امروز : 01 آذر 1403
  • 1401/02/20 - 13:14
  • 17
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZqsT

جوامع سالم، جوامع دارای رفاه و آسایش هستند.

بحران آب و هوا یک بحران بهداشتی است. سوزاندن سوخت های فسیلی باعث آلودگی هوا می شود بطوریکه در هر دقیقه ۱۳ نفر به دلیل سرطان ریه



بحران آب و هوا یک بحران بهداشتی است. سوزاندن سوخت های فسیلی باعث آلودگی هوا می شود بطوریکه در هر دقیقه ۱۳ نفر به دلیل سرطان ریه، بیماری قلبی و سکته جان خود را از دست می دهند. آلودگی هوا بر سلامت ما و کره زمین تأثیر می گذارد. بیش از ۹۰ درصد مردم هوای ناسالم ناشی از سوزاندن سوخت های فسیلی را تنفس می کنند. از هر ۱۰ نفر ۹ نفر هوای آلوده تنفس می کنند که سالانه ۷ میلیون نفر را می کشد. 


سیل های مکرر و بارندگی های شدید ناشی از تغییرات آب و هوایی باعث غرق شدن، جراحات، حملات قلبی و بیماری های عفونی می شود.


خشکسالی ها و آتش سوزی های مکرر ناشی از تغییرات آب و هوایی منجر به خفگی، سوختگی، بیماری های تنفسی و قلبی عروقی، جراحت و مشکلات سلامت روان می شود. 


افزایش دما به دلیل تغییرات آب و هوایی باعث سردرد، سرگیجه، خستگی، تهوع و استفراغ می شود. گرمای شدید می تواند باعث آسیب به اندام ها و حتی مرگ شود. 


تغییرات اقلیمی تأثیرات قوی‌تر و طولانی‌تری بر سلامت روانی و رفاهی اجتماعی افراد می‌گذارد. بحران آب و هوا باعث موج های مرگبار گرما، سیل، سوء تغذیه و بیماری های عفونی شده است. 


گزارش موارد بیماری تب دنگی به سازمان بهداشت جهانی در ۲۰ سال گذشته ۸ برابر افزایش داشته و به بیش از ۵ میلیون مورد در سال رسیده است. تغییرات آب و هوایی ممکن است بیش از ۲ میلیارد نفر دیگر را در معرض خطر ابتلا به بیماری تب دنگی قرار دهد. 


سه میلیارد نفر توانایی مالی تامین غذای سالم را ندارند، با اینکه سیستم کشاورزی  ما باعث از بین رفتن تنوع زیستی می شود اما ۳۰ درصد از انتشار گازهای گلخانه ای جهان و ۸۰ درصد از مصرف آب شیرین را شامل می شود. 


آب آلوده و بهداشت نامناسب سالانه باعث مرگ ۸۲۹۰۰۰ نفر ناشی از اسهال عفونی می شود. دو میلیارد نفر در جهان فاقد آب آشامیدنی سالم هستند. با جلوگیری از ورود فاضلاب، زباله و آلاینده ها به دریاچه ها، رودخانه ها و آب های زیرزمینی، از منابع آبی محافظت کنیم. در سراسر جهان، ۳.۶ میلیارد نفر فاقد سرویس بهداشتی مناسب هستند که باعث می شود فضولات انسانی بدون بازیافت به محیط زیست بازگردند و مردم را بیمار و اکوسیستم ها را تخریب کنند. 


حدود ۱.۸ میلیارد نفر از خدمات بهداشتی و درمانی فاقد تامین آب و ۸۰۰ میلیون نفر از خدمات بدون توالت استفاده می کنند. در سطح جهان، از هر ۴ مرکز بهداشتی درمانی، ۱ مرکز فاقد تامین آب است. از هر سه نفر یک نفر فاقد مواد بهداشتی برای شست و شو و تمیزکردن دست ها است. از هر ۱۰ نفر یک نفر سرویس بهداشتی ندارد. از هر ۳ یک نفر سیستم دفع بهداشتی زباله ندارد. 


سیاره زمین یکی دیگر از قربانیان مصرف بیش فراگیر تنباکو است. ریه ها و محیط زیست خود را عاری از تنباکو نگه داریم و صنعت دخانیات را به پاکسازی آلودگی خود، وادار کنیم! تولید، بازاریابی و مصرف تنباکو باعث تخریب گسترده محیط زیست می شود. 


ته سیگار فراوان‌ترین نوع زباله‌های پلاستیکی در جهان است که سالانه ۷۶۷۰۰۰ کیلوگرم زباله سمی تولید می‌کند که از نظر وزنی معادل ۲۷۸۷۵ نهنگ گوژپشت است. هر سال ششصد میلیون درخت قطع می‌شود تا ۶ تریلیون نخ سیگار تولید شود.


چهار و نیم تریلیون نخ سیگار شهرها، پارک ها، سواحل و رودخانه های ما را پر می کند و باعث آلودگی آب و خاک می شود. 


مدیریت ناایمن زباله های بیمارستانی و عفونی، خطرات بسیاری را برای کارکنان بهداشت و درمان و مردم اطراف به همراه دارد، از جمله صدمات ناشی از جراحت با سوزن، انتقال بیماری‌های عفونی (مانند هپاتیت B و C) و استنشاق دیوکسین‌ها و گاز‌های سرطان‌زای ناشی از سوزاندن زباله‌های بیمارستانی پلاستیکی. 


سوخت های فسیلی را در زمین نگه دارید تا یک سیاره سالم و یک انسان سالم داشته باشیم. از کشتن من دست بردارید، کشتن سیاره من را متوقف کنید. 


آنتی بیوتیک ها و سایر داروهای ضد میکروبی که به انسان، حیوانات و گیاهان داده می شود، به عنوان زباله و فاضلاب وارد محیط زیست و آب آشامیدنی ما می شوند و گسترش ارگانیسم های مقاوم به دارو و مقاومت آنتی بیوتیکی را به دنبال دارد. این امر باعث افزایش پیدایش سوپر میکروب هایی می شود که به انواع مختلفی از آنتی بیوتیک ها مقاوم هستند. با توقف مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک از آلودگی محیط زیست جلوگیری کنیم.


از سیاره خود و سلامت خود محافظت کنیم چون سیاره دیگری برای ما وجود ندارد. 


سلامت ما، سلامت سیاره ما: هوا، آب و غذایمان را پاکیزه کنیم. 


سلامت ما، سلامت سیاره ما: اقتصاد، جامعه و سلامت خود را دوباره تصور کنیم.


 


منبع : سایت آوای سلامت


  • گروه خبری : اخبار قلب
  • کد خبر : 133747
کلمات کلیدی
مریم رمضانی صباغ
خبرنگار

مریم رمضانی صباغ