اطلاعیه های معاونت

شعار سال 95 هفته ملی سلامت بانوان ایرانی:

هفته ملی سلامت بانوان ایرانی گرامی باد:

شعار سال 95 هفته ملی سلامت بانوان ایرانی: "سلامت زنان، جامعه سالم، خانواده پویا"

زنان محور سلامت خانواده محسوب می شوند و علاوه بر مدیریت سلامت اعضاء خانواده، الگوی اصلی آموزش و ترویج شیوه زندگی سالم به نسل بعدی می باشند پیشرفت جامعه در گرو سلامت خانواده‌ها و سلامت خانواده‌ها وابسته به سلامت زنان است و ........

درک این مسأله که این عبارات تا چه حد درست و صادقند، کار سختی نیست. کافی است چشمانتان را ببندید و جامعه‌ای را تصور کنید که نیمی از جمعیت آن ناتوان و آسیب پذیر است. کودکان، ضعف را از مادرانشان به ارث برده‌اند. معلولیت در خانواده‌ها چیز کمیابی نیست و لااقل نیمی از نیروی اقتصادی جامعه از گردونه فعالیت خارج شده‌اند، یا در حد و اندازه‌های خود نیستند.

بطور معمول مدیریت و برنامه ریزی سلامت خانواده از واکسیناسیون کودکان گرفته تا تغذیه نوجوانان و کاستن از استرسهای بزرگترها و ارائه خدمات به سالمندان را زنان خانواده به عهده دارند .همچنین سلامت تغذیه از مزرعه تا تعیین نوع و تنوع سفره غذایی خانواده نیز معمولا عرصه تصمیم گیری بانوان است.

مشکلات جسمی و روانی زنان می تواند تاثیر مستقیمی بر سلامت همه اعضای خانواده داشته باشد بطوریکه آثار نامطلوب بیماری و مرگ و میر مادر بر سلامت اعضای خانواده غیر قابل چشم پوشی است. بررسیها نشان داده است که  نرخ  مرگ و میر کودکانی که مادر از دست داده اند، افزایش قابل توجهی داشته است .افزایش موارد کار و کاهش تحصیل در فرزندان مادر از دست داده  نیز از سایر آثار نا مطلوب است .مرگ مادر نه فقط به دلایل مرتبط با حاملگی و زایمان بلکه به دلایل دیگر نیز به همان اندازه برای خانواده فاجعه آمیز و درتمامی ابعاددرد ناک و جبران ناپذیر است،

چنانچه اکثر بیماریهای مزمن زنان به موقع شناسایی و بدرستی کنترل شوند میزان آسیب زایی انها به صورت محسوسی کاهش می یابد تامین نیازهای سلامتی زنان از اولویت های سیستم های بهداشتی می باشد. منظور از سلامت زنان دستیابی آنان به بالاترین سطح سلامت جسمی، روانی و اجتماعی است که رسیدن به این امر خود نیازمند دسترسی به اطلاعات، مراقبتها و خدمات بهداشتی درمانی کیفی و متناسب با دوره های مختلف زندگی انان است

امسال نیز همانند چند ساله اخیر به منظور حساس سازی کل جامعه اعم از زنان، مردان، مدیران و سیاستگذاران در خصوص مهمترین الویت های سلامت زنان هفته پایانی مهر ماه(24 تا 30) با عنوان هفته ملی سلامت بانوان ایرانی برگزار می شود. هدف از این نامگذاری، فرهنگ سازی برای انجام مراقبت های دوره ای در جهت رسیدن به اهداف پیشگیری از بیماریهای ناتوان کننده زنان و مرگ و میر زودرس آنان می باشد.. شعار امسال این هفته سلامت زنان، خانواده پویا و جامعه سالم تعیین شده است. زنان و تمامی افراد جامعه می توانند با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت از خدمات سلامت در نظر گرفته شده برای آنان با توجه به نیاز های دوره سنی که در آن قرار دارند، بهره مند گردند.

روزشمار هفته مذکور نیز به شرح ذیل است:

روز اول/ 24 مهر ماه : سلامت زنان در محیط کار

روز دوم/25 مهر ماه: سلامت زنان، تغذیه سالم و مکمل های غذایی

روز سوم/ 26 مهر ماه: سلامت زنان و ورزش

روز چهارم/ 27 مهر ماه: سلامت زنان و ازدواج مناسب و موفق

روز پنجم/28 مهر ماه: سلامت زنان و خانواده

روز ششم/29 مهر ماه: سلامت زنان و افزایش طول عمر و امید به زندگی

روز هفتم/ 30 مهر ماه:  سلامت زنان و خودمراقبتی

ساعت : 9:37 -  روز  : یکشنبه  - 25 /  7 / 1395 /  شماره خبر : 32 / تعداد نمايش :585