1393 / 02 / 04 10:48:33 PM EN

توصیه های بهداشتی: ما می توانیم الگوی خود مراقبتی برای فرزندان مان باشیم.،داشتن خانه و خانواده ای سالم، ایمن و بانشاط نیازمند خودمراقبتی است، با خود مراقبتی ، در هزینه های بهداشتی درمانی خود و خانواده صرفه جویی کنیم.

بینایی یکی از مهمترین حواس پنجگانه انسان است که نقش بسیار مهمی در زندگی و یادگیری فرد دارد بنابراین از دست دادن آن یکی از جدی ترین بدبیاریهایی است که ممکن است در زندگی یک فرد روی دهد.امروزه در دنیا حدود 180 میلیون نفر معلول بینایی وجود دارد که از این تعداد 45 میلیون نفر نابینا هستند که نیازمند حمایت اجتماعی هستند. از دست دادن بینایی سبب رنج فراوان برای فرد مبتلا و خانوادة او می‌شود و علاوه بر از دست دادن اعتماد به نفس و توانایی کاری در فرد ، باعث ایجاد پیامدهای اجتماعی و اقتصادی فراوان برای کشورها بخصوص کشورهای در حال توسعه می‌شود. آمارها نشان می‌دهد که حدود 90 درصد نابینایان جهان تنها در کشورهای در حال توسعه زندگی می‌کنند و تقریباً 50% نابینایان از کاتاراکت رنج می‌برند و نیمی دیگر ناشی از گلوکوم ، تراخم و انواع مختلف نابینایی های دوران کودکی می‌باشد. طبق برآورد سازمان جهانی بهداشت نزدیک به 80% موارد نابینایی با بکارگیری دانش و تکنولوژی موجود قابل پیشگیری و درمان می‌باشد.

بر همین اساس از اواخر سال 1383 طرح پیشگیری و کنترل نابینایی قابل اجتناب در کودکان در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان در سه رده گروه سنی نوزادان ، کودکان 3-2 ماهه و کودکان 6-4 ساله اجرا گردیده و تاکنون نیز ادامه دارد.

نحوه اجرای طرح به این شکل است که در نوزادان بعد از تولد توسط پزشک مختصص اطفال یا پزشک عمومی دوره دیده معاینه می‌شوند و فرم مربوطه تکمیل می‌شودکه در صورت وجود یکی از علائم چشمی یا ریسک فاکتورهای مورد نظر( کم وزنی و نارس بودن نوزاد) به پزشک متخصص ارجاع داده می‌شوند.

در رده سنی کودکان 3-2 ماهه و کودکان 6-4 ساله همزمان با سایر مراقبت در تمام مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی و خانه ها و پایگاههای بهداشت توسط پرسنل مرکز (بهورز ، کاردان و کارشناس بهداشت خانواده) معاینه چشم نیز انجام می‌گردد و فرم مربوطه تکمیل می‌شود که در صورت وجود یکی از علائم چشمی به پزشک مرکز ارجاع داده می‌شود وپس از معاینه توسط پزشک مرکز در صورت وجود مشکل چشمی که نیازمند ارجاع به متخصص چشم می‌باشد اجاع داده می‌شود و در غیر اینصورت توسط پزشک مرکز درمان صورت می‌گیرد.

شایان ذکر است که بیمارستان متینی به عنوان مرکز تخصصی بیماریهای چشمی به عنوان سطح سوم (تخصصی)ارائه دهنده خدمات به صورت رایگان موارد ارجاعی را از سطوح دیگر در این طرح پذیرش می‌نماید.

ساعت : 11:3 -  روز  : شنبه  - 15 /  5 / 1390 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :1686

Error for FooterLink2
ارسال به دوستان