28 سپتامبر برابربا 7 مهر ماه روزجهانی مبارزه با بیماری هاری

دکتر رزاقی معاون بهداشت دانشگاه به مناسبت فرارسیدن روز جهانی مبارزه با بیماری هاری 28 سپتامبر  مصادف با 7 مهر  ماه، اعلام کرد : شعار امسال در روز جهانی هاری، حذف هاری با همکاری بین بخشی و واکسیناسیون سگ ها امکان پذیر است. هاری یک بیماری عفونی حاد و کشنده ویروسی است که معمولا از طریق گازگرفتن سگ و حیوانات وحشی (سگ سانان یا گوشتخواران و....) و حیوانات اهلی (گوسفند ،گاو، الاغ و…..) به انسان منتقل می شود که کودکان و نوجوانان بیشترین گروه در معرض خطر ابتلا به این بیماری میباشند.

طبق گزارشات سازمان بهداشت جهانی سالانه ده میلیون نفردر اثر حیوان گزیدگی تحت درمان پیشگیری هاری قرار می گیرندو سالانه حدود 59000 نفر در اثر بیماری هاری فوت میشوندو 96 %  از هزینه هایی که صرف درمان پیشگیری بعد از حیوان گزیدگی می شود در کشورهای آسیایی است که معادل 650 میلیون دلار است .

وی افزود: در شهرستان های کاشان و آران بیدگل طبق آمار سالانه حدود 1543مورد حیوان گزیدگی تحت درمان پیشگیری هاری قرار می گیرند. که در این بین نقش مهم رسانه ها و سازمانها و نهادهای مرتبط با مسئله هاری برای افزایش آگاهی مردم نسبت به این بیماری و مراجعه فوری جهت اقدامات درمان و پیشگیری هاری بسیار مهم وحیاتی است.

ایشان ادامه داد: سازمان دامپزشکی میتواند با واکسینه کردن سگ های ولگرد نقش مهمی از ابتلا به بیماری هاری و قطع چرخه گردش ویروس در جامعه ایفا نماید.

وی هزینه های اقتصادی حاصل از مراقبت های درمانی هاری را بسیار گران عنوان کرده وگفت:  واکسیناسیون و قلاده گذاری سگ های خانگی و گله، فعال کردن کمیته ستاد کنترل سگ های ولگرد در سطح شهرستان ها و کنترل حیات وحش بسیار ضروری است.

ایشان به مردم توصیه نمودند از تماس کودکان با سگها و گربه جدا خودداری کنند. در حال حاضر با توجه به شرایط اپیدمی بیماری کوید-19 این نگرانی وجود دارد که افراد مورد گزش واقع شده جهت پیشگیری و درمان مراجعه نکرده یا دراین امر کوتاهی کنند لذا تاکید میگردد در صورت بروز هرگونه جراحت بر اثر گازگرفتگی یا چنگ زدن حیوانات اهلی یا  وحشی در شهرستان کاشان به مرکز درمان پیشگیری هاری در مرکز خدمات جامع سلامت گلابچی و در شهرستان آران وبیدگل به اورژانس امام خمینی (ره ) مراجعه نمایند. در ضمن این مراکز بصورت شبانه روزی آماده ارائه خدمات واکسیناسیون و تزریق سرم ضد هاری می باشند.

ساعت : 13:25 -  روز  : یکشنبه  - 6 /  7 / 1399 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :73