اطلاعیه های معاونت

۲۴ مارس (۴فروردین) روز جهانی سل

سل  به رغم گذشت دهه ها از شناسایی عامل بیماریزا و داروهای موثر، همچنان از نظر مرگ آفرینی در میان بیماری های عفونی خودنمایی می کند، بطوری که در حال حاضر دومین بیماری عفونی کشنده، پس از کروناست.

پاندمی‌کرونا، سبب افت ۳۰ درصدی شناسایی موارد سل در دنیا و ایران شده؛ و متاسفانه شاخصهای برنامه جهانی کنترل سل را حداقل پنج سال به عقب بازگردانده  است.

بر اساس شواهد علمی موجود، سرمایه گذاری در زمینه کنترل بیماری سل، مقرون به صرفه ترین مداخله بهداشتی در میان بیماربهاست.

سل بیماری عفونی میکروبی است که موارد تنفسی آن واگیر دار می باشد. مورد مشکوک به سل ریوی فردی است که سرفه مداوم بیش از دو هفته داشته که میتواند با تب،تعریق شبانه ،کاهش وزن و بی اشتهایی و ضعف همراه باشد.

در صورت سرفه بیش از دوهفته لازم است فرد مشکوک جهت تشخیص به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت ،پایگاه سلامت ویا خانه بهداشت مراجعه نماید تا نمونه گیری رایگان خلط انجام گردد.

«لازم به ذکر است که خدمات تشخیصی درمانی سرپایی سل در سراسر کشور رایگان می باشد.»

در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کاشان سالیانه حدود 40 بیمار مسلول شناسایی و تحت مراقبت و درمان رایگان قرار میگیرند.

هر سال روز 24 مارس برابر با 4 فروردین بعنوان روز جهانی سل نامگذاری گردیده است.

شعار امسال روزجهانی سل  به شرح زیر می باشد:

Invest to END TB. Save Lives    (برای حذف بیماری سل سرمایه‌گذاری کنید و جان انسانها را نجات دهید.)

ساعت : 11:48 -  روز  : شنبه  - 6 /  1 / 1401 /  شماره خبر : 32 / تعداد نمايش :207