایران ناشی از آن است یکی از این چالش‌هاست. افزایش چاقی، افزایش مصرف مواد دخانی و ایدز سه چالش دیگر هستند.




  • گروه خبری : اخبار قلب
  • کد خبر : 133689
کلمات کلیدی
مریم رمضانی صباغ
خبرنگار

مریم رمضانی صباغ