امروز : 01 آذر 1403
  • 1396/06/05 - 12:39
  • 15
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZvrT

سکته‌های زودرس در کمین ۳۵ درصد از مردم

معاون تحقیقات وزارت بهداشت از موفقیت در مراحل تحقیقاتی ۲ پروژه برای جلوگیری از سکته‌های قلبی عروقی به ویژه در جوانان خبر داد.




دکتر رضا ملک زاده گفت: با توجه به افزایش چشمگیر سکته‌ در جوانان و قرارگیری این عارضه به عنوان اولین عامل مرگ و میر در مدیترانه شرقی، در چند ساله خیر تحقیقاتی در خصوص ساخت نخستین داروی ضد سکته ایرانی توسط محققان کشورمان در دست انجام است که برخی نتایج اولیه خبر از موفقیت آمیز بودن تاثیر این دارو در مرحله آزمایشگاهی می‌دهد.



وی افزود: داروی ضدسکته ترکیبی از آسپرین، دارو‌های ضد چربی و فشار خون هستند، زیرا هر سه این عوارض مهمترین عامل انسداد عروق و بروز سکته‌های قلبی و عروقی هستند، البته ساخت این داروی بسیار حیاتی فعلا به نتایج کاملا قطعی نرسیده، اما از سال گذشته تاکنون بالغ بر ۸ هزار نفر به داوطلب از این داروی ضد سکته ایرانی مصرف کرده اند که خوشبختانه تاثیر این دارو در مصرف کنندگان تا کنون مثبت و نتیجه بخش بوده است، اما نتایج قطعی این مطالعه تحقیقاتی مهم، تاشش ماه آینده مشخص می‌شود.



معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بیان کرد: علاوه بر برنامه فوق، تا پایان سال جاری طرح خطر سنجی جوانان برای جلوگیری از سکته‌های قلبی و مغزی در سراسر کشور به اجرا می‌رسد، برنامه‌ای که طبق آن همه جوانان در سن ۳۰ سالگی تحت چکاپ ویژه خطرسنجی مانند اندازه دور کمر، قد، وزن، چربی، قند و فشار خون قرار می‌گیرند و افراد در معرض خطر و مستعد سکته شناسایی می‌شوند.



ملک زاده با اشاره به شیوع سکته‌های زودرس در جوانان یادآور شد: هم اکنون ۳۵ درصد مردم در خطر سکته‌های زودرس قرار دارند که البته شمار جوانان در این میان قابل توجه است. از سوی دیگر طرح آزمایشی خطرسنجی که از دو سال گذشته به صورت پایلوت در ۴ شهر کشور اجراشد که اگر نتایج نهایی این طرح موفقیت آمیز بود، تا پایان امسال در سراسر کشور و از راه دعوت عمومی همه جوانان برای انجام تست خطر سنجی، اجرایی می‌شود.



معاون تحقیقات وزارت بهداشت با ابراز نگرانی از جولان بیماری‌های غیرواگیر در بیش از ۸۰ درصدی مرگ‌ومیرها از رشد این بیماری‌ها در ۱۵ سال آینده خبر داد.



ملک‌زاده به جولان بیماریهای غیرواگیر مزمن در بیش از ۸۰ درصدی مرگ و میرها اظهار کرد: دیابت، سکته‌های قلبی و مغزی، بیماریهای کبد، مشکلات عصبی، پرفشاری خون و نظایر آن تقریبا مهمترین بیماریهای غیر واگیردار و عوامل اصلی مرگ و میر در ایران هستند.



وی افزود: در حالی که هم اکنون تنها ۱۰ درصد از مردم کشور دیابت دارند، متاسفانه ۲۵ درصد دیگر که عموما جوانان هستند، در مراحل اولیه این بیماری قرار دارند و اگر این وضعیت کنترل نشود تا ۱۵ الی ۲۰ سال آینده بیش از ۳۰ درصد جمعیت کشور مبتلا به دیابت می شوند.



معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه پیش گیری از بروز عوارض دیابت نیاز به عزم ملی دارد خاطرنشان کرد: به طور کلی بیشتر بیماری‌های غیرواگیر با رشد شهرنشینی افزایش یافته به گونه‌ای که هم اکنون میزان شهرنشینی در ایران از ۳۰درصد به ۷۰درصد افزایش یافته است اما در کنار آن با صنعتی و مدرن‌تر شدن سبک زندگی، تحرک بدنی و ورزش سیر نزولی به خود گرفته است.



ملک زاده با اشاره به آمار ۹۵ درصدی کم تحرکی در ایران، یاد آور شد: این درحالی است که ۳۰ درصد ایرانی‌ها چاق و ۴۰ درصد آنها دارای اضافه وزن هستند و در کنار همه این معضلات، متاسفانه میزان مصرف نمک در کشور بیش از دو و نیم برابر استانداردهای غذایی است بنابراین کاهش مصرف نمک، الزام پرداخت عوارض برای کالاهای مخل سلامت همچون نوشابه‌ها و راه اندازی رمپ‌‌های مخصوص دوچرخه سواری در اتوبان‌های کشور می‌توانند با هدایت افراد به سمت زندگی سالم، تا حد قابل ملاحظه‌ای از افزایش بیماری های غیر واگیر جلوگیری کند.




  • گروه خبری : اخبار قلب
  • کد خبر : 133695
کلمات کلیدی
مریم رمضانی صباغ
خبرنگار

مریم رمضانی صباغ