اطلاعیه های معاونت

شعار سال 1395 هفته ملی سلامت مردان-آیا در مسابقه سلامت برنده اید کاشان

7-1 اسفند ماه هفته ملی سلامت مردان

شعار سال 1395 هفته ملی سلامت مردان-آیا در مسابقه سلامت برنده اید

مردان نیمی از افراد جامعه را تشکیل می دهند و توجه به سلامت آنان موجب استحکام وارتقای سلامت نیروی کارجامعه بوده وتوسعه کشوررا به دنیال خواهد داشت.

مردان به دلیل وظایفی که برعهده دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای شغلی قرار می گیرند(سروصدا، ارتعاش، گرما، اشعه و نور، موادشیمیایی، گردوغبار، موادبیولوژیکی مانند باکتری و ویروس و عوامل ارگونومیکی محیط کار(هم اکنون کمردرد و آسم شایعترین بیماریهای جسمی ناشی از کار نزد مردان است.مردان5 برابر زنان در معرض آسیبهای ناشی ازحوادث هستند.

بیماریهای مزمن انسدادی ریه،بیماریهای قلبی وعروقی،خودکشی، سوختگی، بیماریهای شدید روانی، بیماریهای رفتاری وجنسی در مردان بیشتر است.رفتارهای پرخطربه ویژه مصرف موادمخدروبیماریهای مرتبط مانندبیماریهای آمیزشی وهپاتیت نیز در مردان بیش از زنان است.

درموضوع سرطانها، درمقابل هر100زن130مردمبتلابهسرطان میشوندکه شایعترین آن سرطانهای معده،ریه، خون کبدوپروستات است و راه پیشگیری از ابتلا به خیلی از آنها داشتن شیوه زندگی سالم است. در همین خصوص مواردی مانند پیاده روی روزانه 30 دقیقه 5-3 روز در هفته، مصرف غذاهای کم نمک، کم چربی، استفاده بیشترازمیوه جات وسبزیجات واجتناب ازغذاهای سرخ شده، فست فودهاوغذاهای آماده و .... توصیه می شود.

مردان نسبت به زنان کمتربه پزشک مراجعه نموده ومراجعه به مراکزدرمانی رابه دلایل مختلف تابروزمراحل پیشرفته وخطرناک بیماری به تأخیرمی اندازند. تامین سلامت جسمی وروانی مردان دردوره های مختلف زندگی، حساس سازی آنان به مقوله حفظ و ارتقا سلامت، پیشگیری اولیه وتشخیص زودهنگام بیماریهای خطیروبدون علامت درجامعه مردان و  افزایش دسترسی آنها به اطلاعات سلامتی ازجمله اهداف وزارت بهداشت در دهه اخیر بوده که با شروع طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت با تاکید بر تشکیل شناسنامه سلامت، مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

با توجه به اهمیت موضوع حفظ و ارتقا سلامت مردان، از سال 1385 هفته اول اسفند ماه با هدف حساس سازی مردان نسبت به مسائل شایع مرتبط با سلامت آنان و برنامه ریزی برای مداخلات مناسب در این خصوص با استفاده از ظرفیت های موجود و همکاری درون و برون بخشی،بعنوان هفته ملی سلامت مردان نامگذاری گردید و هر ساله در هفته مذکور برنامه هایی در قالب اطلاع رسانی و توزیع رسانه های آموزشی، غربالگری و مراقبت رایگان مردان و....... متناسب با شعار تعیین شده، برنامه ریزی و برگزار می گردد.

شعار و روز شمار هفته سلامت مردان سال 1395 به شرح جدول ذیل است:

شعارهفته ملی سلامت مردان ایرانی سال 95:                           "آیا در مسابقه سلامت برنده اید"

روز اول 1/12/95

شیوه زندگی سالم

روز دوم 2/12/95

پیشگیری از حوادث ترافیکی

روز سوم 3/12/95

ارتقای سلامت روانی

روز چهارم 4/12/95

پیشگیری از عوامل قلبی و عروقی و عوامل خطر آن

روز پنجم 5/12/95

ارتقای سلامت باروری مردان