امروز : 01 آذر 1403
  • 1397/11/16 - 09:27
  • 16
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZMrT

دخانیات ؛ مهم ترین عامل مرگ های قابل پیشگیری

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی عنوان کرد:مصرف دخانیات مهم ترین عامل مرگ و میر قابل پیشگیری در افراد است .




به گزارش وبدا، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان این مطلب افزود : دود تنباکو و سیگار بیش از 4000 ماده شیمیایی دارد که بیش از 40 نوع از آن ها مواد محرک یا سمی و سرطان زا هستند .


 


دکتر  سید احمدهاشمی  تصریح کرد : بزرگسالان سیگاری به طور متوسط بیش از 13 سال از زندگی خود را به دلیل مصرف سیگار از دست می دهند و تقریبأ 50% افراد سیگاری از بیماری های مرتبط با تنباکو می میرند .


 


وی افزود : مصرف دخانیات همچنین منجر به افزایش خطر بسیاری از بیماری ها نظیر بیماریهای قلبی عروقی، سکته مغزی، پوکی استخوان ، دیابت ، مشکلات و عفونت های تنفسی، اختلالات عروقی و زخم های معده می شود . 


 


دکتر هاشمی با اشاره به اینکه مصرف سیگار می تواند در زنان منجر به نازایی و ایجاد مشکلات حین حاملگی شود، تاکید کرد : زنانی که سیگار می کشند بیشتر دچار نازایی ، حاملگی خارج رحمی ، سقط خودبخودی و زایمان جنین مرده می شوند . 


 


وی افزود : مصرف دخانیات سبب افزایش خطر بروز بسیاری از سرطان ها از جمله سرطان های سر و گردن ، سرطان ریه، سرطان های گوارشی مانند معده و مری، لوزالمعده و روده، سرطان های ادراری مانند مثانه  و کلیه، سرطان گردن رحم و سرطان خون در بدن می شود.


 


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با تاکید بر این که از هر 10 فرد مبتلا به سرطان ریه 9 نفر مصرف کننده دخانیات بوده اند،تصریح کرد : سیگار را ترک کنید ولی قلیان را جایگزین آن نکنید زیرا هر وعده قلیان معادل 100-50 نخ سیگار است ضمن این که  تنباکوهای میوه ای علاوه بر 400 نوع سم، مواد مضرتری نیز دارند که از پوست میوه تخمیر شده با مواد افزودنی تهیه می شوند و می توانند باعث آلرژی ، آسم و حساسیت شوند. 


 


دکتر هاشمی خاطرنشان کرد : تحقیقات نشان داده افرادی که قلیان می کشند بیشتر از سیگاری ها مستعد اعتیاد به مواد مخدر و حشیش می شوند. 


 


 وی با اشاره به اینکه مصرف قلیان مشترک باعث انتقال عفونت هایی از قبیل سل، ویروس تبخال، میکروب هلیکوباکتر پیلوری (عامل زخم معده) ،هپاتیت و ویروس های عامل عفونت تنفسی و سرماخوردگی و بیماری های روده ای و ... می شود ، تصریح کرد : کشیدن قلیان همچنین می تواند باعث افسردگی، رنگ پریدگی،سردرد ، سرگیجه، اختلالات گوارشی، بروز ناراحتی های قلبی عروقی و زمینه سازی ابتلا به انواع سرطان ها گردد  . 


 


به گفته وی اگزمای دست ، مشکلات دندانی و تحلیل استخوانی فک و صورت از دیگر عوارض مصرف قلیان است  .




 





  • گروه خبری : اخبار قلب
  • کد خبر : 133710
کلمات کلیدی
مریم رمضانی صباغ
خبرنگار

مریم رمضانی صباغ