جلسه مشترک گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر با سازمان های مردم نهاد فعال در زمینه بیماری سرطان برگزار شد

به مناسبت هفته پویش ملی مبارزه با سرطان :

دراین جلسه که کارشناسان واحدهای فنی معاونت بهداشتی نیز حضور داشتند ،  ابتدا آقای دکتر پنجه شاهی معاون فنی معاونت بهداشتی و کارشناس مسئول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر ضمن تشکر بابت  استقبال سمن ها و موسسات خیریه نسبت به حضور در جلسه ،  در خصوص اهمیت بیماری سرطان و اجرای پویش ملی مبارزه با سرطان ، مطالبی رابیان نمودند.ایشان  عنوان نمودند   مشارکت داوطلبانه در امر سلامت ، بایدآگاهانه و ساختارمند  بوده و کار خیرین به سمت اولویت‌ها و نیازهای سلامت برود . لذا لازم است توانمندسازی و آشنایی سازمانهای مردم نهاد  بابرنامه ها ، اهداف و فعالیتهای نظام سلامت در اولویت قرار گیرد که  مهمترین دستاورد این امر توجه بیشتر به آگاه سازی عموم مردم نسبت به سبک زندگی سالم ، مولفه های اجتماعی موثر برسلامت ، پیشگیری و تشخیص زودرس بیماریها و در نهایت  ارتقا  شاخصها و سواد سلامت و جلوگیری از هدر رفت هزینه ها و موازی کاری خواهد بود . دکتر پنجه شاهی تشکیل پرونده سلامت را به عنوان مهمترین بخش برنامه تحول سلامت برای پیشگیری وتشخیص زودهنگام از سه سرطان شایع  شامل سرطان پستان ،روده بزرگ ودهانه رحم عنوان وبر تشکیل پرونده الکترونیک طبق بسته های خدمت در گروههای مختلف سنی تاکید نمودند .

سپس آقای جزایری ، کارشناس پیشگیری از سرطان معاونت بهداشتی  درخصوص وضعیت سرطان درجهان ، ایران و شهرستان کاشان ،  فعالیتهای اجرایی پویش ملی مبارزه با سرطان درطی هفته سرطان ( 1 الی 7بهمن ماه ) ، اهمیت همکاری و ارتباط متقابل سازمانهای مردم نهاد و دانشگاه علوم پزشکی در خصوص برنامه های مرتبط با سلامت صحبت نمودند . ایشان همچنین عنوان نمودند نظام سلامت به ارائه خدمات بهداشتی درمانی در سه سطح پیشگیری ، تشخیص و  درمان به موقع و بازتوانی بیماران می پردازد . موسسات خیریه نیزدر هر سه سطح مورد اشاره اقداماتی را انجام می دهند . این موضوع می تواند برای هر دو طرف فرصت مناسبی را فراهم نماید تا از پتانسیلهای بالقوه یکدیگر بهره مند شوند . در ادامه مدیران عامل  و نمایندگان موسسات مردم نهاد  نیز به تشریح فعالیتها ی خود در خصوص  پیشگیری از سرطان  وکمک به بیماران مبتلا به سرطان پرداختند وامادگی  خود را جهت همکاری با معاونت بهداشتی دراین زمینه اعلام نمودند .

ساعت : 10:6 -  روز  : چهار شنبه  - 3 /  11 / 1397 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :64