هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر گرامی باد ( 16-10 مرداد ماه)

شعار هفته جهانی شیرمادر سال 1390

"با من صحبت کن!تغذیه با شیر مادر یک تجربه سه بعدی"

وقتی که به حمایت از تغذیه باشیر مادر نگاه می کنیم  همیشه  آنرا دو بعدی درنظرمی گیریم:

زمان( از قبل از حاملگی تا از شیر گرفتن ) و مکان( خانه، جامعه، سیستم مراقبت بهداشتی وغیره) ولی هیچکدام به  بعد سوم که ارتباطات است توجهی نداریم.

ارتباطات یک بخش اساسی از حفظ، حمایت وترویج تغذیه با شیر مادر است. ما در جهانی بسر می بریم که درآن افراد وجوامع درسراسر جهان درفواصل دور و نزدیک بلافاصله با هم  ارتباط برقرار می کنند. روزانه خطوط جدید ارتباطی درحال شکل گیری است و ما باید توانایی استفاده از این کانال های ارتباطی را داشته باشیم تا از این طریق افق دیدمان را وسعت بخشیده واطلاعات تغذیه با شیر مادر را فراتر از مکان و زمان گسترش داده و فعالانه با همه گفتگو کنیم.

بعد سوم شامل ارتباطات بین نسلی، بین بخشی، بین جنسیتی و بین فرهنگی است که با آن می توانیم دانش و تجربه خود را با دیگران به اشتراک بگذاریم و به آنها بگوییم:

äشیرمادر به عنوان یک غذای استثنایی همراه با دنیایی از عاطفه و مواد ایمنی بخش که همچون سپری مطمئن از سلامت کودک در برابر عوامل بیماریزا محافظت می کند نقش غذا و دوا داشته و در حقیقت اکسیر زندگی است.

äشیرمادر هدیه پروردگار مهربان به مخلوق محبوب یعنی طفل شیرخوار است که با محبت و عاطفه مادری آمیخته و به تناسب نیاز کودک و به سفارش او ساخته می شود و نه تنها برای پاسداری از سلامت او در دوران کودکی مورد استفاده قرار می گیرد بلکه برای دوران نوجوانی، جوانی،  میانسالی و حتی سالمندی نیز زمینه ساز صحت و سلامت انسان است.

äشیرمادر در رشد مغزی و عاطفی کودک نیز اثر بی نظیر و منحصر به فردی دارد و درقطره قطره آن، امید به زندگی، عافیت، رشد و تکامل و در یک کلمه"زندگی" می درخشد.

äشیرمادر بهترین و کاملترین غذا برای نوزادان، شیرخواران و کودکان تا پایان دو سالگی است. شیرمادر تمام نیازهای تغذیه ای کودک را تا پایان 6 ماهگی تامین می کند بطوریکه کودک حتی در گرمترین هوا هم نیاز به آب ندارد.

äشیرمادر علاوه بر تکامل جسمی، درتکامل روانی و ذهنی شیرخوار هم نقش دارد بطوریکه شیرمادر خواران تکامل شخصیتی و اجتماعی بهتری داشته و از ضریب هوشی بالاتری برخوردار هستند.

äمادرانی که به نوزادشان شیر می دهند زودتر وزن اضافی خود را از دست داده و زودتر به حالت طبیعی قبل از بارداری برمی گردند.

äدر زنانی که شیر می دهند شانس ابتلا به سرطان پستان و تخمدان بسیار کمتر است. همچنین پوکی استخوان، آنمی و بسیاری از بیماری ها در آنها کمتر دیده می شود.

و بالاخره به آنها بگوییم که :

باترویج تغذیه با شیرمادر می توان از مرگ بی موقع میلیون ها کودک امروز و سرمایه های فردای جامعه پیشگیری نمود.

ساعت : 9:53 -  روز  : یکشنبه  - 9 /  5 / 1390 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :1295