- 1398/10/22 - 09:04
- زمان مطالعه : 1 دقیقه
- /Z2sT
مبتلایان به فشارخون بالا در مصرف جوانه گندم احتیاط کنند
متخصص تغذیه و هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی عنوان کرد: مبتلایان به فشارخون بالا در مصرف گوشت قرمز و جوانه گندم احتیاط کنند.
به گزارش وبدا، دکتر امید توپچیان با تاکید بر این مطلب گفت: افزایش فشارخون یا هایپرتانسیون خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی شامل بیماری های عروق کرونر ، نارسایی احتقانی قلب، سکته های مغزی ایسکمیک و هموراژیک و بیماری های عروق محیطی را افزایش می دهد.
وی تصریح کرد: سردردهای مکرر، اختلال بینایی، تنگی نفس، خونریزی بینی، درد قفسه سینه، سرگیجه ، ضعف حافظه و اختلالات گوارشی از علایم و نشانه های فشارخون بالا است که باید جدی گرفته شود.
وی نسبت به مصرف زیاد نمک در مبتلایان به فشارخون هشدار داد و تاکید کرد: غذای این بیماران باید با حداقل نمک پخت شود .
وی اضافه کرد: مصرف غذاهای دودی ، بوداده ، کنسروی ، آماده ، سوسیس و کالباس ، انواع شوری ها و ترشی ها باید برای مبتلایان به فشارخون محدود شود.
وی با اشاره به اهمیت مصرف غلات، سبزیجات و میوه های تازه در مبتلایان به فشارخون بالا ، اظهار داشت: مصرف غلات روزانه حدود 6 تا 8 واحد نظیر نان سبوس دار، برنج قهوه ای، نان جو و... به مبتلایان به این بیماری توصیه می شود.
وی خاطرنشان کرد: روزانه حدود 4 تا 5 واحد میوه و سبزی های تازه برای مبتلایان به فشارخون بالا مفید و موثر است.
منبع : پایگاه خبری و اطلاع رسانی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی