بیاییم میلیون ها بیمار ناشناخته هپاتیت را شناسایی کنیم

شعار روز جهانی هپاتیت:

بیاییم میلیون ها بیمار ناشناخته هپاتیت را شناسایی کنیم

معاون بهداشتی دانشگاه، از نامگذاری روز جهانی هپاتیت با عنوان " بیاییم میلیون ها بیمار ناشناخته هپاتیت را شناسایی کنیم" خبر داد.

به گزارش وب دا، دکتر رضا رزاقی با اشاره به نامگذاری ششم مرداد ماه به نام روز جهانی هپاتیت، گفت: روزجهانی هپاتیت فرصتی برای هماهنگ کردن تلاش های داخلی و بین المللی جهت پیشگیری، کنترل و درمان هپاتیت است.

وی در ادامه افزود: همچنین جلب حمایت همه جانبه ارگان های دولتی مسئول، بخش خصوصی، خیرین و ... فرصتی برای افزایش اطلاع رسانی عمومی است، زیرا افزایش اطلاعات مردم به افزایش حساسیت آن ها به موضوع و تعداد مراجعات برای تست و تشخیص بیماری منجر می شود.

دکتر رزاقی به التهاب بافت کبد در این بیماری اشاره و تصریح کرد: دلایل مختلفی برای ابتلا هپاتیت وجود دارد که شامل ویروس، الکل، داروها، سموم، بیماری خود ایمن، مواد غذایی نامناسب مانند مواد پرچرب و بیماری های متابولیک مانند دیابت می باشد.

معاون بهداشتی دانشگاه به هپاتیت به عنوان یکی از مهمترین چالش های سلامتی در جهان اشاره کرد و یادآور شد: بعضی از انواع هپاتیت ها، واگیر دار و برخی غیرواگیر هستند که در هر دو صورت باید درمان شوند، زیرا عدم درمان به موقع هپاتیت، موجب مراحل پیشرونده بیماری یعنی سیروز و سرطان کبد خواهد شد.

وی با تاکید بر ابتلای 325 میلیون نفر از مردم جهان، اظهار داشت: سالانه 6 تا 10 میلیون نفر به مبتلایان هپاتیت در جهان افزوده می شود که یک میلیون و چهارصد هزار نفر از آن ها جانشان را ازدست می دهند.

دکتر رضا رزاقی گفت: در ایران 4/1 میلیون نفر مبتلا به هپاتیت Bو بین 200 تا 300 هزار نفر مبتلا به هپاتیتC هستند که حدود 50 % این بیماران معتادان تزریقی هستند.

وی با بیان این که هپاتیت B با واکسن قابل پیشگیری می باشد، افزود: از سال 1372 در ایران طرح ملی واکسیناسیون هپاتیت B با پوشش کشوری 99 % اجرا می شود و کلیه کودکان بر اساس برنامه کشوری واکسیناسیون، از بدو تولد واکسینه می شوند

دکتر رزاقی ادامه داد: همچنین افراد بزرگسال در گروه های پرخطر، درمعرض خطر و سایر متقاضیان دریافت واکسن نیز می توانند این واکسن را در 3 نوبت دریافت کنند.

معاون بهداشتی به امکان درمان  هپاتیت C نیز با توجه به دسترسی به داروهای ضدویروسی مستقیم الاثر جدید اشاره کرد و اظهار داشت: بیش از 95 درصد بیماران هپاتیت C در عرض 2 تا 3 ماه در صورت درمان مناسب، بهبودی می یابند.

دکتر رزاقی تصریح کرد: طبق آمار در سال 98 شهرستان کاشان 47 و آران و بیدگل 7 بیمار به هپاتیت های نوع B  وCمبتلا شده اند.

وی در پایانخاطر نشان کرد: ارتقاء سطح آگاهی مردم، واکسیناسیون، تشویق مردم و فراهم نمودن امکانات برای انجام آزمایشات و دسترسی بیماران به درمان مناسب با داروهای جدید ضد ویروسی از استراتژی های مهم دستیابی به هدف بزرگ حذف هپاتیت های ویروسی می باشد.

ساعت : 18:17 -  روز  : چهار شنبه  - 8 /  5 / 1399 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :28