نکات آموزشی بهداشتی

قرنطینه خانگی و اهمیت آن

یادداشت// واحد آموزش سلامت

قرنطینه خانگی و اهمیت آن

رعایت قرنطینه خانگی توسط  افراد مشکوک و یا مبتلای به کرونا در پیشگیری از انتشار این بیماری نقش بسیار مهمی دارد و بهتر است بگوییم :

رعایت 14 روز قرنطینه خانگی توسط افراد مبتلا به کرونا و همچنین کسانی که با ایشان در تماس می باشند ضروری است.

از طرفی عدم توجه به قرنطینه خانگی توسط فرد مبتلا به کرونا می تواند باعث ابتلا ، بستری و یا حتی مرگ تعداد زیادی از افراد جامعه گردد .

توجه به چه نکاتی در قرنطینه خانگی ضروری است؟

• تنها یکنفراز اعضاءخانوادهکهازنظرسلامتیدروضعیتخوبیاست،مراقبتازبیمار را برعهده بگیرد.
  • فرد بیمار باید در یک اتاق اختصاصی در منزل و دور از سایرین استراحت کند و در صورتی که در فضای مشترک با اعضای خانواده می باشد فاصله 1.5 تا 2 متر را حتما رعایت کند .
  • افراد در معرض خطر مانند افراد بالای 60 سال، کودکان، زنان باردار، مبتلایان به سرطان و ضعف سیستم ایمنی و بیماری های مزمن مانند بیماری های تنفسی، قلبی ،ریوی ، کلیوی ، فشارخون بالا، دیابت و ... باید از بیمار دور شوند.
  • اتاق بیمار و فضاهای مشترک بیمار با دیگران باید از جریان هوا و تهویه مطلوبی برخوردار باشد.
  • باید از ماسک (ترجیحا ماسک یکبار مصرف) استفاده نماید و پس از تعویض در سطل زباله درب دار بیاندازد .
  • شستشوی صحیح و مکرر دستها به مدت 30 الی 40 ثانیه ضروری است.
  • در صورت امکان، از سرویس بهداشتی وتوالت جدا استفاده گردد.
  • فرد بیمار از وسایل شخصی خود از جمله ظروف غذا خوری، لیوان، حوله، ملحفه، رختخواب و ... استفاده کند و آنها را از وسایل دیگران جدا نماید .
  • استفاده از مایعات گرم و غذاهای مقوی مانند سوپ ،آب میوه، سبزیجات و میوه های تازه، به مقدار کافی و کاهش مصرف غذاهای چرب و شیرین می تواند در روند بهبودی موثرباشد.
  • هنگام مراقبت از بیمار حتما از دستکش و ماسک یکبار مصرف استفاده گردد ، (دقتشودکهماسکبهطورمناسبصورترابپوشاند )درحیناستفاده،ماسکنباید لمسیادستکاریشود. اگرماسکباترشحاتتنفسیوسرفهبیمارآلودهشود ،  بایدفوراتعویضگردد .
  • از تکان دادن ملحفه و لباس بیمار به دلیل پخش شدن ذرات ویروس در هوا خودداری شود و البسه و ملحفه مورد استفاده بیمار با ماشین لباسشویی و در دمای بالای 60 درجه شستشو گردد.
  • سطوحی که بیمار با آن در تماس است، مانند میزکار، وسایل حمام، توالت، و ... ، هر روز گندزدائیشود.(یک قسمت وایتکس با 50 قسمت آب سرد)و ابزار و وسایلی مانند تبلت ، کنترل تلویزیون ، گوشی همراه ، تلفن و ... ، با یک دستمال آغشته به الکل 70 درجه ، ضدعفونی گردد.
  • ضروریست افرادی که با بیمارارتباط داشته اند تا 14 روزبعد از آخرین تماس با بیمار، ضمن توجه برسلامت خود ، از طریق سامانه ( salamat.gov.ir) سلامت خود را ارزیابی نمایند یا با تلفن 4030 تماس بگیرند .
  • شرکت در مهمانی یا دور همی های خانوادگی تا پایان قرنطینه ممنوع می باشد .

با رعایت قرنطینه خانگی مراقب سالمندان ، زنان باردار و افراد دارای بیماری زمینه ای باشیم .

رعایت قرنطینه خانگی یک مسئولیت اجتماعی است و تاثیر بسزایی درکاهش ابتلا افراد جامعه به کرونا دارد .

ساعت : 10:37 -  روز  : یکشنبه  - 5 /  11 / 1399 /  شماره خبر : 33 / تعداد نمايش :393