امروز : 04 آذر 1403
  • 1400/07/11 - 13:49
  • 6
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZhsT

بیماری های قلبی، عروقی اولین علت مرگ در دنیا و ایران است/ «قلب هایمان را با سلامتی پیوند بزنیم» شعار ملی روز قلب

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت بیماری های قلبی، عروقی را اولین علت مرگ در دنیا و ایران و شعار ملی روز قلب را «قلب هایمان را با سلامتی پیوند بزنیم» اعلام کرد.



به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت ،دکتر افشین استوار در آستانه روز جهانی قلب گفت: با وجود کثرت مرگ های منتسب به کووید-19، بیماری های قلبی عروقی با 18.6 میلیون مرگ در سال کماکان رتبه اول علل مرگ و میر را به خود اختصاص داده اند. 


وی افزود: این گروه از بیماری ها علل متعددی از جمله مصرف دخانیات، دیابت، فشارخون بالا و چاقی، آلودگی هوا و عوامل کمتر شایعی مانند بیماری شاگاس و آمیلوئید قلبی دارند.


دکتر افشین استوار ادامه داد: بیماری کووید- 19 برای میلیون ها بیمار قلبی عروقی نگران کننده تر است. بیماران قلبی بیشتر در معرض خطر ابتلاء به انواع شدیدتر کوید-19 هستند. بسیاری از بیماران قلبی بدلیل پاندمی کوید-19 برای انجام مراقبت های روتین و حتی در موارد اضطراری از مراجعه به درمانگاه، بیمارستان و غیره وحشت دارند و طبق اصول پیشگیری از بیماری کوید-19 از دوستان و اقوام نیز دوری می کنند و جدا افتاده اند. 


وی با اشاره به این که هدف روز جهانی قلب امسال و سال های آینده، پیوند زدن سلامتی با قلب هایمان است، گفت: با توجه به بحران جهانی کووید-19، بهره برداری جهانی از قدرت سلامت دیجیتال برای افزایش آگاهی، پیشگیری و مدیریت بیماری قلبی عروقی در دنیا یکی دیگر از اهداف روز جهانی قلب است.


وی بیان کرد: امسال سه بعد مختلف وجود دارد؛ اول عدالت، قلب هایی که ارتباط شان با جامعه قطع شده در معرض بیشترین خطر بروز بیماری قلبی و سکته مغزی به علت فقدان دسترسی به پیشگیری، درمان و کنترل بیماری قلبی عروقی هستند. 


وی ادامه داد: با توجه به اینکه هنوز نیمی از جمعیت دنیا دسترسی به اینترنت ندارند باید از راه های دیگری برای ارتقای دانش و آگاهی و تغییر نگرش، برای در پیش گرفتن شیوه زندگی سالم، استفاده کرد. 


دکتر استوار بعد دوم را پیشگیری اعلام کرد و گفت: با اقدامات ساده، مانند پیروی از یک رژیم غذایی سالم، نه گفتن به مصرف دخانیات و فعالیت بدنی به میزان مناسب میتوان سلامت قلب را حفظ کرد.  ابزارهای دیجیتالی مانند اپلیکیشن های تلفن های هوشمند وwearables  همچون ساعت های هوشمند می توانند در ایجاد انگیزه و قدم برداشتن در جهت ارتقای سلامت قلب، کمک کنند. 


 


520 میلیون در جهان بیماری قلبی دارند


 


وی افزود: بعد سوم جامعه است. 520 میلیون نفر در جهان با بیماری قلبی عروقی زندگی می کنند که در سال گذشته بطور نا متناسب به بیماری کووید 19 مبتلا شده اند. به علت اینکه آنها مستعد به ابتلای به انواع شدیدتر کووید 19 هستند، به این افراد جمعیت مستعد و در معرض خطر گفته می شود. 


مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر گفت: امسال روز جهانی قلب در روز چهارشنبه 29 سپتامبر(مصادف با 7 مهر) برگزار می شود. شعار ملی:  «قلبهایمان را با سلامتی پیوند بزنیم» و پیام اصلی: « برای حفظ سلامت قلب خود، خانواده و جامعه ، قلب های خود را با سلامتی پیوند بزنیم» خواهد بود.


دکتر استوار هدف از برگزاری این روز را ترغیب و تشویق مردم به انتخاب شیوه زندگی سالم که با اعمال چند تغییر ساده به تضمین سلامتی قلب کمک می کند عنوان کرد و بیان داشت: شیوه زندگی سالم را برای ارتقای سلامت قلب خودتان ، خانواده ،دوستان و نیز کل افراد جامعه ترویج کنید.


 


منبع : مرکز خبری وزارت بهداشت و درمان


  • گروه خبری : اخبار قلب
  • کد خبر : 133739
کلمات کلیدی
مریم رمضانی صباغ
خبرنگار

مریم رمضانی صباغ