به مناسبت بزرگداشت سالروز جهانی مبارزه با سوء مصرف مواد مخدر:

دکتر رضا رزاقی معاون محترم بهداشتی دانشگاه به مناسبت فرارسیدن روز جهانی مبارزه با مواد مخدر (26 ژوئن) مصادف با 6 تیرماه 99 ، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مبارزه با مواد مخدر اذعان کرد: طبق آمار موجود بیشترین مصرف کنندگان مخدرهای جدید جوانان هستند و کشور ایران یکی از جوانترین جمعیت های حاضر جهان را به خود اختصاص داده است خطر گرایش به مواد مخدر از دوره نوجوانی آغاز می شود در این دوره رشدی، فرد حساس ترین دوران زندگی خود را تجربه می کند ویژگی هایی چون استقلال طلبی، مخالفت با والدین، گرایش به گروه همسن و... نوجوان را مستعد گرایش به رفتارهای پرخطر چون مصرف مواد مخدر می کند نتایج طرح ارزیابی وضعیت استعمال و وابستگی به مواد نشان می دهد میانگین سنی معتادان کشور رو به کاهش است و این موضوع اهمیت پیشگیری اولیه از اعتیاد را به خوبی نشان می دهد.

ایشان در ادامه افزود : خانواده به چند دلیل مهمترین محیط برای پیشگیری از سوءمصرف مواد است. نخست آنکه والدین موثرترین افراد زندگی بچه ها هستند. دوم اینکه والدین مهمترین الگوی رفتاری فرزندان هستند و سوم اینکه بهترین زمان برای پیشگیری اولیه از مصرف مواد سالهای زندگی فرد در خانواده یعنی کودکی و نوجوانی است تحقیقات نشان داده است که اگر پیشگیری از طریق خانواده باعث به تعویق افتادن اولین مصرف سیگار یا هر ماده دیگری باشد یا به عبارت دیگر خانواده ها فرزندانشان را بدون تجربه مواد به 18 سالگی برسانند، شانس ایجاد مشکلات جدی سوء مصرف مواد و اعتیاد در سالهای بعدی زندگی کاهش می یابد.

دکتر رضا رزاقی وجود سرقت، نزاع و حتی طلاق را ریشه در آسیب‌های اجتماعی ناشی از اعتیاد دانست و اظهار داشت: برای کاهش این آسیب‌ها باید ضمن مبارزه با مواد مخدر، آموزش‌ها و تربیت اجتماعی را جدی گرفت و خانواده‌ها را نسبت به نظارت بر فرزندان و تربیت صحیح ترغیب کرد.

وی در پایان تاکید کرد : در حال حاضرکارشناسان سلامت روان در مراکز و پایگاههای سلامت آماده ارائه آموزش های لازم به والدین و مشاوره های روانشناختی با هدف پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و ارتقاء سلامت روان می باشند.

ساعت : 14:23 -  روز  : سه شنبه  - 3 /  4 / 1399 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :73