امروز : 05 آذر 1403
  • 1392/01/24 - 12:00
  • 16
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZDqT

تغییر سبک زندگی بهترین عامل در کاهش فشار خون بالا است





عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: تغییر سبک زندگی افراد بهترین عامل در کاهش فشار خون بالا است.




دکتر ذات ا.. عاصمی در آخرین روز از هفته سلامت در گفتگو با وب دا، گفت: تغییرات رژیم غذایی به همراه افزایش فعالیت فیزیکی، از موارد تغییر سبک زندگی و دارای اثرات کاهندگی مشابه درمان دارویی است که نقش مستقیم در کاهش فشار خون بالا دارد.



وی، تاثیر درمان دارویی برای کاهش فشارخون و ابتلا به خطر بیماری‌های قلبی- عروقی را خاطرنشان کرد و افزود: تغییر شیوه زندگی نیز اثرات کاهندگی مشابه و پایداری ماندگار را دارد.



دکتر عاصمی تاکید کرد: فشارخون بالا، به ویژه فشارخون سیستولیک یک عامل مستعدکننده قوی برای ایجاد بیماری‌های قلبی عروقی که قسمت مهمی از بار عمده بیماری‌ها را به خود اختصاص می‌دهد است.



 به گفته وی، از آنجا که تحقیقات نشان داده است برخی مواد مغذی اثر مستقیم بر کنترل فشارخون دارند، الگوی غذایی DASH(راهکار رژیمی کاهنده فشار خون) تنها الگوی غذایی مؤثر برای کاهش فشارخون در افراد مبتلا به پرفشاری خون است.



دکتر عاصمی تصریح کرد: اثرات مفید این الگوی غذایی به علت محتوای پایین سدیم (کمتر از 2400 میلی گرم روزانه) و از سوی دیگر محتوای بالای پتاسیم، منیزیم و کلسیم آن می‌باشد.



وی با تاکید بر اینکه نوع کربوهیدرات این الگوی غذایی، بیشتر حاوی کربوهیدرات کمپلکس و محتوای فیبر بالا  می‌باشد. یادآور شد: نوع چربی این رژیم،نیز حاوی چربی‌های غیر اشباع و غیر هیدروژنه و میزان اسید چرب ترانس پایین است.



به گفته وی، میزان مصرف بالای میوه‌ها، سبزی‌ها، غلات کامل، مغزها و حبوبات به علت دارا بودن ، میزان بالای آنتی اکسیدان همگی عواملی هستند که در تحقیقات مختلف به عنوان علل مهم اثرات مفید الگوی غذایی DASHنام برده شده ‌است.



عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، محتوای بالای کلسیم، پتاسیم و منیزیم این رژیم و اثرات مفید آن بر فشارخون را تاکید کرد و گفت: ثابت شده است که اثرات کاهندگی این الگوی غذایی اگر به تنهایی مصرف شوند یشتر از داروهای کاهنده فشار خون  است، بنابراین رژیم غذایی DASHروشی مناسب و مفید برای درمان پرفشاری خون و پیشگیری از ابتلا به آن می‌باشد.



دکترعاصمی اظهار داشت:، صرف نظر از اثرات مفید این رژیم غذایی بر روی پرفشاری خون، امروزه مطالعات متعدد تجویز این رژیم را برای سایر بیماری‌های مزمن مثل سندرم متابولیک و چاقی، بیماری‌های قلبی- عروقی، دیابت، سرطان و دیابت بارداری مفید می‌داند.





  • گروه خبری : اخبار قلب
  • کد خبر : 133645
کلمات کلیدی
مریم رمضانی صباغ
خبرنگار

مریم رمضانی صباغ