زنگ سلامت روان در مدارس کاشان به صدا درآمد

زنگ سلامت روان همزمان با آخرین روز هفته سلامت روان به صورت نمادین با حضور مسئولان کاشان در دبیرستان دخترانه نرجس این شهرستان طی مراسمی به صدا در آمد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان در این مراسم با تقدیر از تعامل و مشارکت مطلوب مدیریت اداره آموزش و پرورش در اجرای برنامه های سلامت و مباحث بهداشتی قبل از هر چیز بر ضرورت اهمیت به نوع نگاه و دید عوامل ذی ربط در این حوزه تاکید کرد.

دکتر محمد حسین اعرابی با تاکید بر حساس سازی نسبت به مباحث بهداشت روان در جامعه افزود: اختلالات و بیماریهای روانی در کشورهای مختلف دنیا سیر صعودی و رو به افزایش دارد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر بیماریهای روانی 14 درصد از بیماریهای جهان را به خود اختصاص داده و تا سال 2020 این رقم به 16 درصد افزایش می یابد و افسردگی تا سال 2030 در صدر آمار اختلالات روانی کشورها قرار می گیرد.

دکتر اعرابی با اشاره به اینکه یک نفر از هر خانواده 4 تا پنج نفره در دوران زندگی مبتلا به بیماری روانی یا اختلالات روانی می شود افزود: در کشور ما 26 درصد از زنان و 16 درصد مردان از مبتلا به بیماریها و اختلالات روانی هستند.

دکتر اعرابی، انسان سالم را محور توسعه جامعه دانست و گفت: جامعه برای توسعه یافتگی نیاز به انسانهای سالم، توانمند، کارآمد و برخوردار از سلامت روحی روانی دارد.

وی با اشاره به ضرورت تدوین برنامه مدونی برای بهداشت روانی افراد از بدو تولد تا پایان عمر، افزود: متاسفانه در برنامه های کلان دولت، دستگاههای متولی این امر و شرکتهای بیمه ای هنوز هیچ برنامه و اعتباری برای بیماریهای روانی تخصیص نیافته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان تدوین برنامه های اصولی برای پیشگیری از بیماریهای روانی در سطح کلان کشوری را از طریق تعامل بین بخشی وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با سایر دستگاهها و سازمانها را میسر دانست و گفت: دانشگاه علوم پزشکی، معاونت بهداشتی این دانشگاه و اداره آموزش و پرورش در جامعه به تنهایی متولی امر سلامت نیستند بلکه همکاری و حمایت همه مسئولان در این حوزه ضروری است.

دکتر اعرابی اجرای برنامه های آموزشی و پیشگیرانه توسط اداره آموزش و پرورش در مدارس را بسیار موثر و سازنده دانست و گفت: آموزش و پرورش بهترین جایگاه برای تعلیم، پرورش و سرمایه گذاری در امر بهداشت و سلامت از سنین کودکی فرزندان ماست.

دکتر اعرابی اجرای این گونه برنامه ها را سرمایه گذاری در سلامت روانی آینده سازان کشور عنوان کرد و گفت: اگر در این زمینه خوب هزینه و سرمایه گذاری نکنیم آحاد جامعه در آینده منجر به تحمل هزینه های سنگین و عواقب درمانی غیر قابل جبران می شوند.

به گفته وی، بازدهی سرمایه گذاری در امر بهداشت روان و سلامت روحی افراد جامعه به ویژه در بخشهای اجتماعی و اقتصادی خانواده و جامعه بسیار بالا ست.

وی تقویت اعتقادات مذهبی و باورهای دینی افراد، شکرگزاری از خداوند، توکل به خدا را از جمله عوامل تاثیرگذار بر سلامت روانی افراد برشمرد و افزود: تزکیه نفس و پالایش روحی، محیط مطلوب خانواده، مدرسه و جامعه، ورزش و تحرک، تغذیه مناسب را از دیگر عوامل موثر بر سلامت روانی افراد است.

مدیر اداره آموزش و پرورش کاشان نیز در این مراسم با استناد به حدیثی گوهر بار از مولای متقیان امیرالمومنین حضرت علی(ع) گفت: " سلامت و امنیت دو نعمت گرانبهایی است که ارزش و قیمت آن مجهول است .

