برگزاری اولین دوره کارگاه مراقبت آغوشی و رتینوپاتی نوزادی جهت مراقبین سلامت  مراکز خدمات جامع سلامت در سالن زنده یاد رعیت معاونت

اولین دوره کارگاه مراقبت آغوشی و رتینوپاتی نوزادی جهت مراقبین سلامت مراکز خدمات جامع سلامت در سالن زنده یاد رعیت معاونت برگزار شد

همه ساله حدود 20میلیون نوزاد با وزن پایین متولد می شوند. تولد نوزاد نارس و کم وزن با میزان مرگ و میر نوزادان ارتباط معنی داری دارد.این نوزادان نیازمند مراقبت های ویژه ای نسبت به سایر نوزادان هستند. مراقبت آغوشی (KMC) یا کانگورویی به عنوان یک روش موثر در مراقبت از نوزادان بویژه نوزادان نارس در کشورهای مختلف دنیا شناخته شده و جایگزین مناسبی برای انکوباتور می باشد.این مراقبت یک روش طبیعی است که در آن نوزاد به طور برهنه و عمود بر روی سینه  مادر و تماس مستقیم پوست به پوست قرار می گیرد.از کلید ترین تاثیرات این مراقبت بر سلامت نوزاد، افزایش ارتباط عاطفی مادر و نوزاد، تسریع در رشد و تکامل وی، بهبود روند تغذیه نوزاد از سینه مادر و استمرار آن می باشد.

رتینوپاتی نارسی بیماری عروق شبکیه در نوزادان نارس می باشد و می تواند به طیف وسیعی از اختلالات بینایی از نقائص جزئی قابل اصلاح در حدت بینائی، تا کوری منجر گردد. رتینوپاتی نارسی(ROP)از شایعترین علل کوری قابل پیشگیری در نوزادان است. این بیماری در اغلب موارد قابل پیشگیری و در صورت تشخیص به موقع قابل درمان است.

با توجه به آنچه گفته شد و با هدف افزایش آگاهی، نگرش و توانمندی پرسنل در خصوص بهبود کیفیت مراقبت های نوزادان نارس کارگاه آموزشی یک روزه مراقبت آغوشی و رتینوپاتی نوزادی، برنامه ریزی و اولین دوره آن در تاریخ های 30 بهمن و 1 و 2 اسفند ماه سال جاری جهت مراقبین سلامت شهرستان کاشان در سالن زنده یاد رعیت برگزار گردید. دوره های بعدی این کارگاه از ابتدای سال 1399 برنامه ریزی و اجرا خواهد شد.

ساعت : 17:24 -  روز  : سه شنبه  - 1 /  11 / 1398 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :215