اولین جلسه جامعه ایمن شهرستان برگزار شد

پیرو نامه شماره 951-1/29/پ مورخ 04/05/90 اولین جلسه کمیته جامعه ایمن شهرستان مورخ 09/05/90 با حضور رئیس محترم دانشگاه و سایر اعضاء در سالن شهدا ستاد مرکزی دانشگاه تشکیل گردید.

پس از تلاوت آیاتی چند از کلام ا... مجید آ آقای دکتر اعرابی رئیس محترم دانشگاه ضمن عرض خیر مقدم به حضار اهمیت سوانح وحوادث در جهان ، ایران و کاشان را بیان نموده و عنوان نمودند که حوادث 3/9% مرگ در دنیا را شامل می شود و سالیانه حدود 1.2میلیون نفر در دنیا از حوادث ترافیکی فوت می کنند وایشان تصویر آینده وروند کلی حوادث درجهان را روبه افزایش عنوان نموده ودر صورت عدم انجام اقدام مناسب افزایش 67درصدی مرگ ناشی از آسیب های ترافیکی تا سال 2020را خواهیم داشت و ایران با داشتن میزان مرگ  حدود 38 در صد هزار  برای مصدومیت های ترافیکی وضعیتی منحصر به فرد در جهان دارد.

در ادامه آقای دکتر الماسی سرپرست محترم معاونت بهداشتی  اقدامات انجام شده در برنامه جامعه ایمن در سال 1389 از جمله برگزاری جلسات آموزشی ، توزیع پوستر و پمفلت ، نصب نرم افزار  ثبت حوادث در بیمارستانها وشهرهای مجری برنامه ، تشکیل جلسات کمیته ایمن در شهرهای مشکات ، برزک ، قمصر و نیاسر ، برگزاری همایش جامعه ایمن وآمار حوادث شهرستان در سال گذشته  را ارائه نموده که ایشان عنوان نمودند  در این سال حدود 12100مورد حادثه در بیمارستان های شهرستان ثبت شده است ودر ادامه اقدامات انجام شده  جهت کاهش تصادفات ترافیکی در موتورسواران  با همکاری پلیس راهور ومرکز مدیریت حوادث را همراه با مستندات ارائه نمودند

ارائه شاخص های جامعه ایمن وشرح وظایف اعضاء

آقای دکتر پنجه شاهی درخصوص  مفهوم جامعه ایمن واینکه 155شهر در دنیا و6شهر در ایران به شبکه جهانی جامعه ایمن پیوسته اند وهدف از تشکیل کمیته جامعه ایمن را کاهش بروز حوادث ،پیشگیری از آسیب ها وکاهش مرگ ومیر اعلام نمودند ودر ادامه شاخص های برنامه وشرح وظایف اعضای کمیته رابیان نمودند که فرمانداری به عنوان ریاست کمیته جامعه ایمن و دانشگاه علوم پزشکی به عنوان دبیر این کمیته می باشند .

آقای دکتر فاضل رئیس مرکز تحقیقات تروما دانشگاه آمار تروماهای بیماران بستری در 5سال گذشته را ارائه نمودند وتعداد آنرا 40223نفر اعلام نمودند ایشان پرحادثه ترین نقاط شهر را جاده راوند ،بلوار قطب راوندی ،خیابان امیرکبیر ،خ نطنز وناجی آباد و....می باشند.

مصوبات کمیته جامعه ایمن شهرستان

عنوان مصوبه

مسئول اجرا

زمان اجرا

1

مقرر گردید دبیرخانه کمیته اطلاعات وآمار ارائه شده در جلسه ونیز شرح وظایف اعضا رابه ادارات مربوطه ارسال کند

معاونت بهداشتی

پایان مرداد ماه

2

مقرر گردید پلیس راهور نقاط حادثه خیز شهرستان را در جلسه آینده همراه با کارشناسی وارتباط آن  باارگان های ذیربط  را ارائه نماید

پلیس راهور

3

مقرر گردید ادارات اطلاع رسانی وفرهنگ سازی در خصوص جامعه ایمن و  آموزش کارکنان درزمینه استفاده از کمربند ایمنی ،کلاه ایمنی وداشتن گواهینامه موتور سیکلت را انجام وگزارش آن را به دبیر خانه ارسال نمایند

4

مقرر گردید اعضاءکمیته جامعه ایمن نقاط حادثه خیز در سطح شهرستان راشناسایی وبه دبیرخانه ارسال نمایند

5

مقرر گردیداولویت های اجرایی پیشگیری ازحوادث ونیز مشکلات وموانع موجود توسط اعضا به دبیرخانه ارسال گردد

6

مقرر گردیدبخشداران محترم ضمن ادامه مستمر برنامه جامعه ایمن در شهرهای مشکات ،قمصر ،نیاسر وبرزک گزارش اقدامات به صورت 6ماهه در جلسات جامعه ایمن شهرستان وهماهنگی بادبیرخانه ارائه نمایند .

بخشداران

مرکزی ،قمصر،نیاسر وبرزک

7

مقررگردید با پیگیری دبیرخانه سازمان آتش نشانی به دلیل اهمیت موضوع در جلسات بعدی دعوت گردد