- 1396/08/03 - 12:40
- زمان مطالعه : 1 دقیقه
- /ZCrT
روابط عمومی انجمن آترو اسکلروز ایران :
فیبریلاسیون دهلیزی شایعترین اختلال ریتم قلبی
دکتر جواد میکائیلی در آستانه برگزاری نوزدهمین کنگره بین المللی تازه های قلب و عروق بیان کرد :
فیبریلاسیون دهلیزی شایعترین اختلال ریتم قلبی می باشد که با افزایش سن احتمال بروز آن نیز افزایش میابد متأسفانه این اختلال ریتم باعث علایم و عوارض متعددی میگردد که هزینه های سنگینی را بر سیستم بهداستی تحمیل می نماید از جمله جدی ترین این عوارض میتوان به سکته های مغزی اشاره مرد که فرد و جامعه را متحمل مشکلات عدیده ای میکند . با پیشرفت های پزشکی در دهه های اخیر روشهای درمان و پیشگیری از عوارض این بیماری هم دچار تحول شده است و در حال حاضر ما کمترین عوارض را در کشورهای پیشرفته از این بیماری شاهد هستیم .
در زمینه پیشگیری کشف داروهای ضد لخته جدید با عارضه کم و نیز وسایلی که در خقره های قلب جایگزین میشوند تحول شگرفی را در جلوگیری از عارضه اصلی این بیماری ایجاد کرده اند.در زمینه درمان این اختلال ریتم نقش داروهای کنترل کننده ضربان در سالهای گذشته مهم بوده است ولی میزان موفقیت کم و احتمال عوارض بالا با این داروها همیشه وجود داشته است .
لذا در یک دهه اخیر روشهای مداخله ای جهت کنترل این آریتمی بخصوص در مراحل اولیه ابداع شده است که مهمترین این روشها ابلیشن با کاتتر یا بالون کرایو می باشند. که به ترتیب از امواج رادیوفرکوانسی و نیز فریز کردن از طریق بالون عمل میکنند و با این روش وریدهای ریوی که بداخل دهلیز چب باز میشوند از بقیه دهلیز به لحاظ الکتریکی جدا میشوند . موضوع پانل AF بحث و گفتگو در مورد آخرین پیشرفت ها در این زمینه با طرح موارد بیماری جالب میباشد که توسط اساتید داخلی و خارجی این حرفه برگزار میگردد. لازم به دکر است میزان موفقیت سالانه این روشها در خفظ ضربان طبیعی بیمار به مراتب بهتر از روشهای دارویی میباشد و برای AF های گذرز تا ٨٩٪ هم می رسد.