امروز : 02 آذر 1403
  • 1395/06/31 - 13:11
  • 8
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZcrT

کلسترول خون پایتخت نشینان بالاتر از سایر مردم/ فاکتورهای سندروم متابولیک را بشناسید

مسعود قاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، با اشاره به موضوع بیماری‌های غیرواگیر اظهار داشت: تنگی عروق قلب یا بیماری ایسکمیک قلب، سکته مغزی، افسردگی شدید، سوانح رانندگی، مشکلات دیداری، شنوایی، بیماری‌های قلب و عروق و بیماری مزمن ریه از جمله بیماری‌های غیرواگیر بوده که سبب بروز مشکلات برای افراد جامعه می‌شود. البته بخش زیادی از این مسائل قابل پیشگیری است و می‌توان آنها را کاهش داد.





مسعود قاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، با اشاره به موضوع بیماری‌های غیرواگیر اظهار داشت: تنگی عروق قلب یا بیماری ایسکمیک قلب، سکته مغزی، افسردگی شدید، سوانح رانندگی، مشکلات دیداری، شنوایی، بیماری‌های قلب و عروق و بیماری مزمن ریه از جمله بیماری‌های غیرواگیر بوده که سبب بروز مشکلات برای افراد جامعه می‌شود. البته بخش زیادی از این مسائل قابل پیشگیری است و می‌توان آنها را کاهش داد.



وی افزود: بیماری‌های غیرواگیر عامل بیش از 50 درصد مرگ و میر در جهان است که تا سال 2020 حدود 60 درصد مرگ و میر در جهان را در برمی‌گیرد همچنین 20 درصد از این عامل سهم کشورهای توسعه یافته و 80 درصد سهم کشورهای در حال توسعه است. در ایران نیز بیماری‌های غیرواگیر 75 درصد از بیماری‌ها را در برگرفته که البته با آمار مرگ و میر متفاوت است.



رییس انجمن آترواسکلروز اضافه کرد: جنسیت، عوامل روانی و اجتماعی، تغذیه، چاقی، فشار خون، چربی خون، بیماری‌های وراثتی و عدم آگاهی اجتماعی از بیماری‌های قلب و عروق از عواملی است که در رشد بیماری‌های غیرواگیر تأثیرگذار است.



رئیس هجدهم کنگره بین‌المللی تازه‌های قلب و عروق ادامه داد: بیماری‌های ایسکمیک قلب یا تنگی عروق قلبی، کمردرد، سوانح جاده‌ای، افسردگی شدید و سکته مغزی بیشترین آمار مرگ و میر را تا سال 2010 به خود اختصاص داده‌اند.



قاسمی گفت: انفاکتوس حاد قلبی، رماتیسم قلبی، نارسایی قلب، بیماری‌های مادرزادی قلب از جمله بیماری‌های قلبی عروقی در ایران به شمار رفته که بخشی از آن در کشور قابل پیشگیری است.



وی با بیان اینکه بیش از 17 میلیون نفر هر ساله در جهان به دلیل بیماری‌های قلبی عروقی فوت می‌کنند، گفت: این آمار 30 درصد از کل مرگ و میرهای جهان را به خود اختصاص می‌دهد. همچنین در این آمار 8 میلیون فوت به دلیل انفاکتوس حاد قلبی به وقوع می‌پیوندد.



رییس انجمن اترواسکلروز اضافه کرد: شیوع دیابت در سال 2014 حدود 10 درصد گزارش شده و پیش‌بینی می‌شود تا سال 2030 دیابت دلیل هفتم مرگ و میر در جهان باشد.



قاسمی با اشاره به اینکه دیابت تیپ 2 حدود 50 درصد آمار دیابت را به خود اختصاص می‌دهد، گفت: میزان مرگ و میر و ناتوانایی در جهان به دلیل بیماری‌های قلبی و دیابت سیر صعودی داشته است ولی در ایران این میزان تا حدودی سیر نزولی پیدا کرده است.



رئیس هجدهم کنگره بین‌المللی تازه‌های قلب و عروق گفت:بر روی 135 هزار نفر مبتلا به کلسترول بالا و 45 هزار نفر تری‌گلیسریدبالا مطالعات علمی صورت گرفته که میزان شیوع کلسترول بالا در ایران 41 درصد و تری‌گلیسرید بالا 46 درصد گزارش شده است.



وی گفت:‌ در ایران زنان میزان کلسترول بالاتر و مردان تری‌گلسرید بالاتر دارند و براساس یک مطالعه صورت گرفته بر روی پایتخت‌نشین‌ها مشخص شده که تهرانی‌ها متوسط کلسترول آنها 210 میلی‌گرم بر دسیبل گزارش شده است که زندگی ماشینی و عدم تحرک از جمله دلایل آن به شمار می‌رود.



قاسمی ادامه داد: در استان یزد نیز میزان دیابت و چربی بالا بوده که بخشی از آنها ناشی از ژنتیک و بخشی به دلیل رژیم غذایی خیلی شیرین در آنها است.



رئیس هجدهم کنگره بین‌المللی تازه‌های قلب و عروق عنوان کرد: مصرف سرانه روزانه نمک در ایران 3 برابر استاندارد جهانی است و اگر میزان غیراستاندارد سرانه مصرف را روزانه بین یک تا 5 گرم در نظر بگیریم در ایران مصرف روزانه نمک 12 گرم است.



قاسمی گفت: از حدود 7 تا 8 میلیون فرد مبتلا به دیابت نوع 2 در کشور فقط 2.5 میلیون نفر دارو مصرف کرده و سالانه 1.5 میلیارد دلار هزینه‌های دارویی غیرواگیر در ایران است.



رئیس هجدهم کنگره بین‌المللی تازه‌های قلب و عروق افزود: بیش از 10 درصد مردم ایران سیگار می‌کشند و 3 میلیون نفر مصرف‌کننده قلیان هستند. همچنین حدود 93 هزار نفر دچار سکته مغزی شده و 25 میلیون نفر مبتلا به چاقی هستند. همچنین 10 میلیون نفر مشکل فشار خون بالا داشته و این در حالی است که سالانه 83 هزار مرگ و میر به علت فشار خون بالا در ایران اتفاق می‌افتد.



قاسمی ادامه داد: براساس گزارش‌های سازمان بهداشت جهانی شیوع دیابت در سال 2025 به 4.5 درصد خواهد رسید و این یعنی از هر 5 نفر ایرانی یک نفر مبتلا به دیابت بوده یا در معرض ابتلا قرار دارد.



وی با اشاره به اینکه ایرانیان بر اساس مطالعات صورت گرفته در مجموع جمع شهری متوسط کلسترول بالایی دارند، گفت: فاکتورهای تأثیرگذار در سندروم متابولیک براساس مطالعه صورت گرفته در سال 2011 در صورت داشتن فشار خون، قند خون بالا، چربی خوب پایین(HDL)، تری‌گلیسرید بالا و چاقی دور شکم است و در صورتی که فردی یکی از این سه مورد را داشته باشد در گروه سندروم متابولیک قرار می‌گیرد.



به گفته قاسمی کسی که دچار سندروم متابولیک باشد حتی در صورت طبیعی بودن رگ‌های قلبی تا 2 برابر کسانی که سندروم متابولیک ندارند دچار حادثه قلبی می‌شوند.





  • گروه خبری : اخبار قلب
  • کد خبر : 133677
کلمات کلیدی
مریم رمضانی صباغ
خبرنگار

مریم رمضانی صباغ