توصیه های بهداشتی: ما می توانیم الگوی خود مراقبتی برای فرزندان مان باشیم.،داشتن خانه و خانواده ای سالم، ایمن و بانشاط نیازمند خودمراقبتی است،باخودمراقبتی،در هزینه های بهداشتی درمانی خود و خانواده صرفه جویی کنیم،خودمراقبتی به ما کمک میکند تا با قدرت ،سبک زندگی مان را تغییر دهیم و سالم و هدفمند زندگی کنیم،فرد سالم، خانواده سالم، دوستان سالم، همکاران سالم با  خود مراقبتی ،خود مراقبتی یعنی ارتقای  سلامت با تدبیر و امید.

3:09:13 AM 1398 / 06 / 25
 

روزه داران عزیز و هیئت محترم امناء مساجد به منظور حفظ سلامت نمازگزاران و روزه داران و پیشگیری از شیوع بیماری های منتقله با غذا به ویژه بیماری های عفونی روده ای در جلسات و مراسم مذهبی ، توزیع نذورات و غذا و همچنین برگزاری مجالس افطاری و مراسم احیاء شبهای قدر در مساجد و اماکن مذهبی در ماه مبارک رمضان لازم است توصیه های ذیل رعایت گردد.

1.رعایت بهداشت فردی و عمومی در مساجد و اماکن مذهبی

2.آب آشامیدنی باید مورد تایید مقامات بهداشتی محل باشد و ترجیحاً از شبکه های عمومی استفاده گردد .

3.سالم سازی سبزیجات و سالاد و توصیه به مصرف سالاد و سبزیجات دارای پروانه ساخت

4.استفاده از نمک های بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز بهداشتی و آرم استاندارد در تهیه و پخت غذا و مصرف روی سفره ها

5.تاکید بر استفاده از روغن با ترانس پائین ( زیر5) و ترجیحاً روغن مایع در تهیه غذا

6.در هنگام توزیع غذا از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا بر روی سفره ها جلوگیری گردد .

7.از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی ( حداکثر دو ساعت ) خودداری گردد . در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت باید مواد غذایی پخته شده در دمای زیر 4 درجه و یا بالای 63 درجه سانتی گراد نگهداری شود و از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود .

8.شستشو  و گندزدایی مستمر ظروف چند بار مصرف که برای توزیع آب و چای و مواد غذایی استفاده می‌شود صورت پذیرد و در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم از ظروف گیاهی ( بر پایه نشاسته و ذرت ) استفاده شود .

9.توزیع آب ، شربت و یا شیر در مراسم سحر و یا افطاری با لیوان یکبار مصرف ترجیحاً بر پایه گیاهی صورت گیرد و از فروبردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است جلوگیری شود .

10.توصیه به جمع آوری وسایل و تجهیزات مشترک از جمله چادر نماز ، حوله و غیره به منظور پیشگیری از بیماری های پوستی و دیگر اقدام گردد

11.نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع آوری زیر سیگاری ها و از استعمال مواد دخانی در محل های مسقف جلوگیری گردد .

12.تهیه و نصب وسایل اطفاء حریق به منظور کنترل و جلوگیری از آتش سوزهای احتمالی الزامی است .

13.رعایت نظافت ، شستشو و گندزدایی مستمر سرویس های بهداشتی و استفاده از مایع دستشویی در سرویس های بهداشتی

14.زباله ها به صورت بهداشتی جمع آوری ، انتقال و دفع گردد .    

15. در صورت مشاهده هر گونه تحلف ستاد فوریتهای سلامت محیط این معاونت در تمام ایام بصورت 24 ساعته هم بصورت حضوری و هم آنکال با شماره تماس 55420022  و یا 1490 یا 190  فعال بوده وآماده پاسخگویی به شکایات مردمی می باشد.

                                                                                                   
  (آخرین بروز رسانی 28/9/95)

   

جشنواره پرتال

انتخاب پرتال برتر