حسین حنطه ای با اشاره به اینکه سلامت و درمان جسم و روح مکمل یکدیگر است از نظر دین مبین اسلام فرد مسلمان شخصی است که دارای سلامت جسمی و روحی باشد.

وی افزود: در هیچ مکتبی به اندازه دین اسلام به سلامت جسم و روح اهمیت داده نشده است.

به گفته وی، دین، مذهب و ارتباط با خدا از جمله عواملی است که سلامت روانی شخص را در سایه معنویات و ارزشهای اخلاقی تضمین می کند به طوریکه هر چه بشریت ارتباطش با خدا قطع شود و جامعه از این رابطه دورتر شود سلامت روانش نیز به همان اندازه به خطر می افتد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان از اجرای طرح پیشگیری از بیماریهای قلبی زنان خانه دار در این شهرستان خبر داد.
دکتر حسن الماسی، در حاشیه نواختن زنگ سلامت روان در دبیرستان نرجس کاشان گفت: این طرح توسط کارشناسان مراکز بهداشتی درمانی شهری کاشان برای 60 هزار خانوار شهری این شهرستان انجام می شود.

وی اجرای این طرح از طریق 20 مرکز بهداشتی درمانی شهری کاشان را یادآورشد و افزود: 60 کارشناس، طرح پیشگیری از بیماریهای قلبی زنان خانه دار را با آموزش تغذیه سالم، تحرک بدنی و مبارزه با استرس اجرا می  کنند.

به گفته وی، کارشناسان مراکز بهداشتی درمانی شهری کاشان این مبانی آموزشی و پیش گیرنده را  در سه جلسه 2 ساعته برای هر خانوار آموزش می دهند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تصریح کرد: طرح پیشگیری از بیماریهای قلبی زنان خانه داردر این شهرستان از ابتدای ماه مهر آغاز شده است و تا پایان سال ادامه دارد.

دکتر الماسی در ادامه از اجرای سه طرح پیشگیری این معاونت با همکاری اداره آموزش و پرورش این شهرستان نیز برای نوجوانان و جوانان کاشانی خبر داد و گفت: مهارت فرزند پروری، مهارت زندگی و حفظ ارزشها با هنر "نه گفتن" و  مهارت پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با آن در تمام مدارس از جمله این طرحها است.

وی هدف از اجرای طرح پیشگیری نوجوانان و جوانان کاشانی را مقابله با هجمه منحط فرهنگی غرب عنوان کرد و گفت: این طرح از دو ماه پیش آغاز شده است.

وی از مسئولان دانشگاههای علوم پزشکی به عنوان بخشی از متولیان امر سلامت جامعه یادکرد و گفت: اجرای برنامه های آموزشی سلامت توسط این حوزه با معیارها و نیازمندیهای مطابق آن در هر منطقه همزمان با پژوهش بعنوان وظایف دانشگاهیان در سطح کشور ضروری است.

به گفته وی، بیماریهای جسمی و روانی  با یکدیگر ارتباط مستقیم و تاثیر گذار دارد و یک جسم سالم می تواند تامین کننده روحیه ای شاداب و روانی سالم باشد.

دکتر الماسی ارتباط بیماریهای غیرواگیر با بیماریهای روانی را نیز تاکید کرد و گفت: بیماریهای قلبی عروقی که در کشور ما اولین علل مرگ و میر است ناشی از اضطرابها و استرسهای زندگی امروزی است.

وی شادابی، خلاقیت و ابتکار، امیدواری به زندگی و جدیت در کار را از نشانه های یک فرد دارای سلامت روان دانست.

به گفته وی، از آنجا که جوانی دوره رشد، بالندگی و شکوفایی انسان است و یک جوان از عوامل آینده ساز یک جامعه محسوب می شود سلامت و شادابی وی عامل تعالی و ترقی آن جامعه می شود.

زنگ سلامت به صورت نمادین همزمان با آخرین روز هفته سلامت روان با حضور مسئولان دانشگاه علوم پزشکی، اداره آموزش و پرورش و شهردار کاشان در دبیرستان دخترانه نرجس کاشان به صدا در آمد.

ساعت : 13:3 -  روز  : یکشنبه  - 1 /  8 / 1390 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :1326